«ماه بالای سرآبادی» مستندی از آرزوهای دانش‌آموزان روستایی
بازیگران مستند «ماه بالای سرآبادی»

مشهد-ایرنا- مستند «ماه بالای سرآبادی» ساخته «مسعود زارعیان» مستندساز مطرح مشهدی است که زندگی واقعی دانش‌آموزان روستایی و خدمات هلال احمر به آنان و تلاششان برای تحقق آرزوها را به تصویر می‌کشد.

کارگردان این مستند روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا در این خصوص گفت: هلال احمر در استان‌های محروم کشور مجتمع‌هایی را برای اسکان دانش‌آموزان روستایی ایجاد کرده است، این مجتمع‌ها فرصتی را برای این دانش‌آموزان فراهم می‌کنند تا بدون نیاز به رفت و آمد روزانه به روستا، در طول هفته به تحصیل خود ادامه دهند.

مسعود زارعیان اظهار کرد: این مجتمع‌ها علاوه بر امکانات اقامتی، برنامه‌های ویژه‌ای از جمله بازدید از پروژه‌های پیشرفت کشور را برای دانش‌آموزان تدارک دیده‌اند، در طرح مستندسازی مزبور، به جای معرفی صرف مجتمع‌ها، به سراغ داستان زندگی این نوجوانان رفته است.

وی اضافه کرد: این مستند با تمرکز بر آرزوها و رویاهای این دانش‌آموزان، موانعی را که برای رسیدن به اهدافشان با آن روبرو هستند به تصویر می‌کشد، از بازیگر شدن تا فوتبالیست حرفه‌ای شدن، هر کدام از این نوجوانان هدفی خاص را دنبال می‌کنند و برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند.

کارگردان مستند «ماه بالای سرآبادی» ادامه داد: این طرح مستندسازی در فاز اول، پنج مجتمع اقامتی هلال احمر در پنج استان خراسان رضوی (شهرستان زیرکوه)، خراسان جنوبی، گیلان (شهرستان دیلمان)، کرمان (سیرجان)، چهارمحال و بختیاری (شهرستان اردل) و سیستان و بلوچستان (ایرانشهر) را زیر پوشش قرار داده است، در این استان‌ها، نوجوانان روستاهای دورافتاده برای ادامه تحصیل در این مجتمع‌ها ساکن می‌شوند.

وی نکته قابل توجه در این مستند را وجود دانش‌آموزان نخبه در این مجتمع‌ها دانست به طوری که برخی از آنان مدال‌های المپیادهای علمی را نیز کسب کرده‌اند.

زارعیان ادامه داد: این مستند تلاش می‌کند تا علاوه بر روایت زندگی این نوجوانان و نمایش آرزوهایشان، به محرومیت‌های موجود نیز اشاره‌ای داشته باشد و به نوعی مطالبه‌گری را نیز در خود جای دهد، با این حال روح حاکم بر این مجموعه امید به آینده است.

وی با بیان اینکه مستند «ماه بالای سر آبادی» دارای سه ضلع اصلی است، گفت: ضلع نخست «شخصیت بچه‌ها» شامل بخش هایی از جمله معرفی نوجوانان، خواسته‌ها، علایق، رویاها، آرزوها و تلاش‌هایشان؛ ضلع دوم «مجتمع‌های هلال احمر» شامل معرفی امکانات و خدماتی که هلال احمر در این مجتمع‌ها ارائه می‌دهد، ضلع سوم «مصادیق پیشرفت ایران اسلامی» شامل بازدید از طرحهایی که نشان‌دهنده پیشرفت کشور در حوزه‌های مختلف هستند. به عنوان مثال، بازدید از شرکت دارویی سبحان (تولید کننده داروی ضد سرطان)، مجتمع تکثیر خاویار و پروژه راه آهن خاش-زاهدان است.

سازنده مستند «ماه بالای سر آبادی» گفت: پخش این مجموعه مستند ازاسفندماه سال ۱۴۰۲ آغاز شد و ساخت آن در اسفندماه ۱۴۰۳ به پایان رسید، پخش آن از شنبه هفته جاری از شبکه ۲ سیما آغاز شده است و هر هفته شنبه‌ها و چهارشنبه‌ها پخش می‌شود،

وی افزود: این مستند با نگاهی امیدوارانه، تلاش می‌کند تا تصویری واقعی از زندگی نوجوانان روستایی و فرصت‌هایی که مجتمع‌های هلال احمر برای آن‌ها فراهم کرده‌اند ارائه دهد.

زارعیان در پاسخ به این سوال که آیا بودجه مستند اخیرش توسط هلال احمر تامین شده است، گفت: «بله، در توافقی بین هلال احمر و سازمان صداوسیما این کار انجام شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha