به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای شبکه خبری سی. ان. ان، با وجود همه مخالفت ها و تهدیدهای سایر کشورها در ارتباط با اعمال تعرفه های متقابل، سرانجام ترامپ این طرح را به طور گسترده تری اجرایی کرد.
دولت ترامپ امروز تعداد زیادی از تعرفههای جدید را بر روی کالاهای کشورهای متحد و مخالف آمریکایی بهطور یکسان اعمال کرد.
رئیس جمهوری آمریکا مدعی است که هدف از این طرح بازگرداندن برابری و تقویت تولید محصولات داخلی این کشور است.
در این میان کالاهای وارداتی از چین بیشترین سهم تعرفه ای را دارند. واشنگتن اعلام کرد که بر کالاهای این کشور تعرفه ۱۰۴ درصدی اعمال خواهد شد.
پکن پیشتر اعلام کرده بود که در اقدامی متقابل تعرفه ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی اعمال خواهد کرد. ترامپ نیز در واکنش به همین موضوع در اقدامی غافلگیرانه امروز رقم تعرفه ای کالاهای چین را افزایش داد.
ترامپ هفته گذشته هنگام اعلام تعرفهها بر کالاهای بسیاری از کشورها، که بالاترین تعرفههایی است که در یک قرن گذاشته در آمریکا وجود داشته، گفت: «کشور ما و مالیات دهندگان آن بیش از ۵۰ سال است که از بین رفتهاند. اما این دیگر اتفاق نخواهد افتاد.»
کارشناسان مسائل اقتصادی معتقدند که اکنون، آمریکایی ها و مردم در سراسر جهان قرار است بهای گزافی را در پی این تصمیم بپردازند. واردکنندگان، تعرفه ها را پرداخت خواهند کرد و این هزینه ها اغلب به عمده فروشان، خرده فروشان و در نهایت مصرف کنندگان منتقل می شود.
سی. ان. ان در همین ارتباط در گزارش خود نوشت که در نهایت، تعرفه های ترامپ تهدیدی برای تشدید جنگ تجاری جهانی است. پکن که در حال حاضر قصد تشدید اقدامات تلافی جویانه خود علیه واشنگتن را دارد، اعلام کرده است که این اقدامات را تا دو برابر افزایش خواهد داد. وزارت بازرگانی چین نیز روز گذشته (سه شنبه) گفت که این کشور «تا پایان» جنگ تجاری خواهد جنگید.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا دوم آوریل برابر با ۱۳ فروردین با وضع تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده را در «روز آزادی» نامید. وی همچنین ۲۵ درصد تعرفه را بر تمام خودروهای تولید خارج که به خاک آمریکا وارد میشوند، وضع نمود.
ترامپ همچنین از تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای انگلیسی و ۲۰ درصدی بر کالاهای اتحادیه اروپا در یک برهه خاص تاریخی برای تجارت جهانی رونمایی کرد. ایالات متحده آمریکا برخی از کشورها را با تعرفههای بسیار شدیدتری تا ۵۰ درصد، هدف قرار خواهد داد.
در پی این تصمیم، بازارهای مالی جهانی واکنش منفی نشان داده و بسیاری از شاخصهای سهام و ارزش ارزها در آسیا و اروپا با افت مواجه شدهاند. کارشناسان اقتصادی هشدار دادهاند که این اقدام میتواند آغازگر دورهای از رکود جهانی و افزایش تورم باشد.
نظر شما