اتحاد جهان اسلام؛ تنها راه برون‌رفت از بحران رژیم صهیونیستی

تهران- ایرنا- عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران درپی اعلام مواضع اتحادیه جهانی علمای مسلمان مبنی بر تلاش همه‌جانبه برای مقابله با رژیم صهیونیستی گفت: اگر یک بار دیگر این اتحاد تجلی پیدا کند، دنیای اسلام می‌تواند سرافرازانه از این بحران نجات پیدا کند. 

محمود واعظی درباره اعلام مواضع اتحادیه جهانی علمای مسلمان مبنی بر تلاش همه‌جانبه و جهاد برای حمایت از غزه و قیام علیه رژیم صهیونیستی به خبرنگار معارف ایرنا گفت: دیدگاه‌ها و مواضع اعلام شده از سوی این اتحادیه شفاف و همه بندهای تصویب شده رسا و گویاست و امیدواریم بعد از یک سال و نیم کشتار و تخریب، حال که علمای جهان اسلام علیه رژیم صهیونیستی متحد شده اند، شاهد جنبش و تلاش جدیدی باشیم.

وی افزود: البته نظام سلطه همچنان مزدوران خود را به گونه ای در کشورهای مختلف به کار گرفته و وابستگان نظام سلطه در نظام‌های غیر دولتی و دولتی کار می‌کنند تا از این اتحاد جلوگیری کنند. نظر قرآن و سنت در زمینه مبارزه با ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی روشن و صریح است، ولی متاسفانه برخی علمای ما و بسیاری علمای جهان اسلام، اجازه بیان دیدگاه‌های آزاد را برای طرح بحث و موضع گیری رسمی ندارند.

اتحاد جهان اسلام؛ تنها راه برون‌رفت از بحران رژیم صهیونیستی
محمود واعظی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران

استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران افزود: البته جایگاه و دیدگاه مکتب اهل بیت (ع) در این زمینه جداست. یعنی علمای مکتب اهل بیت، استقلال رای دارند. چون از نظر مالی مستقل هستند ولی برخی سازمان‌ها و موسسات خارجی چون استقلال مالی ندارند، آزادی در بیان دیدگاه های خود هم ندارند.

واعظی در زمینه تلاش فراوان دشمنان برای حذف آیات جهادی و تفکر پویای مکتب اسلام اظهار داشت: نظام سلطه برای مسخ این شریعت ناب، تلاش کرده تا تفکری بدون تعقل را ترویج کند و آیاتی چون لن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا یا و قاتلوا ائمة الکفر یا اشد الناس عداوة للذین امنوا الیهود یا اشداء علی الکفار و نظایر آن نادیده گرفته شود و حتی آیات و روایات به نفع نظام سلطه بیان شود.

اتحاد جهان اسلام؛ تنها راه برون‌رفت از بحران رژیم صهیونیستی

تاریخچه تشکیل اتحادیه علمای جهان اسلام

رئیس انجمن علمی قرآن و عهدین ایران با اشاره به بیانیه اتحادیه علمای جهان اسلام گفت: جنایت های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و فلسطین در ماه های اخیر به جایی رسیده که چهره جنایتکار این رژیم شفاف برای دوست و دشمن مشخص شده و اگر کسی نتواند به صورت صریح موضع خود را اعلام کند، به گونه ای خودش زیر سوال می رود.

وی افزود: اتحادیه علمای جهان اسلام در سال ۸۳ خورشیدی (۲۰۰۴) توسط یوسف قرضاوی از علمای الازهر مصر تاسیس شد و او دوست داشت اعضای این مجموعه در بیان دیدگاه های خود استقلال داشته باشند. این مجموعه نیز به صورت مستقل عمل کند. او خودش روزهای جمعه در مسجد عمر بن خطاب که در مقابل سفارت آمریکا قرار داشت، خطبه ایراد می کرد و به صورت شفاف علیه نظام سلطه حماسی و صریح صحبت می کرد و فتوا می داد که همه اسرائیلی ها نظامی هستند و اصلا اسرائیلی غیر نظامی نداریم؛ چون همه آن ها مسلح هستند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: البته موضع گیری های قرضاوی در نیمه دوم دهه ۸۰ خورشیدی تغییر کرد و اگرچه از انقلاب اسلامی ایران دفاع می کرد؛ با وسوسه های برخی افراد که از گروه های تکفیری هدایت می شدند و اخبار دروغ به او می دادند، باعث شد تا در دهه اخر عمرش در برابر ایران و انقلاب اسلامی بایستد و تهمت های بی اساسی را مطرح کند.

اتحاد جهان اسلام؛ تنها راه برون‌رفت از بحران رژیم صهیونیستی

موضع خوب و شفاف اعضای اتحادیه

وی از محی‌الدین قره داغی که اکنون به عنوان رئیس این اتحادیه مطرح است یاد کرد و گفت: دکتر قره داعی به عنوان یک استاد فعال و پرتلاش، از زمان تاسیس اتحادیه علمای جهان اسلام در کنار شیخ قرضاوی حضور فعال داشته است. با این حال در دهه ۹۰ خورشیدی که بهار عربی آغاز شد، دیدگاه های اعضای این اتحادیه رو به افول رفت و مواضع و دیدگاه های آنان مرعوب نظام سلطه شد؛ به گونه ای که در دو سال اخیر آنگونه که شایسته بود، موضع گیری های صریحی نداشتند و بسیاری از آنها دچار تردید شده و بسیاری هم چشمان خود را بر واقعیات بستند و سکوت کردند.

