NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سرخط خبرها؛ آمریکا خواهان خلع سلاح حزب‌الله؛ آمریکایی‌های گریزان از ترامپ در پی مهاجرت به اروپا

عکس‌هایی از دوالد ترامپ، نشان اتحادیه اروپا و کشتی اطلاعاتی زاگرس ایران  در آبهای خلیج عمان
عکس‌هایی از دوالد ترامپ، نشان اتحادیه اروپا و کشتی اطلاعاتی زاگرس ایران در آبهای خلیج عمان Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

یورونیوز در «سرخط خبرها» مهم‌ترین رویدادهای ایران و جهان را در دو نوبت صبح و عصر مرور می‌کند. در سرخط خبرهای این بخش مهم‌ترین عناوین خبری عصر دوشنبه ۷ آوریل ۲۰۲۵ میلادی برابر با ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ را مرور می‌کنیم.

آگهی

تاکید آمریکا بر لزوم خلع سلاح حزب‌الله لبنان؛ ماکرون نقش حماس در غزه پسا‌جنگ را رد کرد

مورگان اورتگاس، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در جریان سفر اخیر خود به بیروت تاکید کرد که اولویت واشنگتن، خلع سلاح حزب‌الله است؛ گروه شبه‌نظامی شیعی تحت حمایت ایران که گفته می‌شود به دنبال جنگ دو ماهه با اسرائیل به نسبت گذشته بسیار تضعیف شده است.

به گفته یک منبع نزدیک به دولت، او در دیدار با فرمانده ارتش لبنان تصریح کرد که نظامیان «باید بیشتر یا سریع‌تر (در زمینه خلع سلاح حزب‌الله) عمل کنند.»

او همچنین با طرف‌های گفتگوی خود درباره اصلاحات اقتصادی صحبت کرد که لبنان باید برای ترمیم ساختار بحران‌زده خود لازم است هر چه سریعتر به اجرا درآورد.

این در حالیست که پاریس از رویکردی تدریجی‌ برای برچیدن نیروی شبه‌نظامی حزب‌الله یا دست کم خلع سلاح کامل این نیرو دفاع می‌کند، زیرا اعتقاد دارد رویکرد قهری، می‌تواند نسخه‌ای برای فروپاشی داخلی لبنان تلقی ‌شود.

از سوی دیگر، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه روز دوشنبه در سخنانی تاکید کرد که گروه شبه‌نظامی فلسطینی حماس پس از پایان جنگ جاری با اسرائیل، نباید هیچ نقشی در اداره نوار غزه داشته باشد.

آقای ماکرون که به قاهره سفر کرده همچنین گفت که قویاً با هرگونه جابجایی و کوچ اجباری فلسطینیان مخالف است و از طرح بازسازی غزه مورد تأیید اتحادیه عرب در تقابل با پیشنهاد آمریکا برای انتقال ساکنان این منطقه جنگ‌زده به مکانی دیگر، حمایت می‌کند.

توصیه کارشناس محافظه‌کار به ترامپ برای پاسخگو کردن ایران؛ چرا بنادر چابهار و جاسک می‌توانند هدف آمریکا باشند؟

عامل اصلی خشم مقامات ایران، اعزام بمب‌افکن‌های رادارگریز بی-۲ از سوی ترامپ به این پایگاه دورافتاده بوده است؛ اقدامی که به‌نظر می‌رسد با هدف تهدید ایران برای شرکت در مذاکرات برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای‌اش انجام شده است.

مایکل روبین، پژوهشگر ارشد اندیشکده «موسسه امریکن اینترپرایز» معتقد است که نه اظهارات تهدیدآمیز ایران و نه اعزام بمب‌افکن‌های بی-۲ از سوی آمریکا نشانه‌ای از آغاز قریب‌الوقوع جنگ نیست. مقام‌های ایرانی مدعی‌اند که می‌توانند با دقت به پایگاه دیه‌گو گارسیا حمله کنند، اما این پایگاه فراتر از برد بیشتر موشک‌های ایران قرار دارد، بیش از پنج برابر بُرد موشک‌های نقطه‌زن ایرانی و دو برابر فاصله ایران تا اسرائیل که موشک‌های ایرانی اغلب به اهداف خود در آنجا اصابت نکردند.

