NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

در سایه تهدیدهای آمریکا؛ مقامات ایران بر دوستی و پرهیز از جنگ تاکید می‌کنند

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران
محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران Copyright ایرنا
Copyright ایرنا
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در پیامی ویدئویی که برای تبریک نوروز در محوطه باستانی تخت‌جمشید ضبط شده، می‌گوید: «امسال عید سعید فطر با عید باستانی ما ایرانی‌ها تقارن پیدا کرده است.»

آگهی

آقای باقری گفته که برای ماموریتی به استان فارس آمده و از مجموعه باستانی تخت جمشید نیز دید کرده است؛ جایی که به گفته او شاهد آرمان‌هایی چون «صلح، آرامش، دوستی و برادری با سایر ملل» بوده‌ایم. 

اظهار چنین دیدگاه‌هایی از سوی یک مقام بلندپایه نظامی، به ویژه از فرماندهان سپاه پاسداران، رویکردی نسبتا تازه در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

سرلشکر باقری در ادامه گفت: «ان‌شاالله که به همین نحو و با توجه به رویکردی که جمهوری اسلامی در روابط با همسایگانش دارد، با دوستی، برادری و اخوت بتوانیم زندگی خوبی را برای مردم‌ خود داشته باشیم.»

باقری در حالی بر صلح و دوستی با همسایگان تاکید کرده که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران نیز خواستار همکاری و دوستی با کشورهای منطقه شده است. 

او در تماس تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی گفت که تهران با هیچ کشوری «سر جنگ» ندارد.

آقای پزشکیان با بیان اینکه «ایران هیچ‌گاه به دنبال جنگ و درگیری نبوده» تأکید کرد که استفاده غیرصلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای «به هیچ‌وجه» جایی در دکترین امنیتی و دفاعی کشورش ندارد.

او افزود: «ایران آماده تعامل و گفت‌وگو در زمینه رفع برخی تنش‌ها، بر اساس منافع و احترام متقابل است.»

این اظهارات در حالی مطرح شده‌اند که دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا ایران را تهدید کرده است که در صورت عدم توافق تهران با واشنگتن در خصوص برنامه هسته‌ای، گزینه بمباران را در نظر خواهد گرفت. همچنین در روزهای گذشته، آمریکا هواپیماهای جنگی بیشتری را به منطقه اعزام کرده است.

ترامپ پیش‌تر اعلام کرده بود که برای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نامه نوشته و خواستار مذاکره مستقیم دو کشور بر سر برنامه هسته‌ای شده است.

مقامات ایرانی تاکنون احتمال مذاکره مستقیم با واشنگتن را رد کرده‌اند، اما گفته‌اند که برای گفت‌وگوهای غیرمستقیم از طریق واسطه‌ها آمادگی دارند. 

با این حال، مشخص نیست که اظهارات اخیر مقامات ایران نشانه تغییر در سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی است یا صرفا تلاشی برای مدیریت تنش‌های اخیر در منطقه.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ترامپ از کارت طلایی ۵ میلیون دلاری رونمایی کرد؛ آیا اقامت آمریکا حالا فقط با پول ممکن است؟

ترامپ: نامه‌ها را فراموش کنید؛ فکر می‌کنم ایران خواهان گفت‌و‌گوی مستقیم است

گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهوری ایران و ولیعهد عربستان؛ پزشکیان: در دفاع از خود هیچ تردیدی نداریم