فرشاد ابراهیمپور روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه گذاری برای تولید گفت: رهبر معظم انقلاب امسال را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند؛ شعاری بسیار هوشمندانه که در شرایط فعلی کشور، نقشه راه تحول در اقتصاد، اشتغال و آیندهنگری ماست، اما نکته مهم اینجاست که سرمایهگذاری تنها بهمعنای پول و منابع مالی نیست.
نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه در کشورهای موفق، سرمایهگذاری ابتدا در دانش، مهارت، فناوری و نیروی انسانی انجام میشود، نه صرفاً در ساختمان و تجهیزات گفت: متأسفانه در ایران، یکی از گلوگاههای اصلی تولید، فقدان پیوند واقعی میان نظام آموزشی و زنجیره تولید است و ما هنوز با یک سیستم مدرکمحور مواجهایم که خروجیاش، بعضاً فاصله زیادی با نیازهای بازار کار و صنعت دارد. این همان جایی است که باید اصلاحات جدی اتفاق بیفتد.
نماینده مردم ایذه خاطر نشان کرد: ما در مجلس شورای اسلامی، بهویژه در کمیسیون آموزش و فراکسیون دانشگاهیان، به دنبال آن هستیم که با نوسازی قوانین آموزش عالی، توسعه مهارتآموزی، حمایت از دانشگاههای فناورمحور و ایجاد مشوقهای قانونی برای سرمایهگذاری در تولید دانشبنیان، زمینه تحقق این شعار فراهم شود.
ابراهیم پور با اشاره به کشورهای موفق در حوزه سرمایه گذاری تصریح کرد:در کشورهای موفق، رشد تولید با سرمایهگذاری در آموزشهای مهارتی، فناوریهای بومی و تربیت نیروی انسانی خلاق آغاز شده است و ما هم اگر میخواهیم تولیدی پایدار، اشتغالزا و رقابتپذیر داشته باشیم، باید مسیر سرمایهگذاری را از «بانک» به سمت «دانشگاه» و از «نقدینگی» به سمت «نوآوری» ببریم.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم با رویکردی آیندهنگر، دانشگاهها و مراکز مهارتی را در خدمت این ظرفیتها قرار دهیم، سرمایهگذار هم با اطمینان بیشتری وارد میدان خواهد شد، گفت: ما باید از سرمایهگذاری صرف عبور کرده و به سرمایهگذاری هدفمند، متکی بر علم و آینده حرکت کنیم و تنها در این صورت است که شعار سال، از تابلوهای دیواری به برنامههای واقعی تبدیل خواهد شد.
به گزارش ایرنا، رهبر انقلاب در بخشی از پیام نوروزی، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به «جهش تولید با مشارکت مردم»، حوادث سال قبل را با وجود تلاشهای دولت، مردم و بخش خصوصی مانع از تحقق کامل این شعار خواندند و افزودند: بنابراین امسال شعار و مسئله اصلی همچنان اقتصادی و ناظر به مسئله سرمایهگذاری است چرا که جهش تولید و برطرف کردن مشکلات معیشتی در گرو تحقق سرمایهگذاری در تولید است.
ایشان با تأکید بر نقش زمینهساز دولت برای سرمایهگذاری مردم در بخش تولید گفتند: البته در جایی که مردم انگیزه یا توان سرمایهگذاری ندارند دولت میتواند به عنوان جایگزین و نه رقیب مردم، وارد میدان شود و سرمایهگذاری کند.
حضرت آیتالله خامنهای لازمه تحقق سرمایهگذاری در تولید را ایجاد عزم و انگیزه جدی در دولت و مردم دانستند و گفتند: کار دولت، زمینهسازی و برداشتن موانع تولید و کار مردم، وارد کردن سرمایههای خرد و کلان خود در راه تولید است که در این صورت سرمایهها دیگر به سمت امور مضر همچون ارز و طلا نخواهد رفت و در این زمینه بانک مرکزی و دولت نقش مؤثری دارند.
رهبر انقلاب با این مقدمه، شعار سال ۱۴۰۴ را «سرمایهگذاری برای تولید» خواندند و ابراز امیدواری کردند با برنامهریزی دولت و مشارکت مردم، گشایشی در امر معیشت ایجاد شود.
نظر شما