• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۵:۳۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404011808672
  • خبرنگار : 71664

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی / لزوم مراجعه به مراکز پیشگیری از هاری پس از حیوان‌گزیدگی

گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی / لزوم مراجعه به مراکز پیشگیری از هاری پس از حیوان‌گزیدگی

رئیس اداره بیماری‌های زئونوز (بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان) وزارت بهداشت با بیان اینکه ۲۵هزار تا ۳۰هزار نفر از میزان گزش‌های سالانه کشور برای گربه‌های خانگی است، گفت: اگر افراد دچار حیوان‌گزیدگی شدند به مراکز پیشگیری از هاری مراجعه کنند تا خدمات لازم به منظور پیشگیری از بیماری مرگبار هاری برای آنها ارائه شود.

دکتر محمد زینلی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ۳۸۰هزار مورد حیوان‌گزیدگی در سراسر کشور طی سال گذشته گزارش شده، اظهار کرد: متاسفانه ۱۳ نفر از افرادی که حیوان‌گزیدگی را در سال گذشته تجربه کردند به بیماری هاری مبتلا شدند. استان‌های مازندران، خوزستان، کرمان، آذربایجان غربی بیشترین موارد گزش را به خود اختصاص داده‌اند.  

وی با بیان اینکه هاری به عنوان یک بیماری صد درصد کشنده مطرح است، گفت: اگرچه ۳۸۰هزار تا ۴۰۰هزار نفر از هم‌وطنان حیوان‌گزیدگی را در هر سال تجربه می‌کنند اما جزو بهترین کشورها در زمینه مراقبت از افراد حیوان‌گزیده و پیشگیری از بیماری هاری در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت هستیم.  

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: کاهش موارد حیوان‌گزیدگی و پیشگیری از بیماری هاری، موضوعی حائز است که با راهکارهای متعدد به دست می‌آید. «ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان» دستورالعملی برای مدیریت سگ‌های پرسه‌زن در وزارت کشور مطرح کرده است.

مدیریت سگ‌های پرسه‌زن نیازمند ورود دستگاه‌های مختلف

زینلی با بیان اینکه  تحقق کاهش موارد حیوان‌گزیدگی نیازمند ورود دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف است، افزود: آخرین دستورالعمل ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان به صورت هماهنگی بین بخشی برای مدیریت جمعیت سگ‌ها مطرح شده که عمده موارد آن از طریق شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اجرا می‌شود. مجموعه‌ها و دستگاه‌های مختلف مانند سازمان دامپزشکی کشور، سازمان محیط زیست، مراکز بهداشت شهرستان‌ها، نیروی انتظامی به موضوع مدیریت جمعیت سگ‌های پرسه‌زن از طریق شهرداری‌ها و دهیاری‌ها ورود می‌کنند.  

ثبت موارد حیوان‌گزیدگی در نوروز 

عدم ابتلا به هاری در نوروز ۱۴۰۴

وی درباره موارد حیوان‌گزیدگی در سفرهای نوروزی امسال توضیح داد: گزارش‌هایی مبنی بر حیوان‌گزیدگی در سفرهای نوروزی دریافت کرده‌ایم و خوشبختانه گزارشی مبنی بر ابتلا به هاری واصل نشده است. با توجه به اینکه آمار دقیق حیوان‌گزیدگی در پایان هر ماه به وزارت بهداشت ارسال می‌شود، در حال حاضر آمار دقیق حیوان گزیدگی فروردین ماه ۱۴۰۴ در دسترس نیست.  با توجه به آمار و ارقام سالانه حیوان‌گزیدگی در کشور و گزارش‌های سال‌های گذشته می‌توان گفت ۲۰هزار تا ۲۵هزار نفر در هر ماه حیوان‌گزیدگی را تجربه می‌کنند.  

