خبر اولسیاسی

فارغ‌التحصیلی دومین دوره نیروهای عربستانی برای راه‌اندازی و نگهداری سامانه ضدموشکی «تاد»

نیروهای پدافند هوایی عربستان اعلام کردند که دومین دوره از نیروهای راه‌انداز و نگهدارنده سامانه دفاع موشکی «تاد» پس از گذراندن مراحل آموزش تخصصی فردی، در پایگاه نظامی فورت بلیس امریکا، فارغ‌التحصیل شدند.

میدل ایست نیوز: نیروهای پدافند هوایی عربستان اعلام کردند که دومین دوره از نیروهای راه‌انداز و نگهدارنده سامانه دفاع موشکی «تاد» پس از گذراندن مراحل آموزش تخصصی فردی، در پایگاه نظامی فورت بلیس واقع در شهر «ال‌پاسو» در ایالت تگزاس امریکا، فارغ‌التحصیل شده‌اند.

به گزارش العربیه، فارغ‌التحصیلان این دوره در ادامه نخستین گروهی است که چند ماه پیش و در چارچوب یک برنامه جامع برای آموزش نیروهای عملیاتی و نگهداری سامانه «تاد» آموزش دیده بودند.

سامانه‌ تاد ساخت ایالات متحده از پیشرفته‌ترین و دقیق‌ترین سامانه‌های دفاع موشکی در جهان به‌شمار می‌رود و یکی از ارکان اصلی پدافند هوایی عربستان محسوب می‌شود.

مراسم فارغ‌التحصیلی در محل پایگاه نظامی فورت بلیس و با حضور سرتیپ ستاد عبدالله الرباع، فرمانده دانشکده نیروهای پدافند هوایی، به نمایندگی از سپهبد مزید العمرو، فرمانده نیروهای پدافند هوایی عربستان، برگزار شد. این مراسم همچنین با مشارکت طرف امریکایی و نمایندگانی از نهادهای آموزشی تخصصی همراه بود.

«برنامه‌های فشرده‌»

دانش‌آموختگان در طول دوره آموزشی، برنامه‌های فشرده‌ای را پشت سر گذاشتند که شامل آموزش‌های فنی و عملیاتی، شبیه‌سازی‌های رزمی و تمرینات میدانی پیشرفته بود. این برنامه‌ها زیر نظر کارشناسان شرکت سازنده و با همکاری طرف امریکایی، در چارچوب توافق‌نامه‌های همکاری نظامی مشترک میان دو کشور برگزار شد.

«ارتقای توانمندی‌ها»

این برنامه آموزشی در چارچوب راهبرد وزارت دفاع برای ارتقای توانمندی‌های نیروهای مسلح از طریق آموزش‌های تخصصی و حرفه‌ای اجرا شده است.

این اقدامات در راستای اهداف چشم‌انداز 2030 توسعه عربستان در زمینه نوسازی نظامی و بومی‌سازی فناوری‌های پیشرفته دنبال می‌شود.

همچنین، نیروهای پدافند هوایی عربستتان اجرای برنامه‌های خود برای آموزش و توانمندسازی نیروهای بومی جهت بهره‌برداری و مدیریت سامانه‌های دفاعی پیشرفته را ادامه می‌دهند.

دو قرارداد اصلی برای ساخت سامانه «تاد»

دو قرارداد اصلی برای ساخت سامانه پدافند موشکی «تاد» (THAAD) در عربستان توسط شرکت امریکایی «لاکهید مارتین» به امضا رسیده است. این قراردادها بخشی از توافق‌نامه بومی‌سازی تولید تجهیزات نظامی میان ریاض و این شرکت امریکایی است.

بر اساس این توافق‌ها، قرار است برخی قطعات خاص از سامانه دفاع موشکی ارتفاع بالا (تاد) در عربستان ساخته شود. این اقدام در راستای پروژه‌هایی است که پیش‌تر از سوی سازمان کل صنایع نظامی عربستان در نمایشگاه جهانی دفاع، از جمله بومی‌سازی ساخت کانتینرهای موشک‌های رهگیر تاد و سکوهای پرتاب آن‌ها در داخل کشور اعلام شده بود.

در همین راستا، شرکت «الشرق الاوسط لمحركات الطائرات» (شرکت سازنده موتورهای هواپیماها) مستقر در ریاض و «الشركة العربيه الدوليه للانشاءات الحديديه» (شرکت سازنده سازه‌های آهنی) مستقر در جده، به عنوان پیمانکاران اصلی انتخاب شدند. همچنین شماری از شرکت‌های همکار در بخش صنعت دفاعی عربستان نیز قراردادهایی در حمایت از این پروژه‌ها دریافت کرده‌اند.

هدف از امضای این قراردادها ضمن تقویت ظرفیت‌های تولید دفاعی ریاض، انتقال دانش فنی و ارتقای صنایع نظامی عربستان اعلام شده است.

منبع
العربیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − نه =

دکمه بازگشت به بالا