هجوم گنج‌یاب‌ها به یک امامزاده در تعطیلات نوروز/ دستبرد به امام‌زاده‌های این سه استان

حفاران غیرمجاز با بهره گیری از تعطیلات نوروز به برخی امامزاده های کشور در استان‌های فارس، سمنان و قزوین دستبرد زدند.

به گزارش خبرانلاین، تنها چند روز مانده به آغاز تعطیلات نوروزی در کشور خبر دستبرد حفاران غیرمجاز به یکی از امامزاده های استان فارس و چند روز بعد هجوم حفاران غیرمجاز به امامزاده ای در لرستان منتشر شد. اما عجیب‌ترین حفاری غیرمجاز در رویای یافتن گنج در امامزاده ای در شهرستان بویین زهرا در استان قزوین بود که تصاویر عجیب آن به سرعت وایرال شد.

گودبرداری گنج یاب‌ها زیر ضریح امامزاده

ایلنا در خبری نوشت:حفاران غیرمجاز شبانه به امامزاده قاسم در روستای حاجی عرب شهرستان بویین زهرا رفتند و گودبرداری گسترده ای در این امامزاده انجام دادند ‌گودالی عمیق در زیر ضریح امامزاده ایجاد کردند.

براساس تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، حفاران غیرمجاز در هفته نخست تعطیلات نوروزی به امامزاده قاسم روستای حاجی عرب که یک بنای تاریخی است هجوم برده و با برداشتن سنگ مقبره امامزاده و خالی کردن زیر ضریح امامزاده خرابی زیادی بر جای گذاشتند.

IMG_20250405_005450_809.webp

آن‌ها پس از انجام حفاری زیر ضریح امامزاده قاسم با استفاده از ابزارهای چوبی ضریح امامزاده را برای جلوگیری از سقوط آن به داخل گودال روی هوا نگاه داشته‌اند.

هنوز مشخص نیست که حفاران غیرمجاز غیر از سرقت پول های داخل امامزاده چه آثاری از این اقدام غیرقانونی خود از حفاری امامزاده قاسم روستای حاجی عرب بویین زهرا به دست آورده‌اند.

IMG_20250405_005525_746.webp

بافت تاریخی روستای حاجی عرب شهرستان بویین زهرا در دهستان سگزآباد استان قزوین در حال بررسی برای ثبت ملی است و احتمالا جایگاه امامزاده این روستا نیز در پرونده ثبت ملی بافت تاریخی روستای حاجی عرب لحاظ می‌شد.

حفاران غیرمجاز در ماه‌های گذشته به چندین امامزاده در نقاط مختلف کشور در استان های فارس و سمنان و حتی لرستان هجوم برده بودند و حالا درست در تعطیلات نوروز امامزاده قاسم روستای حاجی عرب از تخریب ها مصون نماند و زیر امامزاده با هدف رسیدن به سراب گنج خالی شد. ‌

ثبت ملی وظیفه میراث و نگهداری برعهده اوقاف است

خبرگزاری ایلنا برای بررسی موضوع حفاری غیرمجاز صورت گرفته در امامزاده قاسم روستای حاجی عرب سراغ مسئولین میراث فرهنگی استان قزوین رفت و آن‌ها گفتند از حفاری غیرمجاز در دهستان سگزآباد قزوین و روستای حاجی عرب مطلع شده و موضوع را به اطلاع یگان حفاظت میراث فرهنگی استاد قزوین رسانده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین نیز اعلام کرد که مدیریت امامزاده ها در اختیار ادارات اوقاف است اما ثبت ملی امامزاده های تاریخی و آثار و بناهای در اختیار اوقاف برعهده وزارت میراث فرهنگی است.

او اظهارنظر و اطلاع رسانی بیشتر در خصوص حفاری غیرمجاز صورت گرفته در امامزاده قاسم روستای حاجی عرب بویین زهرا را به پیگیری و کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص موکول کرد.

 پس از این اظهارات در تماس با مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین نظر اوقاف در خصوص حفاری غیرمجاز صورت گرفته در امامزاده قاسم بویین زهرا را جویا شد و حجت الاسلام مرتضی کریمی، اعلام کرد که رییس اوقاف شهرستان بویین زهرا باید در این مورد اظهارنظر کند.

IMG_20250405_005510_953.webp

 پس از این اظهارات در تماس با مجید نانکلی رییس اداره اوقاف شهرستان بویین زهرا خواستار شفاف سازی در مورد حفاری غیرمجاز صورت گرفته در امامزاده قاسم روستای حاجی عرب شد.

مجید نانکلی، رییس اداره اوقاف شهرستان بویین زهرا با اعلام این که از حفاری غیرمجاز صورت گرفته در امامزاده روستای حاجی عرب به دلیل رفتن به سفر نوروزی بی اطلاع است هرگونه اظهارنظر در این خصوص را به دیدار حضوری موکول کرد.

۲۳۳۲۱۷

کد خبر 2045691

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 36
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ابی IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    44 2
    شاید گنج یابها سنگ شده باشند
  • علی IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    61 5
    پول و اشیاه بدرد خود امامزاده نمیخوره بردن که استفاده بهینحه کنند
  • مصطفی IR ۲۱:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    18 2
    اینقدر به هم پاس دادن تا گنج امامزاده رو غارت کنند آخه یگان حفاظت بی لیاقت کدوم گوری بوده باید مثل دوران سربازی یا ادارات امدادی شیفت بندی بشن تا دزد به غافله نزنه
  • احمد IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    6 70
    نفرین بر علیه این آدمها که احترام وعذت حالیشون نمیشه .خدا لعنتشون کنه
  • احمد IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    6 55
    نفرین بر علیه این آدمها که احترام وعذت حالیشون نمیشه .خدا لعنتشون کنه
  • IR ۲۱:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    53 5
    چرا بنده خدا بلند نشد از زنده ها کمک بگیرد
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    11 2
    قطعا نگهبان امامزاده بهاشون ش یک بوده
  • علی IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    8 23
    خاک بر سرشون
  • کوثر IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    40 3
    مردم گرفتارند دولت باید برای ملت کاری کند و گرنه تمام مکان های مذهبی دینی خانه های امن مردم بی دفاع خالی خواهد شد
  • س IR ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    10 0
    سلام و درود امامزاده متولی یا نگهبان نداشته ؟!
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    8 2
    حیف
  • IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    3 23
    امامزاده مگر جزو آثار باستانی نیست؟
  • IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    61 11
    چرا امامزاده ها همونجا سنگشون نکرد؟؟
  • عبدالله IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    5 43
    خدای بزرگ صبرش زیاده امّا گناه اگر حرمت‌شکنی باشد ملّتی باهم به نفرین إلٰهي مبتلا شوند آنگاه خشک‌وتر ندارد، ظالم و مظلوم به آتش خشم خواهند سوخت کوری نمی‌بینی سال نحس از بهارش پیداست؟ خشکترین در شونصد سال گذشته صبرکن بمب اتم امریقا و اتحاد عبری-عربی هم در راهه زیرا که خدای والا فرموده: الظالم سیفي أنتقم به و أنتقم منه
  • اللهم عجل لولیک الفرج IR ۲۲:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    6 87
    آخوندکی اگر گولت زده پولت را پشکل نمود، حالا که دانستی چرا نفهمیدی؟ عوض اینکه دین را از سرچشمه گیری (کتب اربعه و alvahy.com و hadith.inoor.ir) قید دین را زدی تا ابلهانه خسر الدنیا و الآخرة شوی. کون تو شود پاره، در وی چه اثر داره؟ حالا بی‌هویت عقده‌ای در خرابۀ تخت جمشید میگرده بلکه هویتی گرچه وامانده از باستان یابد از مرده‌ریگ شاهان ستمگر و شهوت‌رانی که خودشان در اوج شکوه‌شان از هیچ هم پوچتر بودند فارغ از ادب و اخلاق و انسانیت. از اینجا رانده وز آنجا مانده ایرانی گمگشته به چه دلخوش کند؟ به کمبودجۀ برخواهرجسته؟ یا به نوشروان ناعادل آپارتاید؟ خاک عالم بر سرت. بجای این خرابکاری‌ها برو ناموست را از دست و نگاه نامحرم بپوشان! مدلهای خیابان مال کي اند ای خوک بی‌غیرت!
  • عبدالله IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    5 46
    دین نداری؟ باری آزادمرد باش! امامزاده مگر جزو آثار باستانی نیست؟ الدنگ و دزد هیچ ملّتی نه به چنین پستی تن میدهد و نه جرأتش را دارد. جز این مرتدین عقده‌ای. تُف به شرف نداشته‌ات و خاکروبۀ عالم بر سرت! امیدوارم همینجا بر دارت کشند تا درس عبرت شوی، ملعون
  • IR ۲۳:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    6 14
    تاسف
  • IR ۲۳:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    13 3
    امامزادنه دزد برد
  • IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۶
    11 2
    چه دزدهایی
  • علی IR ۰۰:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۱۷
    51 8
    گرسنگی وفقر مالی امام زاده نمی شناسد وضعیت بد اقتصادی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین