صدای انفجارهای گسترده در مناطق مختلف نوار غزه طی ۲۴ ساعت گذشته نیز به گوش رسید که ناشی از حملات هوایی و زمینی اسرائیل به این باریکه بود.
آتشبس در غزه که از ۱۹ ژانویه آغاز شده بود پس از پایان فاز نخست آن و در پی حملات هوای و زمینی اسرائیل به غزه از ۱۸ مارس فروپاشید.
بنا به گفته مقامهای فلسطینی، بهدنبال حمله هوایی اسرائیل به چادر خبرنگاران در شهر خانیونس در جنوب نوار غزه در نخستین ساعات بامداد روز دوشنبه ۷ مارس، یک خبرنگار فلسطینی کشته و دستکم ۹ نفر دیگر از جمله ۶ خبرنگار زخمیشدند.
تشکیلات بهداشتی غزه که تحت کنترل حماس قرار دارد نیز از کشتهشدن ۱۵ فلسطینی دیگر در مناطق مختلف غزه خبر داد.
بر اساس گزارش بیمارستان ناصر در خانیونس، حمله هوایی اسرائیل به چادر خبرنگاران در کنار این بیمارستان که حدود ساعت ۲ بامداد دوشنبه انجام شد، به کشته شدن «یوسف الفقعاوی»، خبرنگار وبسایت خبری «فلسطین امروز» منجر شد.
مقامهای تشکیلات بهداشتی غزه همچنین از حمله هوایی اسرائیل به چادرهای آورگان فلسطینی در کنار بیمارستان شهدای الاقصی در شهر دیرالبلاح خبر دادند که منجر به زخمی شدن سه نفر شده است.
کادر درمانی بیمارستان ناصر در خانیونس نیز از انتقال اجساد ۱۳ فلسطینی به این مرکز درمانی خبر دادند که در جریان حملات هوایی شبانه اسرائیل کشته شده بودند. بنا به گفته آنها، اجساد شش زن و چهار کودک در میان کشتهشدگان بوده است. بیمارستان الاقصی نیز اعلام کرد که در حمله به خانهای در دیرالبلح، دو فلسطینی کشته و سه نفر زخمی شدهاند.
این حملات در حالی انجام شده که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، راهی واشنگتن شده تا با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفتوگو کند.
مقامهای فلسطینی همچنین روز یکشنبه ۶ آوریل اعلام کردند که بهدنبال حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه، دستکم ۳۲ نفر، از جمله بیش از دوازده زن و کودک کشته شدهاند.
اواخر روز یکشنبه، ارتش اسرائیل به فلسطینیها دستور داد که چند محله در منطقه دیرالبلح در مرکز غزه را تخلیه کنند. این دستور پس از آن صادر شد که حدود ۱۰ موشک از غزه به سمت اسرائیل شلیک شد که بیشترین حجم آتش از زمان ازسرگیری جنگ توسط اسرائیل بوده است.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
صدور هشدارهای نظامی اسرائیل برای تخلیه مناطق غیرنظامی در غزه، به آوارگی صدها هزار ساکن این باریکه منجر شده است.
ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه چند بار با حمله به بیمارستانها و همچنین چادرهای امدادی یا خودروهای حامل آنها در این باریکه، حماس را متهم کرده که از این مراکز و خودروها برای اهداف نظامی استفاده میکند، موضوعی که به شدت توسط کادر درمانی در غزه رد شده است.
ارتش اسرائیل همچنین ادعا میکند که اقداماتی را برای کاهش آسیب به غیرنظامیان انجام میدهد اما نهادهای بینالمللی این ادعا را با ارائه اسنادی زیر سؤال بردهاند.
اسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل پیشتر گفته بود که ارتش کشورش با گسترش عملیات «شمشیرهای آهنین» در غزه در تلاش است تا منطقه را از نیروهای حماس پاکسازی کند.
آسوشیتدپرس: اسرائیل اکنون بیش از ۵۰ درصد غزه را تحت کنترل دارد
اسرائیل از زمان آغاز دوباره جنگ غزه از ۱۸ مارس، بهطرز چشمگیری حضور خود را در نوار غزه افزایش داده و اکنون بیش از ۵۰ درصد این سرزمین را تحت کنترل دارد و فلسطینیها را به مناطقی کوچک رانده است.
بر اساس اعلام سربازان اسرائیلی و گروههای حقوق بشری، بزرگترین منطقهای که ارتش اسرائیل بهطور یکپارچه در آن حضور دارد، مناطق مرزی غزه است؛ مناطقی که خانهها، زمینهای کشاورزی و زیرساختهای فلسطینیها به طور کامل توسط ارتش اسرائیل تخریب و عملاً غیرقابل سکونت شدهاند. این سربازان و گروههای حقوق بشری در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس از دو برابر شدن این منطقه حائل نظامی در هفتههای اخیر خبر دادند.
پیش از این، وبسایت «اکسیوس» در گزارشی با اشاره به گسترش عملیات زمینی اسرائیل در غزه، به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی از قصد اسرائیل برای اشغال ۲۵ درصد از غزه خبر داده بود.
این مقام اسرائیلی به اکسیوس گفته بود که این عملیاتها بخشی از یک کارزار «فشار حداکثری» برای مجبور کردن حماس به پذیرش آزادی گروگانهای باقی مانده در غزه است.
با وجود این، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هفته گذشته گفت که حتی پس از شکست حماس، کشورش کنترل امنیتی غزه را حفظ خواهد کرد و فلسطینی ها را مجبور به ترک این منطقه خواهد کرد.