شهید سپهبد صیاد شیرازی عصاره همه ارزش‌های دوران دفاع مقدس است

تهران- ایرنا- رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش، گفت: امیر سپهبد علی صیاد شیرازی را می‌توان عصاره همه ارزش‌های دوران دفاع مقدس دانست.

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، بیست و ششمین سالگرد مراسم بزگداشت شهادت سپهبد صیاد شیرازی صبح روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ بر مزار این شهید والامقام با حضور فرماندهان، مسئولان و کارکنان ارتش، خانواده شهید و عموم مردم عزیز ایران برگزار شد.

«امیر سرتیپ‌دوم محمدرضا فولادی» رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مراسم، گفت: امیر سپهبد علی صیاد شیرازی را حقیقتاً می‌شود عصاره همه ارزش‌های دوران دفاع مقدس دانست یعنی شهیدی که افتخارش بسیجی بودن، سرباز کوچک اسلام بودن، مرید و مطیع رهبر بودن و یک نظامی که همه عمرش را وقف دفاع از ارزش‌های اسلامی ایران کرد.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی ارتش، گفت: شهید صیاد شیرازی یکی از قهرمانان ملی این کشور و یک اسطوره در حوزه مسائل دفاعی و نظامی است؛ بعید به نظر می‌رسد که به این راحتی مشابه او پیدا شود.

شهید صیاد شیرازی؛ از نوادر مکتب دفاعی نه تنها در ایران اسلامی بلکه در جهان

وی افزود: شهید صیاد شیرازی، یکی از نوادر مکتب دفاعی نه تنها در ایران اسلامی بلکه در جهان، به شمار می‌آید. زندگی‌نامه این شهید، به ویژه در حوزه مسائل نظامی، باید در سطح نخبگانی و عمومی، آن هم به صورت دقیق و جزئی، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

رئیس سازمان عقیدتی ارتش یادآور شد: اگر شهید صیاد شیرازی متعلق به هر کشوری غیر از ایران بود، او را به عنوان یک پرچم افتخار در دست می‌گرفتند و در دانشگاه‌های خود دو واحد «صیاد شیرازی‌شناسی» را ارائه می‌کردند. بسنده کردن به یک یادبود معمولی، مانند این یادبود که سالی یک بار برگزار می‌شود، به نوعی کم‌توجهی و کم‌لطفی در حق شهید صیاد شیرازی است.

حجت الاسلام محمد حسنی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که «جنگ یک گنج تمام‌ناشدنی است» و شهید صیاد شیرازی بخش مهمی از این گنج جنگ است که هنوز شاید تنها یک هزارم شخصیت ایشان به نسل جدید معرفی نشده باشد.

شهید سپهبد صیاد شیرازی عصاره همه ارزش‌های دوران دفاع مقدس است

شهید صیاد شیرازی در تسریع پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی داشت

وی با بیان اینکه در سه مقطع باید شهید صیاد شیرازی را با کاوش و بازخوانی معرفی کنیم و او را به جهانیان و نسل جدید بشناسانیم گفت: مقطع اول نقش این شهید در تسریع پیروزی انقلاب اسلامی است؛ شهید صیاد شیرازی در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی ایفا کردند.

رئیس سازمان عقیدتی ارتش افزود: مقطع دوم نقش تعیین‌کننده شهید صیاد شیرازی در حفظ یکپارچگی کشور و مقابله با ضد انقلاب‌های تجزیه‌طلب در منطقه غرب است که در این زمینه، ما به شدت مدیون این شهید بزرگوار هستیم که جان خود را فدای وطن کرد.

دکترین شهید صیاد شیرازی در زنجیره پیروزی‌های معجزه‌آسای هشت سال دفاع مقدس

حجت‌الاسلام محمدحسنی عنوان کرد: مقطع سوم قله نقش‌آفرینی شهید صیاد شیرازی به هشت سال دفاع مقدس مربوط می‌شود. در این دوران، او دکترین ویژه‌ای داشت که توانست در زنجیره پیروزی‌های معجزه‌آسا در هشت سال دفاع مقدس نقش‌آفرینی کند. تشریح این دکترین در اینجا نمی‌گنجد، اما باید گفت که شهید صیاد شیرازی باید در این سه مقطع به درستی معرفی شود.

وی گفت: این کار باید در دانشگاه‌ها، به ویژه دانشگاه‌های نظامی در سراسر کشور انجام گیرد. نسل جوان ما نمی‌داند که این کشور چگونه از چنگال استکبار جهانی رهایی یافته است. مردان بزرگی چون شهید صیاد شیرازی به میدان آمدند و از تهدیدات بزرگ، فرصت‌هایی برای این ملت ساختند. اساساً، شهید صیاد شیرازی نماد تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها بود؛ هر تهدیدی در هر سطحی تسلیم اراده او بود. ترس از تهدید هرگز در قاموس زندگی شهید صیاد وجود نداشت، بلکه این دشمنان بودند که از شهید صیاد شیرازی می‌ترسیدند.

شهید صیاد مرد حل بحران‌ها و تهدیدهای چندوجهی و چندمعادله‌ای

رئیس سازمان عقیدتی ارتش بیان کرد: او مرد حل بحران‌ها و تهدیدهای چندوجهی و چندمعادله‌ای بود. در کجای جهان می‌توان چنین شخصیتی را یافت؟ یعنی جایی که شهید رحمت‌الله علیه، نقش‌آفرینی کردند تا پیروزی انقلاب شتاب بیشتری بگیرد، باید بیشتر توجه کنیم.

حجت‌الاسلام محمدحسنی در ادامه گفت: کشور ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دو نیروی نظامی مهم را به وجود آورد که این نیز از ویژگی‌های برجسته و معمارانه حضرت امام (ره) بود. در کنار ارتش، نیروی مسلح دیگری به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل گرفت و میان این دو نیروی انقلابی، اختلاف سلیقه‌ای در نوع مقابله با بعثی‌ها در سرزمین‌های اسلامی وجود داشت. در اینجا، شهید صیاد شیرازی تلاش می‌کرد تا این اختلاف سلیقه‌ها را از میان بردارد تا نیروها به یکدیگر کمک کنند و هم‌افزا شوند.

رئیس سازمان عقیدتی ارتش تصریح کرد: شهید صیاد شیرازی به خاطر نگاه توحیدی و فاصله‌اش از دیدگاه‌های شرک‌آلود، به مکتب به عنوان مکتب «ما» توجه داشت و نه مکتب «من»؛ او به خدا، ایران و عزت ملت ایران می‌اندیشید و می‌گفت که ما با برادران سپاهی یکی هستیم. اگرچه اختلاف سلیقه داریم، اما این اختلاف در شیوه دفاع و رزم قابل حل است. او پرچمدار وحدت بین سپاه و ارتش شد.

استکبار جهانی با دو راهبردِ ترس و یأس، برای احیای اهداف شوم خود تلاش می‌کند

حجت‌الاسلام محمدحسنی بیان کرد: از زمانی که این مرد الهی وحدت ارتش و سپاه را مطرح کرد، پیروزی‌های معجزه‌آسا در جبهه خودی آغاز و شکست‌های زنجیره‌ای برای دشمن رقم خورد. اکنون نیز وضعیت مشابهی وجود دارد. استکبار جهانی با دو راهبرد، ترس و یأس، در تلاش است تا بار دیگر اهداف شوم خود را که در ابتدای پیروزی انقلاب برای تضعیف و تجزیه کشور ما دنبال کرده بودند، احیا کند. اما آنان سیلی سختی از سپاه، ارتش و نیروهای مردمی دریافت کردند و همواره از مکتب جهادی اسلام آسیب دیدند.

وی گفت: امروز نیز آنان در تلاش‌اند تا این تهدیدها و القاهای ترس را دوباره به وجود آورند، اما این تهدیدها چیز جدیدی نیست. ما در آغاز پیروزی انقلاب و در دوران دفاع مقدس این موارد را تجربه کرده‌ایم. ما همچنین به تبعیت از شهیدان بزرگواری چون شهید صیاد شیرازی و حاج قاسم سلیمانی و دیگر بزرگان از سپاه و ارتش و نیروهای مردمی، آموختیم که چگونه با این چالش‌ها مقابله کنیم.

رئیس سازمان عقیدتی ارتش خاطرنشان کرد: همان‌طور که در هشت سال دفاع مقدس، با ایمان به خدا، توکل بر او، شجاعت، صلابت، عزم و اراده ملی و وحدت کامل میان برادران عزیز ارتش، سپاه و سایر نیروهای مسلح، اگر دشمنی به خباثت بپردازد، حتی سیلی که این بار خواهد خورد، گیج‌کننده‌تر، ویران‌کننده‌تر و پشیمان‌کننده‌تر از زمان دفاع مقدس خواهد بود.

حجت‌الاسلام محمدحسنی تاکید کرد: مکتب دفاعی شهید صیاد شیرازی در کنار مکتب دفاعی بزرگانی چون حاج قاسم سلیمانی، یقیناً می‌تواند به عنوان نجات‌بخش ما در تمامی بحران‌ها باشد.

به گزارش ایرنا، در این مراسم سردار سید یوسف مولایی جانشین معاونت آموزش ستاد کل نیروهای مسلح، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش، امیر سرتیپ دوم حسین امیدی رئیس سازمان تربیت بدنی ارتش، امیر سرتیپ دوم «محمدرضا فولادی» رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش، امیر سرتیپ دوم سید محمدرضا حسینی فرمانده دژبان کل ارتش حضور داشتند.

همچنین جمعی از پیشکسوتان ارتش و دفاع مقدس، کارکنان ارتش، خانواده شهدا و فرزند شهید صیاد شیرازی در این مراسم که در قطعه ۲۹ گلزار شهدای بهشت زهرا (س) برگزار شد، حضور داشتند.

گفتنی است قرار است مراسم بزرگداشت دیگری هم ساعت ۱۰:۳۰ صبح روز پنج شنبه ۲۱ فروردین ماه و همزمان با سالروز شهادت این شهید والامقام ارتش، در مسجد امام خمینی (ره) ستاد ارتش جمهوری اسلامی با حضور مسئولان کشوری و لشکری و سخنرانی حجت‌الاسلام علی اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور برگزار شود.

علاوه بر این مراسم، آئین گرامیداشتی روز پنج‌شنبه ۲۱ فروردین ماه ساعت ۱۶:۰۰ در امامزاده چیذر به میزبانی نیروی زمینی محوری ارتش جمهوری اسلامی ایران و با سخنرانی امیر سرتیپ حیدری فرمانده این نیرو برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha