ماشین تولید برنامه با کمک هوش مصنوعی، باگ نداشته باشد؟

تهران- ایرنا- باگ به زبان انگلیسی به معنای حشره است و تارخچه جالبی در جریان توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات دارد و یکی از نخستین عامل هایی محسوب می شود که سیستم به درستی کار نکرد و برنامه به نتیجه نرسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، داستان از این قرار است که کامپیوترهای نخستین "کامپیوتر مارک II دانشگاه هاروارد"، ماشین‌های غول پیکر مکانیکی بودند که دستورالعمل ها را به صورت فیزیکی اجرا می‌کردند و هر عملکرد ساده را سریعتر از کارها و محاسبات دستی به نتیجه می رساندند.

روزی در سال ۱۹۴۷ این عملکرد به ظاهر ساده، کار نکرد، ماشین عملگر را نتوانست منتشر کند و مهندسان متوجه مشکل شدند، بررسی جزء به جزء قسمت‌های مختلف ماشین نشان داد که گرفتار شدن یک حشره لابه‌لای چرخ‌های آن مانع از ادامه فعالیت شده است، از آن پس اصطلاح باگ داشتن در میان فعالان این حوزه باب شد.

ماشین تولید برنامه با کمک هوش مصنوعی، باگ نداشته باشد؟

حالا دور از انتظار نیست که در میان داستان ارتباط ما و هوش مصنوعی برای آسان کردن مسیر نگارش برنامه‌های تحلیلی و تدوینی به منظور دستیابی به اهداف، با چنین باگ‌هایی هم مواجه شویم.

بررسی‌ها نشان می‌دهد اغلب سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، زمان آخرین به روز رسانی خود را سال ۲۰۲۳ اعلام می‌کنند، نزدیک به ۲ سال قبل. ۲ سال در عصر تکنولوژی رقم بالایی است و در عصری که داده‌ها به سرعت تغییر می‌کند، هر روز بر دانش بشر افزوده و تحولات ژئوپلتیک در آنی زیر و رو می شود، نمی توان پذیرفت که بر اساس داده‌های ۲ سال قبل، برای سال‌های آتی برنامه ریزی کرد.

هوش مصنوعی، سرعت، دقت و عملکرد بهینه‌ای در دستیابی به اطلاعات مختلف دارد، به زبان‌های مختلف قادر به برقراری ارتباط با انسان‌هاست، از تمامی علوم تا حد ممکن سر در می‌آورد به غیر از علومی که معتقد است نظریه علمی پشت سر آن وجود ندارد مانند عقاید دینی و مذهبی انسان‌ها، اگرچه سوالات این حوزه را نیز با اتکا به آیات و روایات و کتب مقدس پاسخ می‌دهد.

طی سال‌های گذشته علاوه بر آنکه هوش مصنوعی تا حدود زیادی، برای آینده بسیاری از مشاغل نگرانی ایجاد کرده و حتی در برخی موارد تعدادی از رسته‌های شغلی را از بین برده، خدمات قابل توجهی نیز به بشریت ارائه کرده و همین خدمات موجب سرعت در تحلیل‌ها و تصمیم‌گیری‌ها شده است.

طی روزهای گذشته از «برد لایت‌کپ» مدیر عملیاتی OpenAI از بزرگترین شرکت های هوش مصنوعی جهان، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد مبنی بر اینکه از زمان راه‌اندازی قابلیت تولید تصویر در ChatGPT، بیش از ۱۳۰ میلیون کاربر حدود ۷۰۰ میلیون تصویر ایجاد کرده‌اند. این آمار نشان‌دهنده رشد چشمگیر و استقبال گسترده از این فناوری است. نشان می‌دهد که تا چه میزان خدمات هوش مصنوعی مورد توجه انسان‌ها قرار گرفته و چه اندازه توانایی آن برای بشر ۲ پا هیجان انگیز است.

ماشین تولید برنامه با کمک هوش مصنوعی، باگ نداشته باشد؟

حالا سوال اینجاست که تا چه میزان می توان به توانمندی هوش مصنوعی اتکا کرد؟ و آیا می توان در همه زمینه از ظرفیت آن بهره برد و حتی حساس‌ترین کارها مانند برنامه‌ریزی و تحلیل برای اهداف سازمانی را به آن محول کرد؟ پاسخ ساده است، تا هر میزان که بخواهیم به شرطی که نتیجه ارائه شده، بازبینی و باگ‌های آن حذف شود.

از همین رو به تمامی افرادی که این روزها به هر مناسبتی، پای هوش مصنوعی را به سخنرانی‌ها، اظهارنظرها و حتی تحلیل‌های خود باز می‌کنند، پیشنهاد می شود قبل از آنکه تشتشان از روی بوم بیفتد،ابتدا به دانش و فناوری این ابزار مسلط شوند و نحوه استفاده از آن را بیاموزند، سپس در صورت رجوع به آن داده‌های دریافتی از هوش مصنوعی را باز بینی کنند، باگ ها را بیابند و نتایج ارائه شده را بر اساس اهداف مورد نظر، مسیر در پیش رو و شرایطی که در آن قرار دارند بسنجند تا این غول عظیم اطلاعات، دچار سرگیجه نشده باشد.

همانطور که بسیاری از افراد محض تفنن هم که شده بارها سر به سر چت جی پی تی گذاشته‌اند و نشان داده‌اند که این هوش مصنوعی تا حدی قادر به ارائه اطلاعات صحیح است و نمی تواند در هر شرایطی پاسخ صحیح ارائه کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha