خبر اولسیاسی

کمیساریای عالی انتخابات عراق:
برگزاری انتخابات آتی مجلس نمایندگان با تکیه بر قانون مصوب سال 2023 خواهد بود

کمیساریای عالی انتخابات عراق با تاکید بر جاری بودن و تداوم قانون مصوب سال ۲۰۲۳، در حال برداشتن گام‌های نهایی برای برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان این کشور در ماه نوامبر است.

میدل ایست نیوز: همزمان با آغاز شمارش معکوس برای برگزاری انتخابات سرنوشت ساز مجلس نمایندگان عراق، کمیساریای عالی مستقل انتخابات این کشور، با جدیت تمام خود را برای برگزاری انتخابات در نوامبر ۲۰۲۵ آماده می‌کند.

به گزارش الصباح، در زمانی که کشور به دنبال تثبیت ثبات و ترمیم اعتماد بین شهروندان و دولت است، کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق با شتاب فزاینده به تدارکات خود  ادامه می‌دهد تا برای برگزاری انتخابات مجلس نمایندگان این کشور که امید‌های زیادی به آن به  عنوان فرصتی تازه برای تقویت روند دموکراتیک در کشور بسته شده است، آماده شود.

نبراس ابوسوده، معاون رئیس تیم رسانه‌ای کمیساریای عالی انتخابات عراق با اشاره به استقبال گسترده شهروندان از به روز رسانی اطلاعات خود در سامانه ثبت نام تصریح کرد: کمیساریای عالی در حال حاضر بر اساس قانون شماره (۴) مصوب سال (۲۰۲۳) (اصلاحیه سوم قانون انتخابات مجلس نمایندگان، شورا‌های استانی و شهرستان‌ها شماره ۱۲ سال ۲۰۱۸) عمل خواهد کرد که چارچوب قانونی به شمار می آید و در سازماندهی انتخابات اخیر به تصویب رسید.

همچنین، الحسن قبس، عضو تیم رسانه‌ای کمیسیون، اعلام کرد: بیش از ۷۷ هزار رای‌دهنده از زمان آغاز روند به‌روزرسانی ثبت‌نام رای‌دهندگان، اطلاعات خود را به‌روزرسانی کرده‌اند و شاهد افزایش مستمر در استقبال روزانه هستیم که نشان از تعامل مثبت مردم با انتخابات است.

این تحولات پس از آن صورت می‌گیرد که شورای وزیران، هفته گذشته، روز یازدهم نوامبر ۲۰۲۵ را به عنوان موعد برگزاری انتخابات پارلمانی تعیین کرد، تصمیمی که با استقبال نیروهای سیاسی مواجه شد.

این منبع نوشت، با نزدیک شدن به شمارش معکوس برای روز رای‌گیری، نگاه‌ها به عرصه به‌روزرسانی‌های فنی و اداری کمیساریا و همچنین بحث مداوم در مورد نمایندگی عراقی‌های خارج از کشور که همچنان آرای آن‌ها خارج از محاسبات روند انتخاباتی قرار دارد، معطوف شده است.

در همین راستا، دکتر وائل منذر البیاتی، کارشناس حقوقی، معتقد است خارج ماندن بخشی از عراقی‌های مقیم خارج از کشور از فرآیند انتخابات، نقص در اصل نمایندگی عادلانه است چرا که در  ماده ۴۹ قانون اساسی تصریح شده است برای هر یکصد هزار نفر یک کرسی نمایندگی وجود خواهد داشت.

منبع
الصباح

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا