NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

چرا سوریه به میدان کشمکش بین اسرائیل و ترکیه تبدیل شده است؟

یکی از حملات اسرائیل به یک پایگاه هوایی در حما در سوریه
یکی از حملات اسرائیل به یک پایگاه هوایی در حما در سوریه Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سوریه طی هفته‌های گذشته میدان کشمکش بین ترکیه و اسرائیل بوده است.

آگهی

مقام‌های ارتش ترکیه طی هفته‌های گذشته بارها به پایگاه‌های هوایی در سراسر سوریه سفر کرده‌اند و در نظر دارند برخی از این پایگاه‌ها را به سامانه‌های دفاع هوایی و پهپاد مجهز کنند. در همین حال گفته می‌شود که ترکیه برای به دست گرفتن کنترل پایگاه هوایی «تی فور» (T4) در نزدیکی پالمیرا آماده می‌شود.

این در حالی است که این پایگاه حدود ده روز پیش مورد حمله جنگنده‌های اسرائیلی قرار گرفت.

گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل گفته است که سوریه در معرض این است که به تحت الحمایه ترکیه تبدیل شود. اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل نیز هشدار داده است که سوریه اگر به نیروهای متخاصم با کشورش اجازه حضور در خاک خود را دهد بابت آن بهای سنگینی خواهد پرداخت.

در مقابل ترکیه نیز نگرانی‌هایی در زمینه طرح اسرائیل برای سوریه دارد. آنکارا نگران است که اسرائیل به دنبال تجزیه سوریه باشد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

اسرائیل با حملات متعدد به زیرساخت‌های نظامی در سوریه نشان داده که مصمم است سوریه را ضعیف و چند بخشی نگه دارد. مقام‌های اسرائیل به احمد شرع، رئیس‌جمهوری موقت سوریه اعتماد ندارند. اسرائیل کاتز او را «یک جهادگر تروریست از مکتب القاعده» خوانده است. اسرائیل همچنین نگران است که احمد شرع که مورد حمایت رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه قرار دارد به حماس اجازه دهد در خاک سوریه حضور پیدا کند.

اسرائیل و ترکیه در مورد مدل حکومتی سوریه نیز اختلاف نظر دارند. اسرائیل از یک حکومت فدرال حمایت می‌کند که در آن کردها و علویان خودمختاری داشته باشند.

در مقابل احمد شرع و ترکیه به دنبال برپایی یک حکومت مرکزی قوی زیر نظر رئیس‌جمهوری با قدرت اجرایی هستند. قانون اساسی جدید سوریه که به امضای احمد شرع رسید براساس همین مدل تهیه شده است.

از سوی دیگر ترکیه به شدت از رابطه نزدیک کردها با اسرائیل نگران است. آنکارا بر این باور است که اسرائیل از نیروهای دموکراتیک سوریه برای کاهش نفوذ ترکیه در سوریه استفاده می‌کند. گفته می‌شود یکی از دلایل مذاکره آنکارا با عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان ترکیه هراس از نزدیکی کردهای سوریه با اسرائیل بوده است.

ترکیه و اسرائیل هر چند در سوریه رویاروی یکدیگر قرار گرفته‌اند اما از درگیری مستقیم با یکدیگر حذر می‌کنند. ترکیه دارای دومین ارتش بزرگ در میان کشورهای عضو ناتو است و اسرائیل نیز نزدیک‌ترین متحد آمریکا در منطقه محسوب می‌شود.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مذاکرات فنی ترکیه و اسرائیل برای پیشگیری از برخورد نظامی در سوریه در آذربایجان برگزار شد

آیا گروه‌های طرفدار ترکیه در منطقه کردنشین شمال غرب سوریه حضور نظامی خود را کاهش دادند؟

نیوزویک از تشکیل گروه مقاومت جدید در سوریه خبر داد؛ «ایران در مظان اتهام است»