اصغر ناظری در گفتوگو با خبرنگار ورزشی ایرنا، در خصوص عملکرد این فدراسیون در سال گذشته اظهار داشت: برگزاری ۲۵ هفته لیگ ملی چوگان در سطح هندیکاپهای مختلف با هدف حضور همه چوگانبازان در مسابقات انجام شد که بتوانیم ورزشکاران بیشتری را در کشور داشته باشیم. یک از اهدف ما افزایش تعداد چوگانبازها بود که تیمهای بیشتر و لیگ قدرتمندتری بسازیم. برگزاری مسابقات اوپن تهران و اوپن ملی ایران با حضور بازیکنان خارجی از کشور پاکستان نیز یکی دیگر از فعالیتهای ما بود که در سطح بینالمللی نیز این ورزش را که متعلق کشورمان است را گسترش دهیم. به طور قطع چنین رفت و آمدهایی بین ورزشکاران ایرانی و دیگر کشورها باعث پیشرفت خواهد شد.
وی ادامه داد: گسترش چوگان را در بین ارگانهای نظامی نیز پیگیر شدیم؛ این ورزش از گذشته مربوط به نیروهای نظامی و ارتشی میشد زیرا برای افزایش آمادگی خود و اسبها این بازی را انجام میدادند. برگزاری مراسم شب فرهنگی ایران با حضور وابستگان نظامی کشورهای مختلف در مجموعه چوگان ذوالجناح نیروی زمینی ارتش نیز از دیگر برنامههای سال گذشته بود.
رئیس فدراسیون چوگان با اشاره به نگرشهای فرهنگی در رشته چوگان عنوان کرد: این ورزش تنها یک بازی بومی نیست بلکه هویت ملی و معنوی ایران را در خود دارد. حتی در برنامههای نظامی نیز سعی کردیم فرهنگ بومی ایرانی را به رخ بکشیم که برگزاری آیین ملی «ورزش ملی، وفاق ملی» با حضور سفرا، کارداران و وابستگان نظامی در مجموعه فرحآباد (۳ آبانماه) همراه با نمایش آیینها، فرهنگها و بازیهای محلی ایران از آن دسته موضوعات بود.
وی همچنین گفت: یکی از مهمترین گونههای اسب کشور که باید نگهداری از آن را جدی بگیریم کاسپین است. ایران از معدود کشورهایی است که این نژاد اسب را دارد که به علت قد کوتاه برای استفاده کودکان نیز مناسب است؛ به همین منظور و برای زنده نگاه داشتن نام چوگان در بین کودکان سرزمین و توجه به اسب کاسپین، نخستین مسابقات چوگان با این گونه اسب را با حضور کودکان و نوجوانان، برگزار کردیم که یک بار نیز در هشتپر گیلان تکرار شد.
ناظری در مورد احیای این ورزش در نقاط مختلف کشور گفت: آیین ملی چوگان و احیای این ورزش در مازندران بعد از ۳۰۰ سال یکی دیگر از برنامههای فدراسیون بود که این روند را باید در تمام نقاط کشور پیش بگیریم. چوگان سرمایه فرهنگی و هویتی کشور ماست که متاسفانه در بین نوجوانان و جوانان رو به فراموشی است. باید سعی کنیم این رشته را در تمام کشور زنده کنیم تا بیش از پیش دیده شود.
وی تاکید کرد: مسابقات چوگان را در شهرستان ورزنه استان اصفهان برای نخستین بار برگزار کردیم. چوگان نه تنها ابعاد مختلف فرهنگی و سنتی دارد بلکه قطعا در اقتصاد نیز تاثیر فراوانی میتواند بگذارد. تیمهای جدیدی را به لیگ اضافه کردیم که اگر با همین روند در همه استانها بتوانیم لیگ داشته باشیم، در آینده از تمام ظرفیتهای این رشته میتوانیم سود ببریم. نیروی دریایی، بسپار شیمی سپیدان، کمانگیران قزوین، آذرخش شاهین شهراصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان از تیمهایی بودند که به تازگی به لیگ ملی اضافه شدند.
رئیس فدراسیون چوگان در آخر خاطرنشان کرد: دوره آموزش مربیگری با حضور مربی خارجی و مربیگری درجه ۳ از برنامههای آموزشی فدراسیون بود که تاثیر بسیار مثبتی داشت. در آینده نیز باید آموزش را جدی بگیریم که این ورزش بومی و سنتی ایرانی در بین جوانان و نوجوانان ما گسترش پیدا کند.
نظر شما