به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در جلسه روز چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ صحن علنی مجلس شورای اسلامی، برخی از نمایندگان مجلس درباره مسائل کشور تذکر و اخطار دادند.
رئیسجمهور هر چه سریعتر وزیر اقتصاد را به مجلس معرفی کند
جبار کوچکینژاد در جلسه علنی امروز چهارشنبه مجلس در تذکری از رئیس مجلس به دلیل سفر به استان گیلان در آغاز سال جدید و حضور در سالگرد سردار شهید املاکی قدردانی کرد.
وی با اشاره به ماده ۲۰۵ آییننامه داخلی مجلس و اصل ۱۳۵ قانون اساسی، بیان کرد: رئیسجمهور حداکثر سه ماه فرصت دارد تا وزیر پیشنهادی را به مجلس معرفی کند. با توجه به وضعیت خاص اقتصادی کشور و اهمیت نقش وزیر اقتصاد بهعنوان رئیس تیم اقتصادی دولت، انتظار میرفت در ایام تعطیلات نوروز، دولت از فرصت استفاده کرده و فردی مناسب را برای تصدی این وزارتخانه به مجلس معرفی کند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی افزود: از سیدکاظم دلخوش اباتری نماینده دولت در مجلس انتظار داریم این موضوع را با دولت مطرح کند تا هرچه سریعتر وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شود.
جلسات نظارتی مجلس افزایش یابد
در ادامه مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: در نزدیک به ۳۰ اصل قانون اساسی کارکردهای مجلس شورای اسلامی تبیین شده است، از ابتدای دوره یازدهم مجلس یک روز از جلسات هفتگی به عنوان جلسات نظارتی تعیین شد و از طرف دیگر نیز قوانین مصوب مجلس از بودجه سالانه گرفته تا برنامه پنج ساله هفتم نیاز به نظارت سالانه مجلس دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه امسال سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است، درخواست دارم مجلس به جای یک روز جلسه نظارتی در هفته، دو روز جلسه نظارتی در دستور کار هفتگی داشته باشد.
نماینده مردم رودبار در مجلس گفت: اگر این اتفاق بیافتد هم بودجه سالانه به سامان میرسد و هم میتوانیم نسبت به برنامههای پنج ساله نظارت خوبی داشته باشیم تا مانند ۶ دوره گذشته عملکرد برنامه هفتم زیر ۴۰ درصد نشود.
مجلس هر هفته برای بهبود اقتصاد کشور وقت بگذارد
احمد مرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در تذکری گفت: امروز به حقوق مسلم مردم توجه کنیم و بدانیم که نیاز مردم در این شرایط حساس کشور چیست.
وی افزود: مردم ما وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند و از دولت و مجلس انتظار دارند که وقت بیشتری بگذاریم و اوضاع اقتصادی مملکت را درست کنیم.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس اظهار کرد: امروز وضع اشتغال جوانان درست نیست و جوانان از ما انتظار دارند نسبت به اصول قانون اساسی و حقوق ملت توجه کنیم. امروز وضع مسکن ما در کشور درست نیست و همه مردم و همه جوانان این انتظار را دارند که مجلس شورای اسلامی توجه ویژهای به مسکن داشته باشد. بنابراین خود مجلس باید ورود کند و برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور هر هفته وقت بگذارد و این انتظار همه مردم از خانه ملت و از نمایندگان مجلس است.
اظهارات یک نماینده در مذاکرات
محمدرضا احمدی نماینده مردم رشت در مجلس در تذکری با استناد به ماده ۳ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی و اصل ۶۷ قانون اساسی گفت: ما سوگند خوردهایم که پایبند به مبادی و ارزشهای اسلامی باشیم بنابراین چرا باز میخواهیم اقتصاد و معیشت مردم که بسیار مهم است را به مذاکرات گره بزنیم؟ بارها در مجلس دوستان فرمودند سخنان رهبر معظم انقلاب باید فصل الخطاب باشد.تجربه نشان داده است مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و از مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی حل نخواهد شد.
وی افزود: دولتمردان و وزیر امور خارجه باید به قدرت داخلی و نیروهای نظامی و انتظامی، بسیج ، سپاه مقتدر و پشتیبانی آحاد مردم ایمان داشته باشند که در هشت سال دفاع مقدس پای انقلاب، ارزشها و ولایت ماندند و در تمام فتنهها پای کار هستند، از این رو نشستن با قاتلان سردار سلیمانی و هزاران شهید معنی ندارند آن هم در شرایطی که آنها مردم بیگناه غزه را به خاک و خون کشیدهاند.
ایران آماده مذاکره از موضع اقتدار است
حسین امامی راد نماینده مردم چناران در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود گفت: به رئیسجمهور آمریکا هشدار میدهم که آقای ترامپ، قمارباز! طرفی که بدعهدیاش نه یکباره بلکه چند باره بوده و حتی کورسویی برای اعتماد باقی نگذاشته است، نمیتواند شروط مذاکره را تعیین کند، آن هم با زبان و لحن تهدیدآمیز و قلدرمآبانه.
وی افزود: این را بدانید که ایران سلاح هستهای ندارد و بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب به دنبال ساخت تسلیحات هستهای هم نیست، اما بهتر است بدانید که ما با تکیه بر توان داخلی به دانش هستهای دست یافتهایم و میزان قابل توجهی از سوخت و ذخایر اورانیوم غنیشده برای ساخت چندین سلاح هستهای در اختیار داریم. فاصله ما تا ساخت سلاح هستهای کمتر از آن چیزی است که تصورش را دارید و تنها چیزی که مانع ما میشود، فتوای مقتدایمان است که برایمان واجبالاجراست.
نماینده مردم چناران در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد: ایران آماده مذاکره است، اما نه با شروط شما، بلکه از موضع اقتدار، عزتمندانه و طبق شرطی که ما تعیین کردهایم، یعنی مذاکره غیرمستقیم.
نرخ ارز محاسبه گمرکی یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده قیمت تمامشده کالاهای وارداتی است
غلامحسین زارعی نماینده مردم دشتی در مجلس در تذکر شفاهی با اشاره به اهمیت نرخ ارز در محاسبه گمرکی، گفت: نرخ ارز محاسبه گمرکی یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده قیمت تمامشده کالاهای وارداتی است. متاسفانه در سال گذشته، بر اساس پیشنهاد دولت و تصویب مجلس، نرخ ارز گمرکی بر اساس نرخ اسفند ماه مرکز مبادله طلا و ارز تعیین شد و این نرخ بین ۶۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰۰ تومان است که منجر به افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت تمامشده کالاهای وارداتی میشود.
وی افزود: این افزایش نرخ ارز به معنای تعطیلی تولید داخلی، تورم لجامگسیخته و تشدید تجارت غیررسمی است چون ۸۰ درصد واردات ما کالاهای واسطهای تولید است و افزایش این نرخ به ضرر تولید داخلی خواهد بود.
نماینده مردم دشتی در مجلس خواستار توجه جدی دولت به این موضوع شد و با بیان اینکه مجلس به سرعت اقداماتی برای رفع این مشکل انجام دهد،گفت: تقاضا داریم این موضوع بهطور جدی در دستور کار دولت قرار گیرد و مجلس باید پیشنهادهایی برای حل این مشکل به دولت ارائه کند تا بتوانیم از این وضعیت بحرانی عبور کنیم.
امسال بحران تنش آبی در بوکان داریم
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس در تذکری گفت: سد شهید کاظمی بوکان که آب تبریز و بناب را تأمین میکند، در حالی که خود مردم بوکان و روستاهای آن از کمبود و یا نبود آب رنج میبرند. چقدر بیتدبیری و سوء مدیریت؟ مردم بوکان چه گناهی دارند که باید هزینه این همه ناکارآمدی را تحمل کنند؟
وی با بیان اینکه امسال بحران تنش آبی در شهرستان بوکان تشدید خواهد شد، افزود: مسئولان ناکارآمد این حوزه باید پاسخگو باشند.
نماینده مردم بوکان در مجلس گفت: راههای اصلی بوکان به میاندوآب و بوکان به سقز به جاده مرگ تبدیل شدهاند. ظرفیت این مسیرها برای حجم خودروهای سنگین و سبک کافی نیست و هر روز شاهد تصادفها و خسارتهای جانی و مالی غیرقابل جبران هستیم.
عثمانی ضمن انتقاد از کندی پیشرفت پروژههای جادهای، افزود: مسئولان حوزه راه باید برای وقت، مال و جان مردم ارزش قائل شوند.
وی همچنین به وضعیت نامناسب راههای روستایی اشاره کرد و گفت: راههای روستایی یا آسفالت نشدهاند، یا اگر آسفالت شدهاند، بهرهبرداران معادن آنها را تخریب کردهاند و هیچکس مسئولیت آن را به عهده نمیگیرد.
لغو رأی شورای رقابت درباره مالکیت ایران خودرو غیرقانونی است
رضا تقی پور نماینده مردم تهران در مجلس، به رأی دیوان عدالت اداری در خصوص ایران خودرو اعتراض کرد و آن را فاقد وجاهت قانونی دانست.
وی گفت: در ارتباط با رأی اخیر دیوان عدالت اداری در مورد شکایت ایران خودرو باید بگویم که برابر متن اصلاحی ماده ۶۳ قانون اصل ۴۴، کلیه تصمیمات شورای رقابت و نهادهای تنظیمگر بخشی موضوع ماده ۵۹ آن قانون از تاریخ ابلاغ صرفاً قابل تجدید نظر در هیات تجدیدنظر موضوع ماده ۶۴ آن قانون است و کلمه صرفاً یعنی بیانگر عدم صلاحیت دیوان عدالت اداری و هر نهاد دیگر در این موضوع است.
نماینده مردم تهران افزود: بنابراین ورود دیوان عدالت اداری و صدور دستور توقف و لغو نظریه شورای رقابت فاقد هرگونه وجاهت قانونی است.
تقیپور با بیان اینکه از رئیس قوه قضائیه درخواست رسیدگی فوری دارم، اظهار کرد: ایران خودرو متعلق به ۱۹ میلیون نفر از مردم ایران است، نه یک اقلیت ۲۳ درصدی که با تخلف در مجمع عمومی بر این شرکت حاکم شدهاند.
نظر شما