همشهریآنلاین- سیدمحمد فخار: اتوبوسهای برقی بیشک بهترین هدیهای بودند که مدیریت شهری میتوانست در روزهای پایانی سال به مردم تهران دهد؛ چراکه تهران بسیاری از روزهای سال تحتتأثیر آلودگی هوا قرار دارد و تماشای آسمان آبی در روزهای بسیار کمی ممکن میشود. اما اثر اتوبوسهای برقی بر محیطزیست تهران چیست؟
اقدام فوقالعاده ارزشمند و محیطزیستی
وحید نوروزی، دکتری محیطزیست در این باره به همشهری میگوید: مزایای جایگزینی اتوبوسهای برقی به جای اتوبوسهای دیزلی فهرست بلندبالایی دارد که برای محیطزیست و شهروندان تهرانی بسیار ارزشمند است؛ البته محدودیتهای خاص خود را هم از قبیل امکانات زیرساخت، بالا بودن قیمت و وابسته بودن به واردات دارند، اما آنچه مشخص است دنیا با سرعت به سمت ورود و جایگزینی اتوبوسهای برقی میرود؛ بهطوری که مثلا نروژ قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ تمام اتوبوسهای خود را برقی کند. به گفته این مدیر سابق شهری تهران، هماکنون تهران در استفاده از ناوگان برقی در مدار شهرهای پیشرفته دنیا قرار گرفته است؛ مثلا هلند برنامهریزی کرده تا سال ۲۰۳۰ تمام اتوبوسهای عمومی خود را به برقی تبدیل کند یا لندن یکی از پیشروترین شهرها در استفاده از اتوبوسهای برقی است و قصد دارد تا سال ۲۰۳۷ ناوگان خود را کاملا برقی کند. آلمان هم در حال گسترش استفاده از اتوبوسهای برقی در شهرهای بزرگی مثل برلین و هامبورگ است. در مورد نفس جایگزینی اتوبوس برقی هیچ شبههای وجود ندارد و اقدامی فوقالعاده ارزشمند و محیطزیستی بهحساب میآید.
در تعطیلات نوروز بسیاری از مسافران اتوبوسهای شهری نوع جدیدی از حملونقل را تجربه کردند؛ اتوبوسهایی که زیبا و بهروز بودند و هیچ دودی از خود به جا نمیگذاشتند.

کد خبر 934874
منبع: همشهری آنلاین
نظر شما