سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید اعلام کرد ترامپ اعتقاد راسخ دارد اپل میتواند آیفون و سایر محصولات خود را در داخل ایالات متحده تولید کند.
کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ترامپ انتقال فرایند تولید آیفون در ایالات متحده را امکان پذیر میدانند جواب داد:
«مطمئناً، او معتقد است که ما هم نیروی کار و هم منابع لازم را برای انجام آن داریم. همانطور که مستحضرید اپل ۵۰۰ میلیارد دلار در ایالات متحده سرمایه گذاری کرده است، بنابراین اگر یک درصد باور نداشتند انجام این کار در ایالات متحده ممکن است، احتمالاً این حجم از سرمایه گذاری را انجام نمی دادند.»
ترامپ قصد دارد از ۹ آوریل (۲۰ فروردین) بر چین، ویتنام، تایلند، هند، اتحادیه اروپا و سایر کشورها تعرفههای سنگین وضع کند. وی اعلام کرده است شرکتهایی مانند اپل برای اجتناب از این تعرفهها، باید محصولات خود را در ایالات متحده تولید کنند. علیرغم پیشنهاد ترامپ مبنی بر این که اپل میتواند زنجیره تامین بسیار پیچیده خود را به ایالات متحده منتقل کند، اما این امر تقریباً غیرممکن به نظر میرسد. صرف نظر از هزینه بالای چنین انتقالی، بعید است اپل و تامین کنندگان آن بتوانند افراد متخصص کافی را در ایالات متحده پیدا کنند. تیم کوک در سال ۲۰۱۷ در رابطه با تولید در چین گفت که آیفونهای اپل در آنجا مونتاژ می شوند چون چین در تولیدات بسیار پیشرفته تخصص دارد. هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی ایالات متحده، در رابطه با تولید آیفون در آمریکا اظهار داشت «ارتش میلیونها نفری که پیچهای ریز و کوچک آیفون را میپیچند، قرار است به آمریکا بیایند». اظهارات وی نشان میدهد نه او و نه ترامپ با فعالیتهای اپل آشنایی ندارند.

۴۰۴ Media به تازگی فهرست ۲۷ صفحهای از تامین کنندگان اپل شامل ۵۰ کشور را منتشر کرده است. جالب است بدانید مواد معدنی خاکی کمیابی که از ۷۹ کشور دنیا تهیه میشود در این فهرست شامل نشده است. بنابرین تولید آیفون در ایالات متحده اپل را از تعرفهها معاف نمیکند، زیرا امکان تامین همه اجزای آیفون در یک کشور وجود ندارد. حتی اگر منظور از تولید را صرفاً به مونتاژ نهایی محدود کنیم، و ایالات متحده نیروی کار ماهر مورد نیاز را داشته باشد (که ندارد)، هزینه زندگی و دستمزد در ایالات متحده در قیاس با سایر کشورها، قیمت یک آیفون آمریکایی را به طور چشمگیری بالاتر میبرد.
اپل تا به حال در مورد تعرفهها اظهار نظری نکرده است، اما این شرکت در حال انبار کردن آیفونها بوده و همچنین قصد دارد برای کاهش هزینههای ناشی از واردات از چین به واردات از هند که تعرفه پایینتری دارد، روی بیاورد. علیرغم سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری اپل در ایالات متحده، این سرمایه گذاری به تولید سرورهای مورد نیاز سیستم محاسبات ابری اختصاصی خود که محصولی کم تقاضا هستند اختصاص مییابد، نه آیفون.
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ رونمایی اپل از مک پرو در تگزاس تا حد زیادی با شکست روبرو شد. در آن زمان شرکت برای یافتن تامینکنندگان داخلی تلاش کرد و واردات قطعات به تگزاس باعث تأخیر و هزینههای اضافی شد و اپل برای یافتن نیروی کار متخصص مورد نیاز به مشکل خورد. ترامپ دیروز ۵۰ درصد دیگر روی تعرفه ۵۴ درصدی چین اضافه کرد و بدین ترتیب از فردا کالاهای وارداتی از چین مشمول تعرفه ۱۰۴ درصدی میشوند.
دیدگاه ها