NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اصرار ترامپ بر تملک غزه؛ «ملک ساحلی فوق‌العاده‌ است»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و ساحل غزه
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و ساحل غزه Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا روز دوشنبه هفتم آوریل در جریان دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل اعلام کرد که واشنگتن «در حال بررسی آتش‌بس دیگر» در غزه است. این درحالی است حملات اسرائيل به نوار غزه همچنان ادامه دارد.

آگهی

دونالد ترامپ غزه را «بخشی فوق‌العاده از املاک مهم» توصیف کرد و گفت که نمی‌داند چرا اسرائیل از آن دست کشیده است.

رییس‌جمهوری آمریکا بار دیگر با تکرار موضع جنجالی خود مبنی بر این‌که ایالات متحده باید مالکیت این نوار را در اختیار بگیرد، گفت که فلسطینی‌ها می‌توانند به کشورهای دیگر منتقل شوند. او افزود که در این صورت، این منطقه جنگ‌زده تبدیل به «منطقه آزاد» خواهد شد.

دونالد ترامپ نخستین بار در دیدار پیشین خود با بنیامین نتانیاهو در چهارم فوریه، طرح خود مبنی بر جابجایی دائمی فلسطینی‌ها و تسلط آمریکا بر نوار غزه را مطرح کرده بود. کشورهای عربی به‌شدت این طرح را محکوم کردند و کارشناسان سازمان ملل نیز هشدار دادند که چنین اقدامی شباهت زیادی به «روز نکبت» دارد؛ روزی که در آن حدود ۷۰۰ هزار فلسطینی از شهرها و روستاهای خود در جریان جنگ ۱۹۴۸ فلسطین بیرون رانده شدند. این اقدام ممکن است مصداق «پاکسازی قومی» باشد.

در واکنش به طرح رییس‌جمهوری آمریکا، رهبران عرب در ماه نوامبر، طرح ۵۳ میلیارد دلاری پیشنهادی مصر برای بازسازی غزه بدون نیاز به جابجایی فلسطینی‌ها را تصویب کردند.

دونالد ترامپ روز دوشنبه هفتم آوریل گفت: «غزه مکان بسیار خوبی است که هیچ‌کس نمی‌خواهد در آن زندگی کند. من همیشه گفته‌ام که نمی‌فهمم چرا اسرائیل آن را واگذار کرد. اسرائیل صاحب آن بود.»

رییس‌جمهوری آمریکا خطاب به بنیامین نتانیاهو گفت: «این تصمیم کار او نبود. او چنین کاری نمی‌کرد. من او را خوب می‌شناسم. امکان نداشت آن زمین ساحلی را بدهند و به امید صلح واگذار کنند. نتیجه‌اش چه شد؟ اصلا خوب نبود.»

دونالد ترامپ گفت: «به‌نظر من، این موضوعی است که ما باید در آن نقش داشته باشیم؛ می‌دانید، داشتن نیروی صلحی مانند ایالات متحده در آن‌جا، که نوار غزه را کنترل کند و در اختیار داشته باشد، کار خوبی خواهد بود. و اگر مردم، یعنی فلسطینی‌ها، را بردارید و به کشورهای مختلف منتقل کنید—کشورهای زیادی هستند که این کار را انجام می‌دهند. افراد زیادی از طرح من خوششان آمده است. البته می‌دانید، طرح‌های دیگری هم هستند که من آن‌ها را می‌پسندم و طرح‌هایی هم هستند که نمی‌پسندم.»

بنیامین نتانیاهو با اشاره به درگیری اسرائیل و حماس گفت: «مردم غزه محصور شده بودند. در هر جای دیگر، از جمله اوکراین یا سوریه، مردم می‌توانستند خارج شوند. غزه تنها جایی بود که آن‌ها در آن‌جا گیر افتاده بودند. ما آن‌ها را محصور نکردیم.»

نتانیاهو افزود که او و ترامپ درباره کشورهایی صحبت کرده‌اند که «مایل به پذیرش» پناهجویان از غزه هستند و گفت: «این کار درستی است. بازسازی غزه سال‌ها طول خواهد کشید. در این مدت، مردم می‌توانند گزینه‌ای برای زندگی داشته باشند.»

ریاست‌جمهوری مصر روز دوشنبه اعلام کرد که رهبران مصر، اردن و فرانسه در تماس تلفنی با رییس‌جمهوری آمریکا بر لزوم رسیدن به آتش‌بس در غزه تاکید کرده‌اند.

همزمان، براساس گزارش‌های منتشرشده، نیروهای اسرائیلی در مناطقی از غزه که به‌تازگی تصرف کرده‌اند، در حال آماده‌سازی زمین و ساخت برج‌های دیدبانی دیده شده‌اند. سازمان ملل می‌گوید اسرائیل در حملات اخیر به غزه تاکنون دو سوم این منطقه را تصرف کرده یا موجب تخلیه اجباری ساکنان آن شده است.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کشتار امدادگران در غزه؛ هلال احمر فلسطینی: نظامیان اسرائیل آنان را «با قصد کشتن» هدف گرفتند

مقام‌های فلسطینی: دست‌کم ۲۷ نفر در حمله اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه کشته شدند

آغاز عملیات گسترده نظامی در غزه؛ ارتش اسرائیل از زمین و هوا به رفح حمله کرد