به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی این سئوال را مطرح کرد که ایا اقدامات تلافی جویانه اروپا در قبال تعرفه های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، اثرگذار خواهد بود.
این رسانه آمریکایی، اقدامات تلافی جویانه از سوی اروپا را به قمار تشبیه کرد و نوشت: اروپا در عین حال که می خواهد مذاکره کند قصد قدرتنمایی دارد. در شرایطی که ترامپ درباره اقدامات تلافی جویانه به دیگر کشورها هشدار میدهد چنین اقدامی از سوی بروکسل می تواند خطرناک باشد.
این رسانه غربی، رویکرد اروپا را هم مذاکره و هم تلافی ارزیابی کرد و افزود: اتحادیه اروپا در پاسخ به تعرفههای گسترده ترامپ، همزمان به دنبال ارائه پیشنهادهای تجاری و آمادهسازی تعرفههای تلافیجویانه است. اما پرسش اینجاست: آیا این پیشنهادها کافی است و آیا نمایش قدرت اروپا نتیجه معکوس خواهد داشت؟
نیویورک تایمز، پیشنهاد «اورسولا فوندرلاین» رئیس کمیسیون اروپا برای حذف تعرفه خودرو و کالاهای صنعتی آمریکا را سیگنال مثبتی از سوی قاره سبز به واشنگتن دانست و نوشت: شرط فون درلاین این بود که آمریکا نیز متقابلا این کار را انجام دهد اما ترامپ این پیشنهاد را ناکافی دانست.
براساس این گزارش، اروپا در حال برنامهریزی برای اعمال تعرفههای تدریجی بر کالاهای آمریکایی از اواسط آوریل است. این اولین گام اروپا برای استفاده از قدرت اقتصادی خود و وادار کردن آمریکا به مذاکره است.
این رسانه آمریکایی، ترامپ را نسبت به فشار اقتصادی، بی تفاوت ارزیابی کرد و نوشت: ترامپ نشان داده است که برای بازطراحی نظام تجارت جهانی، حاضر به تحمل فشار اقتصادی کوتاهمدت است.
نیویورک تایمز به نقل از تحلیلگران نوشت: ترامپ ممکن است به پیامدهای سیاسی ناشی از آسیب اقتصادی در آمریکا بیاعتنا باشد.
این روزنامه انگلیسی زبان، اروپا را در موازنه تجاری با آمریکا ضعیف ارزیابی کرد و افزود: اروپا بیش از آنچه از آمریکا وارد میکند، به این کشور صادرات دارد و اگر جنگ تعرفهها ادامه یابد، اروپا منابع زیادی برای اعمال تعرفههای متقابل نخواهد داشت.
نیویورک تایمز درباره خطر تشدید تعرفهها توسط ترامپ به اروپا هشدار داد و نوشت: چین پس از تلافی، با تهدید ترامپ به افزایش تعرفهها تا ۱۰۴ درصد مواجه شد.
این رسانه غربی درباره سناریوهای پیش روی اروپا، معامله انرژی را یکی از این سناریوها دانست و افزود: ترامپ گفته است در صورت خرید ۳۵۰ میلیارد دلار نفت و گاز توسط اروپا، ممکن است از تعرفهها صرفنظر کند. اما این رقم چندین برابر بیشتر از واردات کنونی اروپا از آمریکاست و عملاً غیرواقعی به نظر میرسد.
نیویورک تایمز، تأثیر سقوط بازارهای مالی بر مواضع ترامپ را یکی از سناریوها دانست و افزود: اگر سقوط بازارهای سهام آمریکا ادامه یابد، ممکن است فشار داخلی بر ترامپ برای کاهش تعرفهها افزایش یابد.
این روزنامه انگلیسی زبان، حمله به فناوریهای آمریکایی را سناریوی دیگر ارزیابی کرد و نوشت: اروپا در حال بررسی اعمال موانع تجاری بر شرکتهای بزرگ فناوری آمریکاست.
نیویورک تایمز نوشت: اروپا امیدوار است با استراتژی تدریجی و حسابشده، آمریکا را به پای میز مذاکره بکشاند. اما خطر اصلی این است که ترامپ در دوره دوم ریاستجمهوری خود کمتر نگران افکار عمومی است و شاید از مواضع خود کوتاه نیاید.
نظر شما