شایعترین نوع آلرژیها در فصل بهار اینها هستند!
شایعترین نوع آلرژیها در فصل بهار رخ میدهد و مردم مناطق کوهستانی و دارای مساحت طبیعی گسترده نظیر این استان باید مراقبتهای بیشتری در این خصوص به کار گیرند.

چند دادههای متقن و مشخصی در خصوص میزان ابتلا به آلرژی در فصل بهار وجود ندارد، اما گرده گیاهان، مو و پشم و پر حیوانات، گرد و غبار و نیش حشرات به واسطه حضور بیشتر در طبیعت از مواد آلرژیزایی است که شیوع آن در فصل بهار بیشتر بوده و به افزایش میزان ابتلا آلرژی و حساسیت دامن میداند. مهمترین عامل بروز آلرژیهای بهاری، گردههای آزاد شده از درختان، گیاهان و علفهای هرز است به این صورت که وقتی گرده گیاه وارد بینی شخص میشود سیستم ایمنی وی بیش از اندازه واکنش نشان داده و آن را به عنوان یک عامل خارجی شناسایی و آنتیبادی ترشح میکند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه آنتیبادی در حالت معمول در هنگام وجود ویروس و یا دیگر عوامل بیماریزا ترشح میشود، تصریح کرد: آنتیبادیها به آلرژنها حملهور شده و باعث ترشح هیستامین به خون میشود و هیستامین باعث بروز آبریزش بینی میشود.
نوروززاده یادآور شد: گردهها میتوانند در مسافتهای طولانی حرکت کرده و باعث بروز حساسیت در افراد شوند بطوریکه هرچه تعداد گردهها بیشتر شود آلرژی و ناراحتی بیشتری برای شخص به همراه میآورد.
وی با اشاره به شیوع بالای آلرژی فصل بهار در مناطق کوهستانی و دارای مناطق طبیعی گسترده، اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری از جمله استانهایی است که به سبب شکوفا شدن گل و گیاه در فصل بهار و مساحت بالای مناطق طبیعی و کوهستانی آن، مردم بیشتر در معرض آلرژی فصل بهار قرار دارند و نیاز است تا در این خصوص نکات مراقبتی را به کار گیرند.
نوروززاده در خصوص راهکارهای پیشگیری از بروز آلرژی نیز توضیح داد: اجتناب از تماس با عوامل محرک، محیط زندگی سالم، استفاده از فیلترهای هوا، تغذیه مناسب، ورزش منظم و مشاوره پزشکی منظم از جمله این راهکارهاست.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری به راهکارهای درمانی آلرژی نیز اشاره کرد و گفت: مصرف انواع آنتیهیستامینها برای کاهش علائم آلرژیک، کورتیکواستروئیدها برای کاهش التهاب و داروهای ضداحتقان برای تسکین احتقان بینی از جمله راهکارهای درمان آلرژی است.
نوروززاده ادامه داد: ایمونوتراپی از دیگر راهکارهای درمان آلرژی است که شامل قرار گرفتن در معرض مقدار کمی از آلرژن به تدریج برای کاهش حساسیت است.
یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل میشود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.