تحلیل کارشناس روس از سفر فرستاده ترامپ به روسیه در آستانه مذاکرات با ایران

مسکو- ایرنا- کارشناس مسائل سیاسی روسیه معتقد است: اینکه استیو ویتکاف فرستاده ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قبل از مذاکرات روز شنبه با ایران، به روسیه سفر کرد با موضوع ایران مرتبط است؛ اوکراین نیز ممکن است مورد بحث قرار گیرد اما بعید است که در محوریت گفت‌وگوها باشد.

به گزارش ایرنا، کنستانتین کالاچف روز جمعه در گفت‌وگو با پایگاه خبری روسی «لنتا» افزود: هدف از سفر ویتکاف به سن‌پترزبورگ، به احتمال زیاد، حل و فصل مسائل درباره ایران است.
وی اظهار داشت: در مقطع کنونی، واشنگتن اول از همه به حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران و آزادی اسرای حماس علاقه‌مند است.

تحلیل کارشناس روس از سفر فرستاده ترامپ به روسیه در آستانه مذاکرات با ایران
کالاچف

این کارشناس روس معتقد است: روند حل و فصل مناقشه اوکراین به آن سرعتی که ترامپ می خواهد پیش نمی رود، اما رئیس‌جمهور آمریکا در جایی به پیروزی نیاز دارد.
کالاچف اظهار داشت: آمریکا در خاورمیانه می تواند به پیشرفت‌هایی دست یابد که رهبر آمریکا برای آن به کمک روسیه نیاز دارد.
وی ادامه داد: ترامپ می خواهد به رأی‌دهندگان آمریکایی نشان دهد که به عنوان شخصیتی صلح‌طلب در عرصه بین‌المللی مؤثر است.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت:‌ اکنون که انتظار معجزه‌ای در زمینه حل و فصل مسائل اوکراین وجود ندارد، میانجیگری روسیه در خاورمیانه می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد و می تواند به نزدیک شدن دو کشور کمک کند.

به گزارش ایرنا، سخنگوی کرملین جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ ضمن تأیید سفر فرستاده ویژه ترامپ به سن‌پترزبورگ، به طور قطعی درباره احتمال دیدار وی با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه سخن نگفت.
دیمیتری پسکوف روز اعلام کرد:‌ در صورتی که دیدار با استیو ویتکاف در برنامه کاری پوتین قرار گیرد، درباره آن اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی کرملین گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه جمعه ۱۱ آوریل برابر با ۲۲ فروردین در سن پترزبورگ حضور دارد.
پسکوف افزود: پوتین فرمانده کل قوای روسیه در سن‌پترزبورگ جلسه‌ای درباره توسعه نیروی دریایی این کشور برگزار خواهد کرد.
سخنگوی کرملین در پاسخ به این پرسش که آیا مسکو، ادامه مذاکرات کی‌یف و واشنگتن در مورد فلزات کمیاب را رصد می‌کند،‌ نیز گفت: اکنون تحولات بسیاری (رویدادها در جنبه‌های مختلف) در ۲۴ ساعت (آینده) رخ می دهد. وضعیت در حال حاضر به سرعت در حال تغییر است. بنابراین، اکنون بسیار مهم است که اخبار را رصد و تجزیه و تحلیل کنیم و سعی کنیم پیامدهای رویدادهای خاصی را که مستقیماً به ما مربوط می شود، درک کنیم.

بنا بر گزارش تکمیلی ریانووستی، کریل دیمیتریف رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه روز جمعه با ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در سن‌پترزبورگ دیدار کرد.


پیش از این، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان بامداد سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: گفت وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا در سطح مقامات عالی روز شنبه ( ۲۳ فروردین ) در عمان آغاز می‌شود. عراقچی افزود: این، یک فرصت و نیز یک آزمون است. توپ در زمین آمریکاست.
ساعاتی قبل از اعلام موضع ایران، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید ادعا کرد: «ما در حال گفتگوهای مستقیم با ایران هستیم. ما روز شنبه نشست بسیار بزرگی خواهیم داشت. همه موافق هستند که انجام یک توافق بر انجام امور بدیهی ارجحیت دارد و بدیهی است. امری نیست که من بخواهم از آن استفاده کنم. "ما وارد مرحله بسیار خطرناکی شده ایم.»
عراقچی وزیر امور خارجه ایران شامگاه سه‌شنبه نیز در جریان سفر به الجزایر در دیدار با نخبگان و مدیران رسانه‌ای الجزایری با اشاره به اینکه تا زمانی که فشار حداکثری و تهدیدات وجود دارد، مذاکره مستقیم با آمریکا انجام نخواهد شد، گفت: آمریکا مذاکرات غیرمستقیم را پذیرفته است.
عراقچی خاطرنشان کرد:‌ مذاکره باید از موضع برابر، عادلانه و شرافتمندانه صورت گیرد، نه تحت فشار حداکثری و تهدیدات نظامی. تا زمانی که فشار حداکثری و تهدیدات وجود دارد، شرایط مذاکره منصفانه وجود ندارد و ما مذاکرات مستقیم انجام نخواهیم داد. اما راه دیپلماسی بسته نیست و اعلام کرده‌ایم که می‌توانیم به صورت غیر مستقیم با آمریکا مذاکره کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آستانه گفتگوهای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان اعلام کرد که این نشست، اولین گام در جهت مذاکره جدی با ایران است.
خانم تمی بروس روز پنجشبه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران ادعا کرد که مذاکرات عمان نشان خواهد داد که آیا آنها در مسیر مذاکره جدی هستند یا خیر.

سخنگوی وزارت خارجه نیز روز جمعه همزمان با آغاز شمارش معکوس برای برگزاری نخستین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده در مسقط، پایتخت عمان در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: گفتگوهای شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است.
اسماعیل بقائی در ادامه نوشت: ما با حسن نیت و هوشیاری کامل به دیپلماسی یک فرصت واقعی می‌دهیم. آمریکا باید این تصمیم را که علی‌رغم هیاهوهای خصمانه آنها اتخاذ شده است قدر بداند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha