میلیاردها دلار به ثروت ایران اضافه شد

کارنامه تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۳ اعلام شد.

میلیاردها دلار به ثروت ایران اضافه شد

بر این اساس طی سال گذشته کشورمان در مجموع ۱۳۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری غیرنفتی داشته است.

فرود عسگری در تشریح کارنامه مقدماتی تجارت خارجی کشورمان در سال گذشته گفت: تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۳ با ۱۱.۳۹ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ به رقم ۱۳۰ میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار رسید.

وی افزود: میزان وزنی تجارت خارجی غیرنفتی کشور در این مدت ۱۹۱ میلیون و ۲۲۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۷.۶۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران اظهار کرد: از مجموع تجارت غیرنفتی کشور ۵۷ میلیارد و ۸۴۴ میلیون دلار به صادرات غیرنفتی (بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) و ۷۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار به واردات اختصاص داشته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۵.۶۲ درصد و ۸.۲۲ درصد افزایش داشته است.

عسگری در خصوص میزان وزنی صادرات غیرنفتی و واردات در سال گذشته افزود: در سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۵۱ میلیون و ۹۷۱ هزار تن کالا از کشور صادر و ۳۹ میلیون و ۲۵۸ هزار تن کالا وارد کشور شده است.

به گفته وی صادرات غیرنفتی در مدت یادشده به لحاظ وزنی ۱۰ درصد افزایش داشته و واردات در این مدت با یک درصد کاهش مواجه بوده است.

معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران در خصوص صادرات کالاهای پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: سال گذشته ۶۱ میلیون و ۶۴۴ هزار تن انواع کالاهای پتروشیمی به ارزش ۲۴ میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد که به لحاظ وزن ۲۷ درصد و از حیث ارزش ۲۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.

رئیس‌کل گمرک ایران ۳ قلم عمده کالای صادراتی در سال گذشته را گاز طبیعی با ۶ میلیارد و ۸۶۶ میلیون دلار، پروپان مایع شده با ۳ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار و بوتان مایع شده با ۲ میلیارد و ۲۱۱ میلیون دلار ذکر کرد.

عسگری همچنین درباره هفت کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان در سال گذشته افزود: در این مدت چین با ۱۴ میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار، عراق با ۱۱ میلیارد و ۹۴۱ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۷ میلیارد و ۲۰۱ میلیون دلار، ترکیه با ۶ میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار، پاکستان با ۲ میلیارد و ۴۲۳ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۴۱۴ میلیون دلار و هند با یک میلیارد و ۸۹۹ میلیون دلار ۷ کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان بودند.

وی درباره ۳ قلم عمده کالای وارداتی در سال گذشته اظهار کرد: طلا به اشکال خام با ۸ میلیارد و ۵۱ میلیون دلار، ذرت دامی با ۲ میلیارد و ۹۷۸ میلیون دلار و تلفن‌های همراه هوشمند با ۲ میلیارد و ۴۰۲ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالای وارداتی در این مدت بودند. کنجاله سویا با یک میلیارد و ۹۵۴ میلیون دلار، دانه سویا با یک میلیارد و ۳۱۸ میلیون دلار، انواع کشنده با یک میلیارد و ۲۷۳ میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار و قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل‌سواری با یک میلیارد و ۵۳ میلیون دلار نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

به گفته معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران، امارات متحده عربی با ۲۱ میلیارد و ۹۸۱ میلیون دلار، چین با ۱۹ میلیارد و ۳۲۵ میلیون دلار، ترکیه با ۱۲ میلیارد و ۴۷۴ میلیون دلار، آلمان با ۲ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار، هند با یک میلیارد و ۷۴۷ میلیون دلار، هنگ‌کنگ با یک میلیارد و ۳۹۴ میلیون دلار و فدراسیون روسیه با یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار ۷ کشور عمده طرف معامله واردات کشورمان در سال گذشته بوده‌اند.

تیترکوتاه مدیا

روز اول نمایشگاه فرش دستباف از دریچه دوربین

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • ناشناس

    صادراتی که پولش برنگرده یا دیر برگرده سود نیست ضرره

  • ناشناس

    چه فایده برای مردم ایران هیچ سودی ندارد فقط عده محدودی سودمند هستند تحریم برای ما مردم بیش از هفتاد درصد نکبت و بدبختی وفقیر شدن می‌آورد وبرای مفت خوران و عده نعمت است

  • علی

    پس چرا مردم رو در فقر و فلاکت نگه داشتید ؟

  • ناشناس

    چه فایده برای مردم داره..هیچ...هزاربرابر هم که‌ بشه..مردم ایران را نمیزارن سیربشن

  • ناشناس

    صادرات در مقابل گرسنه ماندن مردم افتخار برای دشمنان ایران است

  • ایرانیم

    واقعأ متاسفم که تو کشوری بزرگ شدیم که بخاطر یه مشت عقایدپوچ و واهی چنان منزوی شدیم که کشورهایی که هیچ جوره قبولشون نداریم تنها کسانی هستن که باما مراودات مالی ندارن که هیچ ... هیچ صنعت و برندی در شأن ایرانی ندارن بجز چین که اونم تمام اجناس بنجول خودشون رو نو بازار ایران میفروشن.انصافا از پاکستان افعانستان ۹ میلیارد دلار چی دارد کشور شده ... در یک سال !!!
    مردمی عجیب هستیم

  • حمید

    سلام درود بر شما ، بفرمایید در عدد و ارقام سهم امت اسلامی هم لحاظ شده است یا خیر ؟ سهم اشتباهات و .....هم در نظر گرفته شده است ؟ سپاسگزارم

  • ناشناس

    درآمدی که خرج مردم نشود و خرج کشورهای دیگر شود همان بهتر که نباشد..

  • ناشناس

    چرا ما مردم ایقدر فقیریم در کشوری که ثروت زیادی دارد۰معلومه چون‌ی عده سود میبرن ۰۰

  • سیدی

    پس چرا سفره ها هنوز خالیه

  • نا شناس

    ثروتی که سودش وسفره رنگینش برای عده ای میباشد این افتخار ندارد

اخبار
پیشنهاد سردبیر