بازخوانی تحولات سوریه در سال ۱۴۰۳

نیروهای مسلح سوریه آذرماه گذشته تحرکات خود را از چند استان از جمله ادلب آغاز کرده و طی مدت کوتاهی به سمت دمشق، پایتخت این کشور پیشروی کردند.
این پیشروی با مقاومت چندانی از طرف ارتش سوریه مواجه نشد و به همین دلیل، گروههای مسلح بهسرعت پیشروی کرده و در فاصله چند روز خود را به دروازههای دمشق رساندند.
ورود گروههای مسلح به دمشق و سقوط حکومت بشار اسد
بلافاصله محمد الجلالی، نخستوزیر سابق سوریه بعد از اعلام سقوط دولت این کشور، گفت: ما در شورای وزیران دست خود را به سمت هر شهروند سوری که نگران آینده و تصمیمهای این کشور است، دراز کرده و از شهروندان میخواهیم به اموال عمومی و دولتی خسارت و آسیبی نزدند.
در نهایت گروههای مسلح اولین بیانیه خود را از تلویزیون سوریه بیان کردند.
بیانیه بشار اسد در پی خروج از سوریه
در توضیح این بیانیه آمده است: پس از چند تلاش ناموفق برای انتشار بیانیه از طریق رسانههای عربی و خارجی، تنها راه موجود انتشار آن در شبکههای اجتماعی ریاستجمهوری سابق بود.
این بیانیه توضیحاتی را درباره خروج بشار اسد از سوریه ارائه کرد.
به نقل از بشار اسد در این بیانیه آمده است: من براساس برنامهریزی دمشق را ترک نکردم، بلکه تا ساعات اولیه صبح ۸ دسامبر (۱۸ آذر) در آنجا ماندم.
بشار اسد ضمن اشاره به اینکه موضوع پناهندگی روی میز نبود و تنها گزینه ادامه جنگ بود، تاکید کرد: هر که مقاومت در لبنان و فلسطین را رها نکند، مردم خود را نیز رها نخواهد کرد.
محمود البشیر مامور تشکیل دولت جدید شد
درپی سقوط حکومت بشار اسد، رسانههای سوریه گزارش دادند که محمد البشیر مامور تشکیل دولت جدید سوریه برای مدیریت مرحله انتقالی شده است.
دولت جدید سوریه سپس وزیر خارجه جدید این کشور را تعیین کرد؛ اسعد حسن الشیبانی ازسوی گروههای مسلح بهعنوان وزیر خارجه جدید تعیین شد.
در نهایت احمد الشرع بهعنوان رئیس دولت انتقالی سوریه منصوب شد.
- بیشتر بخوانید:
- سوریه و عدم قطعیت در چشمانداز آینده
- سقوط دولت سوریه؛ طرحی آمریکایی با ایفای نقش بازیگران مختلف
انتخاب احمد الشرع بهعنوان رئیس دوره انتقالی و رئیسجمهور موقت سوریه، پس از آن صورت گرفت که او سخنانی با عنوان خطاب پیروزی در دمشق و دیدار با فرماندهان گروههای نظامی و افراد مسلح در سوریه مطرح کرد.
الشرع در پی این دیدار بهعنوان رئیس جمهور سوریه در دوره انتقالی ۴ ساله انتخاب شد.
نقض توافق ۱۹۷۴ و آغاز دور جدید تجاوزگری رژیم صهیونیستی در سوریه
رژیم صهیونیستی بلافاصله پس از سقوط حکومت بشار اسد، منطقه جبلالشیخ را در مرز سوریه اشغال کرد و تحرکاتی را در این منطقه آغاز کرد.
جنگندههای رژیم صهیونیستی در ادامه به انبارهای مهمات و تاسیسات نظامی در مناطق محتلف سوریه حمله کردند و خسارتهای بسیاری را برجای گذاشتند.
او گفت: این منطقه نزدیک به ۵۰ سال است که بهوسیله یک منطقه حائل که در سال ۱۹۷۴ توافق شد، تحت کنترل بوده است.
یک منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل که بین بلندیهای جولان اشغالی و استان قنیطره قرار دارد، برای جداسازی نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی و سوریه ایجاد شد.
نیروی ناظر سازمان ملل (UNDOF) برای نظارت بر آتشبس و اطمینان از پایبندی هر ۲ طرف به توافق ایجاد شد؛ نیروهای UNDOF از سال ۱۹۷۴ در منطقه حائل مستقر شدهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی تاکنون حملات خود را به سوریه تشدید کرده و انبارهای سلاح و سامانههای دفاع هوایی را هدف قرار میدهد.
موج حملات رژیم صهیونیستی به سوریه در مقیاسی بیسابقه و با سوءاستفاده از وضعیت کنونی در این کشور انجام میشود.
نظامیان صهیونیست در حال ساخت برجهای دیدهبانی و جاسوسی در دامنه کوه حرمون در منطقه مشرف به خاک لبنان هستند.
انتهای پیام/