به گزارش ایرنا، نمایش «هیس» به نویسندگی و کارگردانی اسماعیل شفیعی عضو هیات علمی دانشگاه هنر تهران برای سومین بار در یک جشنواره بینالمللی خارجی حضور پیدا میکند. جشنواره بینالمللی تئاتر «بایکالسکی تالیسمان» از ۱ تا ۱۰ ژوئن سال جاری (۱۱ تا ۲۱ خرداد) در شهر ایرکوتسک روسیه برگزار میشود.
نمایش «هیس» که براساس داستان «نازنین» (دختر بردبار) داستایوسکی و در گروه بینالمللی تئاتر «چایکا» تولید شده است، پیش از این در فستیوالهای بینالمللی «آرلکین» و «روسکایا کلاسیکا» شرکت کرده و موفق به کسب ۲ جایزه ویژه، جایزه بهترین بازیگری دو نفره (مینا امامی و فرزانه میدانی) و جایزه بهترین کارگردانی شده است.
در این نمایش، ۲ بازیگر از ایران (مینا امامی، نسیم فخری مقدم) ، یک بازیگر از جمهوری آذربایجان (شوقی حسین اف) و شش بازیگر از روسیه بازی میکنند.
قطبالدین صادقی نمایشش را برای دور دوم اجرا میکند
دور دوم اجرای نمایش «سفرنامه آبجی مظفر» به نویسندگی و کارگردانی قطبالدین صادقی از ۲۸ فروردین در سالن شماره ۲ پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه خواهد رفت. این اثر نمایشی که به نویسندگی و کارگردانی قطبالدین صادقی آماده اجرای مجدد شده است تا ۲۰ اردیبهشت ساعت ۱۸ روی صحنه تئاتر شهرزاد خواهد بود.
بازیگران اثر الهه پورجمشید، محمدرسول جعفری، حسین شفیعی، شهرام مسعودی، سعید نبوی، رها اصغری، امید اکبرزاده، آرتین امجدی، سجاد باقری نژاد، نگین خداوردی، مهسا دشت گرد، زینب رحمانی، سوگند روستایی، پرنیا سراج، فریال سیاح نیری، نگین شیرازیان، علی طباطبایی، حسین علی نژاد، بهزاد فیضی، مهدی قاسمی درویش، نرگس کامروا، فاطمه کریمی، کاوان کریمی، فائزه محمدنجار، پرستو نصیری، نوا نعمتی، مانا وثوق، محمد علی هارونی کمیتکی هستند.
در خلاصه این نمایش آمده است: «نمایشی سنتی بر اساس سفر مظفرالدین شاه قاجار به پاریس برای افتتاح نمایشگاه ۱۹۰۰ که طی آن رابطه عاطفی بین یکی از همراهان شاه و یک سرباز فرانسوی اتفاق میافتد و در بازگشت به ایران…»
دور اول اجرای نمایش «سفرنامه آبجی مظفر» دی، بهمن ۱۴۰۳ در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفته بود. اطلاعات و پیشفروش بلیت این نمایش بهزودی اعلام خواهد شد.
نمایش برگزیده جشنواره عروسکی تهران-مبارک به صحنه میرود
نمایش «میرزا مخنث» به نویسندگی و کارگردانی صالح رجایی که پیشتر در بیستمین دوره جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران-مبارک بهعنوان یکی از آثار برگزیده شناخته شد، در حال آمادهسازی برای اجرای عمومی است.
گروه بازیگران این پروژه نمایشی متشکل از پرنیا ابریشمی، حمیدرضا شاهپسند، مسیح عبداللهی و پانیذ نصیری است.
«میرزا مخنث» در جشنواره عروسکی تهران-مبارک، موفق به کسب چندین افتخار از جمله «برگزیده بهترین متن»، «برگزیده بهترین طراحی و ساخت عروسک»، «تقدیر بهترین کارگردانی»، «تقدیر بهترین بازیدهندگی و صداپیشگی» و «تقدیر بهترین طراحی نور» شد.
اجرای عمومی نمایش در نیمه دوم اردیبهشتماه ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد. مکان اجرا، زمان آغاز بلیتفروشی و گروه طراحان این اثر نمایشی بهزودی اطلاعرسانی خواهد شد.
«به یک قاتل ساده نیازمندیم» به صحنه میرود
نمایش «به یک قاتل ساده نیازمندیم» به نویسندگی و کارگردانی مریم امینی با تهیهکنندگی وحید سالکفرد به زودی در عمارتنوفللوشاتو روی صحنه میرود. ایوب آقاخانی، بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر به عنوان مشاور متن و اجرا این پروژه نمایشی را همراهی میکند.
امینی، کارشناسارشد ادبیات نمایشی و عضو انجمن کارگردانان خانه تئاتر است که پیش از این آثاری چون «بانوی زیبای من»، «در بسته» و «بازی مرگ» را روی صحنه برده است.
او در تازهترین تجربه خود نمایشنامه «به یک قاتل ساده نیازمندیم»، یکی از نوشتههای خود را که موضوعی کمدی و روانشناسانه دارد، کارگردانی خواهد کرد.
اطلاعات تکمیلی این نمایش بهزودی منتشر خواهد شد.
آثار راهیافته به سومین رپرتوار دانشجویی اَکت
اسامی آثار راهیافته به سومین رپرتوار دانشجویی اَکت (رویداد تئاتر دانشگاه تربیت مدرس) از سوی دبیرخانه، اعلام شدند.
سومین رپرتوار دانشجویی اَکت، به همت انجمن علمی دانشجویی بازیگری-کارگردانی دانشگاه تربیت مدرس، با هدف اجرا، تامل و گفتگو در مورد آثار دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس و سایر دانشگاههای شهر تهران، با همراهی معاونت فرهنگی و دانشکده هنر این دانشگاه در دو بخش خانه (آثار دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس) و میهمان (آثار دانشجویان دانشگاههای شهر تهران) برگزار خواهد شد. این رویداد که به صورت غیر رقابتی برگزار میشود، برای نخستین بار در بخش میهمان، میزبان آثار دانشجویان دانشگاههای دیگر شهر تهران نیز خواهد بود.
فارس باقری (عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس- نویسنده و کارگردان تئاتر)، ناصر حبیبیان (پژوهشگر و کارگردان تئاتر) و مرتضی حسینزاده (پژوهشگر و بازیگر تئاتر)، اعضای هیات انتخاب این رویداد را تشکیل دادهاند.
سومین رپرتوار اَکت از ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳، با انتشار فراخوان آغاز شد، در مجموع ۶۰ اثر به دبیرخانه رسید که ۲۹ اثر متقاضی شرکت در بخش خانه و ۳۱ اثر متقاضی شرکت در بخش میهمان بودند.
اسامی آثار نهایی پذیرفته شده در این رویداد به شرح زیر است.
بخش خانه
«مساوات» به کارگردانی نیما آقاخانی «دو دلقک و نصفی» به کارگردانی حنیفی برار - «The G» به کارگردانی یاسین زابلی - «بریگز اند رایلی» به کارگردانی پویان حاجی حسنی - «Self-Reflection» به کارگردانی آرینا محمودی - «سایکوسیس ۴.۴۸» به کارگردانی کیان قدرشناس - «پرده دو، صحنه یک، نور» به کارگردانی ارسلان شهباز بیگی - «باغهای معلق» به کارگردانی مصطفی درویشگوهری - «گانهی چار چار، آتش میبارد عشق» به کارگردانی کیانوش محمدی - «حصار» به کارگردانی مهران گل صنملو.
بخش میهمان
«خیانتِ پینتر» به کارگردانی امیرحسین بازگیر - «پرومته» به کارگردانی نازنین هوشمندفر - «لیر» به کارگردانی زهرا ذکی - «کُلفَتها» به کارگردانی کیمیا رنجبر - «رزمنامه، نبرد رستم و تهمینه یا جادوی مشابهت» به کارگردانی مهدی گلناری.
سومین رویداد تئاتر اَکت، از ۶ تا ۱۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۴، توسط انجمن علمی دانشجوی بازیگری-کارگردانی دانشگاه تربیت مدرس، با همکاری معاونت فرهنگی و دانشکده هنر این دانشگاه، برگزار خواهد شد.
نظر شما