در عین حال، حضور بمب‌افکن‌های دوربرد در دیه‌گو گارسیا پدیده تازه‌ای نیست؛ آمریکا پیش‌تر نیز از این پایگاه برای پرواز بمب‌افکن‌های بی-۵۲ علیه عراق و افغانستان استفاده کرده بود.

فرصت کم‌نظیر اروپا برای جذب آمریکایی‌های گریزان از ترامپ؛ آیا اروپا برای مدیریت «فرار مغزها» آماده است؟

کارشناسان مالی دریافته‌اند که شمار نیروهای کار مرفه آمریکایی که مایل به اقامت در اروپا هستند طی ماه‌های گذشته رو به افزایش بوده است.

به باور این گروه از کارشناسان، زمان آن فرا رسیده که اروپا خود را برای ورود و پذیرش این افراد آماده کند.

جولیا، شهروند زن آمریکایی روسی‌تبار از چند سال پیش قصد ترک ایالات متحده را داشت، اما آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ او را بر آن داشت تا این ایده را جدی‌تر دنبال کند.

آگهی

او به یورونیوز نِکست گفت: «متوجه شدم افرادی که (مثل من) مهاجر هستند، پس از انتخابات اخیر بسیار نگران‌تر شدند. ما بلافاصله شاهد علائم هشداردهنده‌ای بودیم.»

این متخصص بیهوشی که در خط مقدم مقابله با بحران کووید-۱۹ در نیویورک کار می‌کرد، اکنون در پی آن است تا جایی در اروپا، در بخش صنایع دارویی یا زیست‌فناوری مشغول به کار شود.

به باور کارشناسان، قضاوت در این مورد که آیا می‌توان این پدیده را «فرار مغزها» تلقی کرد، هنوز «خیلی زود» است، اما به هر شکل اتحادیه اروپا باید خود را برای روبرو شدن با آن آماده کند.

پاسخ گروهی از ایرانی‌ها به پرسش یورونیوز: از ترامپ خوشتان می‌آید یا بدتان می‌آید؟ چرا؟

آگهی

دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا، در حالی آغاز شده است که بسیاری از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی، چه در داخل و چه در خارج ایران، امیدوارند ترامپ این بار بتواند با فشار حداکثری یا حتی با حملۀ نظامی، حکومت مذهبی ایران را ساقط کند.

با این حال ایرانیان بسیاری هم، فارغ از اینکه چه نظری درباره جمهوری اسلامی دارند، روی خوشی نسبت به ترامپ ندارند؛ چراکه او را سیاستمداری مخالف ارزش‌های دموکراتیک می‌دانند.

یورونیوز برای بازتاب نسبی نظر عامه مردم ایران درباره دونالد ترامپ، این سؤال ساده را با آن‌ها در میان نهاده است که «از ترامپ خوشتان می‌آید یا بدتان می‌آید؟ چرا؟»

نظرها در این میان بسیار متفاوت بود. به نظر یکی از مخاطبان یورونیوز «شخصیت ترامپ بسیار به خامنه‌ای شبیه است»؛ دیگری گفته است که از ترامپ خوشش نمی‌آید چراکه «پرنسیب» سیاستمداران را ندارد؛ یکی از مخاطبان معتقد است که ترامپ برای مردم کشور خودش واقعا دلسوزانه کار می‌کند؛ مخاطب دیگر ترامپ را اهل مماشات می‌داند و معتقد است که معیشت مردم ایران برایش مهم نیست؛ برخی نیز از کارایی ترامپ سخن به میان آورده و یا گفته‌اند که تا حالا حرفی نزده که به آن عمل نکرده باشد؛ یک طیف از مخاطبان هم نظر مثبتی نسبت به رئیس جمهوری جدید آمریکا ندارند و تاکید دارند که «نباید به خواستۀ چنین ظالمانی پاسخ مثبت داد.»

آگهی

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

فرصت کم‌نظیر اروپا برای جذب آمریکایی‌های گریزان از ترامپ؛ آیا اروپا برای مدیریت «فرار مغزها» آماده است؟

آیا ترامپ می‌تواند با ایران توافق کند و مانع از وقوع جنگ شود؟

حزب‌الله چگونه شکست خورد؟