۲۰ فروردین ۱۴۰۴، ۱۹:۵۰
کد خبرنگار: 5747
کد خبر: 85798927
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تلاش لابی صهیونیستی برای تضعیف منتقدان ارسال تسلیحات به اسرائیل

تهران - ایرنا - لابی یهودی در واکنش انتقاد سناتورهای آمریکایی از ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی یک کارزار بزرگ راه‌اندازی کرده است و مدعی شده است که این سناتورها در حال تضعیف متحد آمریکا هستند.

به گزارش ایرنا به نقل از معاریو، دیروز سه‌شنبه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل مشهور به لابی آیپک (AIPAC) اقدام به راه‌اندازی کارزاری برای اعمال فشار بر ۱۵ سناتور آمریکایی کرد که هفته گذشته به جلوگیری از قرارداد تسلیحاتی بین ایالات متحده و رژیم صهیونیستی به ارزش ۸.۸ میلیون دلار رأی دادند.

گزارش معاریو حاکی از آن است که پایگاه اینترنتی جوییش اینسایدر (Jewish Insider) فاش کرد که تعدادی از سناتورهای یهودی از جمله برنی سندرز هفته گذشته با فروش تسلیحات به (رژیم) اسرائیل مخالفت کردند و به این قرارداد رأی منفی دادند. سندرز نامزد سابق حزب دموکرات برای ریاست جمهوری آمریکا بود.

مارشال ویتمن، سخنگوی لابی آیپک با اشاره به نیاز رژیم صهیونیستی به این تسلیحات ادعا کرد: سندرز با این اقدام امنیت اسرائیل را که در هفت جبهه مقابل ایران و نیروهای نیابتی آن می‌جنگد، به خطر می‌اندازد.

بر پایه این گزارش، لابی آیپک با به راه‌اندازی کارزار «سناتورها متحدان ما را تضعیف کرده‌اند»، مردم آمریکا را به اعتراض علیه اقدام سناتورها تشویق می‌کند تا تصمیم خود را تغییر دهند.

برنی سندرز به خاطر دیدگاه‌های چپ‌گرایانه و انتقاد شدیدش از سیاست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در قبال غزه شهرت دارد. او سال گذشته یکی از معترضان و مخالفان اصلی سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا بود که اعلام کردند: کنگره جای سخنرانی یک جنایتکار جنگی و عامل نسل‌کشی نیست.

به گزارش معاریو، در سازمان آیپک ادعا می‌کنند که حتی در دولت جو بایدن نیز چنین آرایی بی‌اثر و پیچیده‌کننده اوضاع خاورمیانه تلقی می‌شد. آنها افزودند: سندرز و همکارانش روابط ایالات متحده با متحدش را تضعیف می‌کنند. همانطور که بایدن از فروش تسلیحات به اسرائیل به عنوان ابزاری برای فشار بر نتانیاهو در جهت همسویی با سیاست ایالات متحده در قبال غزه و خاورمیانه استفاده کرد. لابی همچنین ادعا می‌کند که رئیس جمهور سابق آمریکا این انتقال تسلیحات را نیز تایید می‌کرد و تلاش سناتورها برای جلوگیری از ارسال تسلیحات ناشی از نفرت و تمایل برای ضربه به اسرائیل است.

با این حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بلافاصله پس از ورود به کاخ سفید در ژانویه (بهمن ۱۴۰۳)، فروش تسلیحات به اسرائیل را با ارزش ۷.۱۴ میلیارد دلار امضا کرد. اقدام او مخالفت شدید سناتورهای دموکرات از جمله یهودیان منجر شد که فروش تسلیحات را کمک به جنایت جنگی اسرائیل علیه فلسطینی‌ها می‌دانستند. معاریو افزود: رویترز اخیرا گزارش داد که ترامپ با فروش ۲۴ میلیون دلار سلاح به اسرائیل موافقت کرده است.

به گزارش ایرنا، لابی آیپک یکی از مؤثرترین لابی‌های فعال و طرفدار رژیم صهیونیستی در سیاست خارجی آمریکا است که در دهه ۱۹۵۰ میلادی تأسیس شده و به دنبال کسب حمایت دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha