به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه واشنگتن پست در مقاله ای به چگونگی تغییر تصورات از آمریکا تحت تاثیر سیاست های این کشور در دولت ترامپ پرداخت و نوشت ورونیکا کلارک نویسنده مقیم لندن که در ۱۵ سال گذشته هر سال به آمریکا سفر می کرد، امسال سفر خود را به دلیل احساسات منفی نسبت به اوضاع اخیر در آمریکا از جمله در زمینه تعرفه ها و اخراج جمعی مهاجران لغو کرد.
این گزارش بر پیامدهای بین المللی سیاست های داخلی کشورها حتی در حوزه های غیرمرتبط با سیاست همچون گردشگری و رویدادهای فرهنگی تاکید کرد و افزود: بسیاری اکنون تلاش می کنند از انتخاب آمریکا به عنوان مقصد تعطیلات تابستانی خود خودداری کنند. در فروشگاه های سوئدی و دانمارکی، محصولات اروپایی با نشان یا ستاره علامت گذاری می شوند و برخی از خریداران، کالاهای آمریکایی را به نشانه احساسات ملی گرایانه یا اعتراض وارونه می کنند.
اینفلوئنسرها یا تبلیغات کنندگان در فضای مجازی، تلاش می کنند از رسانه های اجتماعی آمریکایی فاصله بگیرند. معترضان خودروهای شرکت تسلا را در آلمان آتش زده اند و یک ربات ساخت شرکت تسلا را در لندن به نشانه خشم از ایلان ماسک مشاور ترامپ خراب کردند.
به گفته شرکت های نظرسنج، تغییر گرایشات نسبت به آمریکا بی سابقه بوده است.
بر اساس نظرسنجی شرکت ایپسوس در ماه آوریل (فروردین) ۴۱ درصد انگلیسی ها فکر می کنند که آمریکا از نفوذ خود به عنوان ابرقدرت به ضرر جهان استفاده می کند. سال گذشته تنها ۱۶ درصد از انگلیسی ها چنین نظری را نسبت به قدرت آمریکا داشتند.
این درحالیست که نسبت انگلیسی هایی که می گویند دیگر «روابط ویژه ای» بین آمریکا و انگلیس برقرار نیست، به میزان دو برابر تنها در یک سال افزایش یافته است و ۴۰ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی می گویند که به روابط ویژه بین دو کشور باور ندارند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، این تغییر گرایش به دنبال استقبال ترامپ از رئیس جمهوری روسیه و «دیکتاتور» خواندن ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین حاصل شد که بسیاری را در اروپا شوکه کرد.
گیدئون اسکینر مدیر ارشد سیاستگذاری شرکت ایپسوس و مدیر تحقیقات این شرکت گفت: به وضوح تغییری ایجاد شده است. قطعا نظرات منفی درباره آمریکا افزایش یافته است.
وی افزود، اکنون تعرفه های گسترده جهانی ترامپ به میزان ۱۰ درصد علیه کالاهای انگلیسی و ۲۰ درصد برای کشورهای اروپایی، نه تنها جایگاه رئیس جمهوری آمریکا بلکه کل کشور او را تخریب کرده است.
این مدیر تحقیقاتی گفت: ما می دانیم که ترامپ در انگلیس محبوبیت ندارد و مردم فکر می کنند که رفتار او با اوکراین ناعادلانه بوده است.
در آلمان حتی قبل از اعمال تعرفه های ترامپ، ۷۰ درصد از مردم نگران سیاست های تجاری رئیس جمهوری آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد کشورشان بودند.
بر اساس نظرسنجی ترند فقط ۱۶ درصد پاسخ دهندگان گفتند اعتمادی به شراکت آمریکا دارند. پیشتر ۳۸ درصد همین نظر داشتند. این درحالیست که سه چهارم آلمانی ها گفتند بر این باورند که کشورشان نمی تواند به آمریکا اعتماد کند.
این نظرسنجی در بازه زمانی بین ۴ تا ۵ ماه مارس (۱۵-۱۴ اسفند) از بین هزار و ۳۲۵ نفر از رای دهندگان واجد شرایط و از طریق مصاحبه تلفنی یا اینترنتی انجام شد.
واشنگتن پست با استناد بر پیش بینی شرکت تحلیل گردشگری توریسم اکونومیکس نوشت: احساسات اروپایی ها نسبت به آمریکا نشان می دهد که صنعت گردشگری در این کشور احتمالا آسیب خواهد دید. سفرهای بین المللی به آمریکا می تواند به میزان ۱۳ درصد کاهش یابد که مفهوم ضرر ۲۲ میلیارددلاری را در این بخش از اقتصاد این کشور دارد.
جیمز کرخام مشاور شرکت مستقر در لندن گفت: آمریکا با بحران تصور از این کشور مواجه است. انگلیسی ها و اروپایی هایی که با تصور آزادی و اعتماد به آمریکا به عنوان شریک بزرگ شده اند، اکنون با سیاست های نامتوازن «اول آمریکای» ترامپ و اخراج جمعتی مهاجران و جلوگیری از ورود دانشگاهیان احساساتشان نسبت به این کشور تغییر کرده است.
نظر شما