گئورگیان: ترامپ با اقدام علیه ایران برای خود مشکلتراشی نمیکند
این صاحبنظر روس معتقد است: اگر دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا بتواند قدرت و حاکمیت داخلی در ایالات متحده را حفظ کند، اظهارات جنگطلبانهاش درباره ایران به همین جا ختم خواهد شد.

کارینه گئورگیان در یادداشتی در روزنامه راسیسکایا گازتا چاپ مسکو نوشت: از نظر من، ترامپ سعی میکند که دشمن داخلی را که برای او به مراتب ترسناکتر از تمامی دشمنان خارجی است، شکست دهد.
به گزارش ایرنا؛ وی ابراز عقیده کرد: دشمنان خارجی عملاً برای ایالات متحده وجود ندارند، بنابراین، بعید است ترامپ بخواهد (با اقدام علیه ایران) برای خود مشکلتراشی کند. او شخصی نسبتاً زیرک است که بر زیر پوششی از دود است که نیات واقدامات واقعی او را پنهان میکند.
این صاحبنظر روس معتقد است: اگر دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا بتواند قدرت و حاکمیت داخلی در ایالات متحده را حفظ کند، اظهارات جنگطلبانهاش درباره ایران به همین جا ختم خواهد شد.
گئورگیان با اشاره به گزارش سال ۲۰۱۰ میلادی وزارت دفاع آمریکا نوشت: در آن زمان، گزینههای مختلفی درباره ایران و دستیابی به اهداف تعیین شده با کمترین آسیب بررسی شده بود، از آن جمله، گفته شده بود که تقریباَ به نیروی یک میلیون نفری نیاز است که ایالات متحده و متحدانش، چنین نیرویی را برای این مأموریت در اختیار ندارند.
وی یادآور شد: آن ارزیابی در سال ۲۰۱۰ میلادی بود، زمانی که ایران بهطور کلی برنامههای موشکی و پهپادی نداشت. از این رو، امروز احتمال حمله آمریکا کمتر از هر زمان دیگری است.
این کارشناس سیاسی ادامه داد: بله، آمریکاییها نیروهای ویژه بسیار خوبی دارند، اما آنها کم هستند؛ بنابراین احتمال اقدامات نظامی گسترده علیه چنین کشور بزرگی همچون ایران با موقعیت استراتژیک خوب، کم است؛ زیرا با هر حملهای، ایران میتواند تنگه هرمز را ببندد، که این امر پایههای سلطنت در شبهجزیره عربستان رابه لرزه درمیآورد.
متحدان آمریکا در منطقه مخالف جنگ هستند
این صاحبنظر روس در ادامه نوشت: اکنون متحدان و شرکای ایالات متحده که وعده دادهاند تریلیونها دلار در اقتصاد آمریکا سرمایهگذاری کنند (شامل عربستان سعودی و به همراه آن امارات متحده عربی و عمان) بهطور قاطعانه مخالف جنگ هستند. حتی قطر که در رزمایشهای نظامی دریایی مشترک با آمریکاییها و انگلیسیها شرکت کرده، از جمله علیه یمنیها بپاخاست، نیز رضایتمند نیست؛ قطریها بیانیه دادهاند که آسمان خود را برای حمله به ایران باز نخواهند کرد.
وی ادامه داد: در نهایت در ایران همه چیز را میبینند، همه چیز را میشنوند و در صورت حمله احتمالی، تهدید میکنند که جزیره چاگوس و پایگاه آمریکایی-انگلیسی «دیهگو گارسیا» در اقیانوس هند را تخریب خواهندکرد.
گئورگیان تصریح کرد: حتی اگر آنها بتوانند فقط به آن آسیبی بزنند، این ضربهای شدید به اعتبار و حضور نظامی ایالات متحده خواهد بود چرا که این پایگاه یکی از بزرگترین و مستقلترین (از دیگر کشورهایی که پایگاههای آمریکایی در آن قرار دارند) پایگاههای ایالات متحده در نیمکره شرقی است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، یمن باوجود بمبارانهای ناراحتکننده اخیر آمریکا، همچنان به حملات خود و بستن تنگه بابالمندب به روی کشتیها ادامه میدهد. علاوه بر این، ایران به واسطه تعاملات جالب خود در سطح جهان، ظرفیتهای شناخته شده دیگری برای دفاع از خود دارد.
موضع چین و روسیه
این صاحبنظر روس معتقد است: در شرایط پرتلاطم سیاسی و اقتصادی کنونی، واضح است که روسیه و چین نه تنها از چنین عملیاتی حمایت نخواهند کرد، بلکه تمام کمکهای ممکن را نیز به ایران خواهند رساند.
وی ادامه داد: چین بهطور خاص در ایجاد زیرساختهای قارهای بسیار علاقهمند است، زیرا زیرساختهای دریایی بسیار آسیبپذیرهستند. چین به سرعت در حال ساخت یک آزادراه است که توافق نامه آن قبلاً امضا شده است و کار ساخت و ساز این آزادراه از چین از طریق افغانستان به ایران آغاز شده است.
وی تصریح کرد: این آزادراه به چین امکان دسترسی به بازارهای قارهای، شاید در آینده به سواحل مدیترانه و در نهایت به اروپا را میدهد. به این دلیل نیز من شدیدا در احتمال اقدام عملیات آمریکا علیه ایران تردید دارم.
دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ در ادامه تهدیدهای ضد ایرانی خود در مصاحبه با شبکه «انبیسی نیوز» مدعی شد: «اگر ایران توافق نکند، بمباران خواهد شد؛ بمبارانی که مانند آن را هرگز ندیدهاند.»
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در واکنش به این اظهارات گفت: مشکل پرونده هستهای ایران تنها باید از راههای سیاسی، دیپلماتیک و مسالمت آمیز حل شود و همه طرفها باید در این زمینه خویشتنداری مطلق داشته باشند.
پیش از این نیز معاون وزیر امور خارجه روسیه با محکوم کردن لفاظیهای دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا گفت: روسیه آماده است که قبل از آنکه دیر شود به آمریکا و ایران کمک کند تا به یک توافق منطقی دست یابند.
سرگئی ریابکوف در مصاحبه با مجله اینترنشنال افرز افزود: در حالی که هنوز زمان وجود دارد و قطار حرکت نکرده است، ما باید تلاش خود را برای دستیابی به توافق بر مبنای منطقی دوچندان کنیم.
وی تهدیدها و اولتیماتومهای رئیس جمهور آمریکا علیه ایران را ترفندی از سوی ترامپ برای تحمیل اراده خود به طرف ایرانی دانست و اظهار کرد: این رویکرد رئیس جمهور آمریکا تنها به پیچیدهتر شدن اوضاع خواهد انجامید.
دیدگاه تان را بنویسید