اجتناب از نزدیک‌شدن به حیوانات ولگرد

رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت با بیان اینکه اجتناب از نزدیکی به حیوانات امری ضروری است، توضیح داد: هم‌وطنان بسیار مهربان هستند و تلاش می‌کنند به حیوانات بدون‌صاحب غذارسانی کنند. من از هم‌وطنان درخواست می‌کنم که از نزدیک‌شدن به حیوانات به ویژه حیوانات پرسه‌زن در حاشیه روستاها، شهرها و حیوانات بدون صاحب خودداری کنند؛ چراکه احتمال حمله از سوی حیوانات به انسان‌ها وجود دارد. بازهم تاکید می‌کنم که امکان حمله از سوی تمام حیوانات به انسان‌ها وجود دارد. به طور مثال، ۲۵هزار تا ۳۰هزار مورد از موارد حیوان‌گزیدگی کشور برای گربه‌های خانگی است.

لزوم مراجعه به مراکز پیشگیری از هاری پس از حیوان‌گزیدگی

وی با بیان اینکه مراجعه به مراکز درمانی پس از حیوان‌گزیدگی ضروری است، خاطرنشان کرد: اگر افراد دچار حیوان‌گزیدگی شدند به مراکز پیشگیری از هاری مراجعه کنند تا خدمات لازم به منظور پیشگیری از بیماری مرگبار هاری برای آنها ارائه شود. مراکز پیشگیری از هاری با توجه به نوع گزش و پروتکل‌هایی که در اختیار دارند نسبت به تزریق رایگان واکسن اقدام می‌کنند. همچنین اگر افراد حیوان‌گزیده به سرم نیز نیاز داشته باشند سرم در اختیار این افراد قرار می‌گیرد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۰:۲۷

کسانی که حیوانات خانگی دارند قطعا اطلاعات بیشتری نسبت به کسانی که حتی از 1 کیلومتری حیوانات رد نشده اند دارند. من بنده به عنوان دستیار در یک دامپزشکی کار میکنم کیس هایی که برای درمان می‌آورند مورد حیوان آزاری قرار گرفته اند؛ کور کردن چشم هاو...

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۰ ۲۱:۲۳

کسانی که ناراحت میشن که چرا گفته شده به حیوانات بی صاحب غذا ندهید متوجه نیستند که اینها هر سال هشت قلو زایمان می کنن اگر غذا ندهید خودشان زیادی و بی صاحب هستند اگر بدهید زاد و ولد بیشتر می کنند و باز هم نیازمند غذای بیشتر همین الان قابل کنترل نیستن

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۴۵

تا زمانی که به گربه ها آزار نرسانید و یا سعی در گرفتن آنها نکنید ، گزیدگی اتفاق نمی افتد ، ببر که نیست حمله کنه ، گربه از آدمها می‌ترسه بگی پیش، فرار می کنه.

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۱:۵۱

اینگونه اخبار وسواس و منجر به حیوان آزاری می شود ، زمستان گربه های بیچاره التماس یک جا برای فرار از سرما و یک خرده غذا می کردند برای آنها بیرون از ساختمان جعبه ای گذاشتم ، همسایه ها و اهالی محله به من بد و بیراه گفتن و آن جعبه رو با پاشون له کردند

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۲۸

جای حیوانات در هوای آزاد ودر باغها مباشد ، بیرون از محوطه ی خانه ست نه با انسانها در یک خانه

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۳:۳۰

بجای اینکه مثل کشورهای دیگه یه فکری برای تغذیه حیوونای بیچاره داشته باشن تازه میگه مردم هم بهشون غذا ندن

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۱۴:۱۶

گزش گربه خانگی!!!!چه تیتر عجیبی!!حیوان خانگی هرسال واکسیناسیون کامل میشه که هاری یکی از اونهاست،،،حیوانات در کوچه وخیابان رو باید مراقب بود واز دور به اونها غذا داد

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۱۹ ۲۳:۲۱

اون کسایی که با غذا دادن به حیوانات گربه چ سگ مخالفت می‌کنند مگه یکم غذا دادن به این زبان بسته ها شما را گدا می کند این زبان بسته ها نه جایی برای خوابیدن نه غذایی نه ابی اخه یکم وجدان داشتن هم خوبه

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۰ ۱۲:۳۰

حیوان جاش تو طبیعت است وبس..

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۰ ۲۳:۲۲

حساب گربه های عزیز از سایر حیوانات جداست

avatar
دیروز ۰۰:۵۰

گربه ای که تو خونه هست چجوری هاری میگیره؟؟؟؟