اما شرایط کنونی به گونه ای است که همه فهمیده اند جنایت های رژیم صهیونیستی و کودک کش برای هیچ کسی قابل دفاع نیست و هر شهروند منصف و غیروابسته به نظام سلطه در این زمینه موضع گیری می کند و به نوعی در این عرصه اجماع جهانی حاصل شده است.

واعظی ادامه داد: حالا اعضای این اتحادیه، دیدگاه‌ها و مواضع خوب و شفافی گرفته اند و امیدواریم بیداری خاصی پیدا شود. نظام جمهوری اسلامی و مکتب اهل بیت همواره پس از انقلاب بر اساس آیات قرآنی از حریم مظلومان دفاع کرده و در برابر ظالم ایستاده است؛ چه اهل بیتی هایی که نام حزب الله در لبنان دارند و چه آنان که در عراق و یمن با تمام قوا مردانه و سربلند با شهامت و شجاعت ایستاده اند و هزینه های آن را هم پرداخته اند تا نصرت الهی شامل حالمان شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: بیانیه ای که از سوی اتحادیه جهانی علمای اسلام صادر شده، ارزشمند است و اگر مسلمانان جهان به مفاد آن عمل کنند، دیدگاه های همه برآورده می شود و تاحدودی نکاتی که ما هم داریم و ۴۵ سال است که درباره فلسطین مطرح می کنیم، محقق خواهد شد.

واعظی با اشاره به سخنان حضرت آیت الله خامنه ای در عید فطر امسال گفت: رهبر معظم انقلاب نکته زیبایی را درباره ضرورت وحدت و یپوند ملت های اسلامی فرمودند؛ اگرچه حضرت امام خمینی(ره) در همه عمر خود به دنبال تحقق این همگرایی و پیوند امت اسلامی بودند و بارها به آن اشاره کرده بودند. عید فطر پس از یک ماه روزه داری یک نقطه محوری برای پیوند عمیق همه ملت های اسلامی در جهان ایجاد کرد و ان مظلومیت فلسطین و نامشروع بودن رژیم صهیونیستی در جهان است.

اتحاد جهان اسلام؛ تنها راه برون‌رفت از بحران رژیم صهیونیستی

وی افزود: طرح مجدد این بحث آثار خود را در جهان خواهد گذاشت و شاید واکنش این اتحادیه متاثر از سخنان شفاف و پیام دار رهبر انقلاب باشد. اگر یک بار دیگر این اتحاد و وحدت تجلی پیدا کند، دنیای اسلام می تواند سرفرازانه از این بحران نجات پیدا کند. در این زمینه مطالب فراوانی گفته شده ولی بیان رهبر انقلاب مبنی بر این که در شرایط کنونی با اتحاد و همراه با صلابت به میدان بیاییم، بسیار راهگشا خواهد بود

به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب ۱۱ فروردین مصادف با عید فطر در دیدار مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و جمعی از قشرهای مختلف مردم فرمودند: لازمه تحقق عزت روزافزون اسلامی، اتحاد و همت و بصیرت امت اسلامی است. در قبال این حوادث سریع، دولت‌های اسلامی باید با سرعت و دقت جایگاه خود را مشخص و برای آنها فکر و برنامه‌ریزی کنند.

ایشان، جمعیت زیاد مسلمانان، ثروت سرشار طبیعی و قرار گرفتن در جغرافیای حساسی از جهان را از فرصتهای مهم دنیای اسلام برشمرده و افزودند: لازمه استفاده از این فرصت ها و موقعیت‌های حساس، اتحاد دنیای اسلام است. البته اتحاد به معنای یکی شدن دولت ها یا همفکر شدن آنها در همه گرایش‌های سیاسی نیست بلکه به معنی شناخت منافع مشترک و تعریف کردن منافع خود به‌گونه‌ای که باعث اختلاف و نزاع و دعوا بین یکدیگر نشود.

رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه مجموعه دنیای اسلام یک خانواده است و دولت های اسلامی باید با این نگاه فکر و عمل کنند، افزودند: جمهوری اسلامی دست خود را به سمت همه دولت‌های اسلامی دراز کرده و خود را با آنها برادر و در یک جبهه کلی و اساسی می‌داند.

حضرت آیت الله خامنه ای ادامه دادند: امروز متأسفانه باج‌خواهی و باج طلبی از دولت ها و ملت های ضعیف به کار رایج و صریح قدرت های بزرگ تبدیل شده است که در مقابل آن، ما کشورهای اسلامی باید از حقوق دنیای اسلام دفاع کنیم و اجازه باج‌طلبی به آمریکا و غیرآمریکا را ندهیم.

ایشان با اشاره به مجروح بودن فلسطین و لبنان به دلیل جنایات رژیم صهیونیستی و حامیان آن، بر لزوم ایستادگی دنیای اسلام در مقابل این رنج ها، افزودند: با اتحاد و همدلی و همزبانی دولت‌های اسلامی، دیگران حساب کار خود را می‌کنند و امیدواریم مسئولان کشورهای اسلامی بتوانند با همت و انگیزه و حرکت خود، امت اسلامی را به معنای واقعی تشکیل دهند.

اتحاد جهان اسلام؛ تنها راه برون‌رفت از بحران رژیم صهیونیستی

مروری بر بیانیه جهادی اتحادیه جهانی علمای اسلام

کمیته اجتهاد و فتوای اتحادیه جهانی علمای مسلمان با ابراز تاسف و اندوه از ادامه جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه تحت حمایت آمریکا و در سایه سکوت جامعه جهانی و کشورهای اسلامی و عربی، احکام شرعی مرتبط با این فاجعه ادامه دار را در راستای ادای امانتی که خداوند بر دوش علما گذاشته، به قرار زیر بیان کرد.

  • وجوب جهاد: با تأکید بر فتاوای قبلی، جهاد علیه رژیم صهیونیستی و مزدوران و نظامیانی که با آن در سرزمین‌های اشغالی در نسل‌کشی مردم غزه شریک‌اند، واجب عینی است؛ ابتدا بر مردم فلسطین، سپس کشورهای هم‌مرز مانند مصر، اردن و لبنان و بعد همه کشورهای اسلامی واجب خواهد بود.
  • حرام بودن کمک به دشمن: کمک به دشمن کافر در کشتار مسلمانان غزه به هر شکلی حرام است؛ از فروش سلاح گرفته تا اجازه عبور از کانال سوئز، باب‌المندب، تنگه هرمز یا هر مسیر دریایی، زمینی یا هوایی دیگر.
  • حرمت تأمین سوخت، غذا و نیازها: تأمین نفت، گاز، مواد غذایی و هرگونه کالایی که در جنگ علیه غزه به کار رود حرام است. کسی که از روی محبت به رژیم صهیونیستی یا دشمنی با مقاومت اسلامی این کار را کند، مرتد محسوب می‌شود.
  • ضرورت ایجاد پیمان نظامی اسلامی: کشورهای اسلامی باید یک اتحاد نظامی فوری و یکپارچه برای دفاع از سرزمین‌های اسلامی و مردم خود تشکیل دهند.
  • بازنگری در پیمان‌ها با رژیم صهیونیستی: کشورهای اسلامی که با رژیم اشغالگر پیمان دارند باید آن‌ها را بازنگری کرده و در صورت نقض تعهدات از سوی این رژیم، موضعی قاطع اتخاذ کنند.
  • وجوب جهاد مالی: بر ثروتمندان واجب است که از مال خود (نه فقط زکات) در راه تجهیز مجاهدان و حمایت از خانواده‌های شهدا انفاق کنند.
  • تحریم عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی: هرگونه رابطه با رژیم اشغالگر حرام است و بر کشورهای اسلامی که عادی‌سازی کرده‌اند واجب است روابط خود را قطع کنند.
  • وظیفه علما: علما وظیفه دارند سکوت را بشکنند، وجوب جهاد علیه رژیم اشغالگر را اعلام کرده و بر حاکمان و ارتش‌ها برای انجام وظایف دینی و تاریخی‌شان فشار آورند.
  • وجوب تحریم کامل: تحریم سیاسی (قطع روابط دیپلماتیک)، اقتصادی (تحریم خرید تجهیزات از دشمن)، فرهنگی و علمی لازم است و باید سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سازنده شهرک‌های صهیونیستی متوقف شود.
  • فراخوان به دولت آمریکا: خطاب قرار دادن دولت ترامپ که وعده حمایت از غزه را داده بود، و دعوت از مسلمانان آمریکا برای اعمال فشار سیاسی بر دولت‌شان.
  • ادامه تحریم شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی: این کار تأثیرگذار بوده و باید تداوم یابد، خصوصاً علیه کشورهایی که مستقیماً به رژیم سلاح می‌دهند.
  • حمایت مردمی: مسلمانان باید به هر شکل ممکن نیازهای غذایی، دارویی و سوختی مردم غزه را فراهم کنند. اگر دولت‌ها مانع شوند، اطاعت از خدا در حمایت از مظلومان بر اطاعت از آن‌ها مقدم است.
  • وحدت مسلمانان: اکنون بیش از هر زمان دیگر وحدت مسلمانان، کنار گذاشتن اختلافات، وحدت گروه‌های فلسطینی، دولت‌ها و نهادهای اسلامی واجب است.
  • دعا برای غزه: مردم باید در نمازها، به‌ویژه در نوافل و واجبات، برای پیروزی مردم غزه دعا کرده و در همه حالات از خداوند یاری بطلبند.
  • تشکر از حامیان مردم غزه: در پایان نیز از کشورها، نهادها، افراد و حتی یهودیانی که از مردم غزه حمایت کرده‌اند، تشکر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha