تولیدات گلخانه‌ای‌ هرمزگان طی یک‌سال گذشته به ۲۰۸ هزار تن رسید

بندرعباس- ایرنا- مدیر امورباغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به رشد تولیدات، صادرات و میزان اشتغال در گلخانه‌های‌ استان طی یک‌سال‌ اخیر، گفت: میزان تولیدات محصولات گلخانه‌های این استان از ۱۹۷ هزار تن در سال ۱۴۰۲ به ۲۰۸ هزار تن تا پایان سال ۱۴۰۳ رسیده است.

محمد رضا شیخ‌زاده روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: وسعت گلخانه‌های هرمزگان هم‌اکنون ۹۷۱ هکتار با تولید سالانه ۲۰۸ هزار تن محصول است که حدود ۵۰۰ هکتار آن به سطح زیرکشت فلفل‌های رنگی، ۴۰۰ هکتار گوجه‌فرنگی و مابقی به خیار سبز، بادمجان و سایر محصولات از جمله گل و گیاهان دارویی اختصاص دارد.

وی بیان کرد: از ۲۰۸ هزار تن محصول گلخانه‌های هرمزگان، ۷۰ درصد آن به کشورهای اوراسیا، روسیه، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و به‌ویژه امارات و آسیای میانه صادر و ۳۰ درصد نیز به مصرف داخلی کشور رسیده و بیشتر به استان‌های اصفهان، تهران و تبریز ارسال شده است.

سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای در هرمزگان حدود هزار هکتار است که در هر هکتار ۱۰ نفر و در هزار هکتار ۱۰ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند.مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای در هرمزگان حدود هزار هکتار است که در هر هکتار ۱۰ نفر و در هزار هکتار ۱۰ هزار نفر مشغول به فعالیت هستند.

شیخ‌زاده با توجه به وضعیت خشکسالی و کم آبی و شرایط اقلیمی استان، ضمن توصیه کشاورزان و بهره‌برداران به کشت‌های گلخانه‌ای، ادامه داد: با تلاش و برنامه‌ریزی‌های انجام شده سال گذشته، ۴۵ هکتار به سطح زیرکشت و ۱۱ هزار تن به تولیدات محصولات گلخانه‌ای این استان افزوده شده است.

وی، شهرستان‌های حاجی‌آباد، میناب، رودان، بندرعباس بستک و پارسیان را از مناطق مهم تولید محصولات گلخانه‌ای هرمزگان نام برد و بیان کرد: محصولات گلخانه ای هرمزگان شامل انواع فلفل دلمه ای رنگی، گوجه فرنگی، خیارسبز و بادمجان است که فلفل دلمه‌ای رنگی بیشتر در شهرستان رودان و میناب (در شرق) و گوجه فرنگی حاجی آباد (در شمال) استان به عمل می‌آید.

توسعه و پیشرفت طرح‌های گلخانه‌ای در هرمزگان

مدیر امورباغبانی سازمان جهادکشاورزی، بهره‌وری در بخش کشاورزی و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های وزارت جهادکشاورزی عنوان و ابراز کرد: سال گذشته ۴۰۰ هکتار کشت گلخانه‌ای جدید در قالب برنامه توسعه در سطح استان برنامه ریزی کردیم که این میزان به ۴۷۰ هکتار رسید.

وی یادآور شد: این کشت‌های گلخانه‌ای هم اکنون با پیشرفت ۱۰ تا ۹۰ درصد در مناطق مختلف استان همچون رودان، حاجی آباد، میناب و بندرعباس در حال ساخت است.

استان هرمزگان یکی از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین مناطق کشور است که از ظرفیت‌های بالایی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی و تجارت دریایی برخوردار است؛ وجود پایانه های صادراتی خاص برای صادرات محصولات تازه مثل هندوانه، خربزه، خیار سبز، گوجه، پیاز، بادمجان، فلفل و محصولات باغی سردسیری و گردمسیری از طریق بندر شهید باهنر به صورت روزانه با شناورهای محلی و تجاری از دیگر توانمندی‌های هرمزگان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha