NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اکسیوس: مذاکرات غیرمستقیم آغاز می‌شود؛ گفتگو‌ی مستقیم در ادامه روز محتمل است

عباس عراقچی و استیو ویتکاف
عباس عراقچی و استیو ویتکاف Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi با استفاده از Axios
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

به گزارش اکسیوس به نقل از یک منبع آگاه، مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا که قرار است روز شنبه در عمان برگزار شود، ابتدا به صورت غیر مستقیم و با میانجی‌گری میزبان آغاز خواهد شد و سپس، در صورت مثبت‌ بودن مذاکرات اولیه، در همان روز به صورت مستقیم ادامه می‌یابد.

آگهی

این در حالی است که مقامات آمریکایی بارها به برگزاری مذاکرات به صورت مستقیم و مقامات ایرانی به برگزاری آن به صورت غیر مستقیم تاکید کرده‌اند.

نیویورک‌تایمز نیز در گزارشی به نقل از مقامات ایرانی نوشت که اگرچه اهداف نشست نخستین در روز شنبه محدود و برسر چارچوب و جدول زمان‌بندی مذاکرات آتی است، اما در صورت موفقیت، ممکن است عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران که هدایت هیات ایرانی را بر عهده دارد و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه که رهبر هیات مذاکره‌کننده آمریکایی است، از همان روز شنبه گفتگوهای مستقیم را آغاز کنند.

مقام‌های ایرانی و آمریکایی روز جمعه از بیانات مشابهی برای توصیف اهداف خود از مذاکرات استفاده کرده و گفتند که هدف از این گفتگو سنجش میزان جدیت و عزم طرف مقابل است.

به گزارش اکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی، واشنگتن هنوز نمی‌داند که چه انتظاری می‌تواند از مقامات ایرانی در این مذاکرات داشته باشد.

یک مقام آمریکایی گفت: «پرسش اصلی ما از ایرانی‌ها این است که آیا اراده سیاسی برای گفت‌وگوی جدی دارند یا نه، تا ما ناچار به انتخاب گزینه دیگر نشویم.»

او همچنین افزود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا آماده است برای رسیدن به توافق در برخی موارد مصالحه کند.

همچنین، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه که رهبری هیات آمریکایی را در این مذاکرات برعهده دارد، روز جمعه در گفتگو با وال‌استریت ژورنال گفت که واشنگتن برای مصالحه با تهران در این مذاکرات آماده است.

آقای ویتکاف خطاب به مقامات جمهوری اسلامی گفت: «به نظرم، موضع ما در حال حاضر برچیدن برنامه شما است. اما این بدان معنا نیست که به هرحال در حاشیه مذاکرات، راه‌هایی برای مصالحه بین دو کشور پیدا نکنیم.»

او افزود: «خط قرمز ما این است که توانایی هسته‌ای شما به هیچ‌ عنوان نباید ظرفیت نظامی‌سازی داشته باشد.»

از سوی دیگر، به گزارش اکسیوس، جمهوری اسلامی ایران در حال بررسی پیشنهادی مبنی بر این است که ابتدا دو طرف روی توافق هسته‌ای موقت مذاکره کنند تا زمان بیشتری برای گفت‌وگو درباره توافق جامع‌تر فراهم شود.

به گفته یک مقام آمریکایی، آقای ویتکوف قصد دارد از طریق مذاکرات روز شنبه پیام‌های دونالد ترامپ به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی را مبنی بر این که رئیس‌جمهوری آمریکا به صلح باور دارد و ترجیح می‌دهد از مسیر دیپلماسی به توافق برسد، اما اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد یا از طریق نیروهای نیابتی خود منطقه را بی‌ثبات کند، منتقل کند.

همچنین، یک مقام ارشد آمریکایی در گفتو با سی‌ان‌ان گفت که دولت دونالد ترامپ قصد دارد در چارچوب این مذاکرات، طیف گسترده‌ای از مسائل را مطرح کند.

این مقام آمریکایی افزود که هدف استیو ویتکاف و تیمش در مذاکرات روز شنبه محک زدن هیات ایرانی است تا ببینند که آیا جمهوری اسلامی آمادگی گفتگوهایی در سطح بالا درباره برنامه‌ هسته‌ای و موشکی و حمایت از گروه‌های نیابتی را دارد یا خیر.

به گزارش نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات ایرانی، تهران نیز آمادگی دارد درباره سیاست‌های منطقه‌ای و حمایت خود از گروه‌های مسلح گفت‌وگو کرده و آمادگی خود را برای استفاده از نفوذش جهت کاهش تنش‌های منطقه‌ای، از جمله در یمن با حوثی‌ها، اعلام کند.

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

خامنه‌ای چگونه راضی به مذاکره با آمریکا شد؟

کارشناسان ایرانی درباره مذاکرات تهران و واشنگتن در عمان چه می‌گویند؟

تهران می‌گوید مذاکرات ایران و آمریکا در عمان به واشنگتن «فرصت واقعی» می‌دهد