کارنامه مردود خارجی‌ها در سرمربیگری نساجی

ساری- ایرنا- ۱۴ شکست، هشت تساوی و چهار برد از ۲۶ بازی با میانگین امتیازگیری ۰.۷۶ درصد در هر مسابقه، حاصل حضور چهار سرمربی خارجی روی نیمکت تیم فوتبال نساجی مازندران است که مجموع مدت سرمربیگری‌شان در این تیم مازندرانی فقط هشت ماه طول کشید و مردودی آن‌ها در فوتبال مازندران و ایران را نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، تیم فوتبال نساجی مازندران که امسال در هفتمین فصل حضورش در لیگ برتر فوتبال ایران باز هم مانند سال‌های گذشته در نیمه پایینی جدول شرایط مساعدی ندارد و برای بقا در لیگ می‌جنگد، یکی از پرتغییرترین تیم‌های فوتبال ایران در سکوی سرمربیگری است.

آخرین تغییر در نیمکت سرمربیگری این تیم مازندرانی همین چند روز پیش رقم خورد و «ساوو میلوشویچ» که ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ پس از استعفا و محرومیت ساکت الهامی به جای هدایت نساجی را بر عهده گرفت و چهارمین سرمربی خارجی تاریخ ۶۶ ساله باشگاه نساجی شد، به دلیل کسب نتایج ضعیف این مسوولیت را دوباره به ساکت الهامی تحویل داد.

پاوئولو آلوز (پرتغال)، کارلوس هرناندز (اسپانیا)، لوکاس آلکاراز (اسپانیا) و ساوو میلوشویچ (صربستان) چهار سرمربی خارجی نساجی در ادوار مختلف هستند که هر چهار نفرشان زودتر از آن‌چه که تصور می‌شد کارشان با نساجی به پایان رسید. طولانی‌ترین دوره حضور یک سرمربی خارجی روی نیمکت نساجی مازندران نیز ۷۳ روز بود که به نام ساوو میلوشویچ ثبت شد.

کارنامه خارجی‌ها در نساجی

نگاهی به آمارهای ثبت شده از دوران حضور چهار سرمربی خارجی روی نیمکت نساجی مازندران نشان می‌دهد که روی کار آمدن‌ آن‌ها کمکی به نتیجه‌گیری نساجی و خروج این تیم از بحران نکرد.

نساجی با این چهار سرمربی خارجی در مجموع ۲۶ بازی رسمی در لیگ برتر و جام حذفی انجام داد که در ۱۴ بازی شکست خورد، هشت تساوی کسب کرد و فقط در چهار بازی به پیروزی رسید. از این ۲۶ بازی با سرمربیگری خارجی‌ها، پنج مسابقه در لیگ دسته یک، سه مسابقه در جام حذفی و ۱۸ مسابقه در لیگ برتر برگزار شد.

نساجی علاوه بر این بازی‌های رسمی که با هدایت سرمربیان خارجی انجام داد، ۲ بازی تدارکاتی هم با سرمربی غیر ایرانی داشت که با تساوی بدون گل پایان یافت.

پائولو آلوز – یک برد، ۲ تساوی، ۲ شکست

سال ۱۳۹۴ پس از ۲ فصل حضور نادر دست‌نشان روی نیمکت نساجی مازندران، مدیران و مالک وقت این تیم برای فصل جدید لیگ دسته یک، به دنبال گزینه‌ای خارجی برای سرمربیگری رفتند و «پائولو آلوز» با تجربه ۱۰ سال مربیگری در لیگ پرتغال و رساندن ۲ تیم این کشور به لیگ برتر پرتغال را به قائمشهر آوردند تا پس از ۲۱ سال نساجی را به سطح اول فوتبال کشور برساند.

کارنامه مردود خارجی‌ها در سرمربیگری نساجی

نساجی آن فصل را با آلوز آغاز کرد، اما حضور آلوز در نساجی و فوتبال ایران طولانی نبود. او پنج بار روی نیمکت نساجی نشست که حاصل این بازی‌ها یک برد و ۲ تساوی و ۲ شکست بود تا میانگین کسب یک امتیاز در هر بازی برای آلوز با نساجی ثبت شود. با اعتراض هواداران، مدیران باشگاه تصمیم به برکناری آلوز گرفتند. البته همان زمان زمزمه‌هایی نیز مبنی بر جدایی او از نساجی به دلیل اختلافات مالی مطرح شده بود.

در نهایت نیز ۲۱ شهریور ۱۳۹۴ و پس از شکست نساجی مقابل پیکان در هفته پنجم لیگ دسته یک، نخستین سرمربی خارجی نساجی به صورت توافی از این تیم جدا شد و جای خود را به کوروش موسوی داد.

کارلوس هرناندز – ۲ برد، ۲ تساوی، سه شکست

۱۹ فروردین ۱۴۰۲ حمید مطهری که سرمربیگری نساجی را در فصل ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بر عهده داشت به دلیل کسب نتایج ضعیف از این مسوولیت برکنار شد و چند روز بعد کارلوس هرناندس مربی جوان و ۳۸ ساله اهل شهر گاندیا اسپانیا به عنوان سرمربی نساجی معرفی شد تا دومین سرمربی خارجی این تیم مازندرانی باشد.

کارنامه مردود خارجی‌ها در سرمربیگری نساجی

او پیش از حضور در نساجی و فوتبال ایران، سرمربی و مربی تیم‌های مختلفی از جمله العربی، الشباب، زیر ۲۳ سال الشباب، الاهلی و زیر ۲۳ سال الهلال بود و سرمربی گمنامی محسوب می‌شد که انتخابش واکنش‌هایی را نیز بین هواداران به دنبال داشت.

نساجی پنج بازی پایانی آن فصل را با سرمربیگری هرناندز به زمین رفت و یک برد، ۲ شکست و ۲ تساوی در کارنامه این تیم ثبت شد تا با ۲۶ امتیاز فصل را با ایستادن در رتبه سیزدهم جدول به پایان برساند.

این تیم با هرناندز در جام حذفی نیز ۲ بازی برگزار کرد که پیکان را ۳ – ۰ شکست داد و به نیمه‌نهایی صعود کرد، اما دیدار مقابل استقلال را با شکست سنگین ۴ – ۰ واگذار کرد و نتوانست برای دومین سال پیاپی به فینال صعود کند.

۹ خرداد ۱۴۰۲ هرناندز هم پس از ۵۰ روز سرمربیگری در نساجی به دلیل کسب نتایج ضعیف و با ۲ برد، ۲ تساوی و سه شکست در هفت مسابقه و میانگین امتیازگیری ۱.۱ امتیاز در هر بازی از این تیم کنار گذاشته شد و جای خود را به سید مهدی رحمتی داد.

لوکاس آلکاراز – یک تساوی، سه شکست، بدون برد

سومین سرمربی خارجی نساجی هم اسپانیایی بود. پس از ناکامی سید مهدی رحمتی با نساجی در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا و نتیجه نگرفتن‌های پیاپی این تیم، سید مهدی رحمتی از سرمربیگری نساجی استعفا کرد و ۲۹ آذر ۱۴۰۲ با استعفای او موافقت شد. رحمتی با نساجی در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا ۱۸ مسابقه برگزار کرده بود که حاصل این بازی‌ها ثبت ۱۱ شکست، چهار برد و سه تساوی بود.

کارنامه مردود خارجی‌ها در سرمربیگری نساجی

چند روز پس از جدایی رحمتی از نساجی، مدیران باشگاه با لوکاس آلکاراز اسپانیایی برای هدایت نساجی به توافق رسیدند و سوم دی ۱۴۰۲ با او قرارداد امضا کردند. اما این سرمربی اسپانیایی هم مدت کوتاهی در نساجی و ایران حضور داشت و فقط در چهار مسابقه رسمی روی نیمکت این تیم نشست که حاصل چهار مسابقه یک تساوی و سه شکست و ثبت میانگین امتیازگیری ۰.۲۵ درصد امتیاز در هر مسابقه بود.

لوکاس آلکاراز با نساجی ۲ دیدار تدارکاتی نیز مقابل تیم‌های زلین جمهوری چک و ویسلا از لهستان در اردوی ترکیه برگزار کرده بود که هر ۲ مسابقه با تساوی بدون گل به پایان رسید.

او پس از ۲ ماه و در حالی که نساجی همچنان در رتبه پانزدهم جدول قرار داشت، در پایان هفته هفدهم لیگ بیست‌وسوم از نساجی جدا شد جای خود را به ساکت الهامی داد.

ساوو میلوشویچ – ۲ برد، سه تساوی، پنج شکست

نساجی با توجه به عملکرد خوب الهامی در این تیم و نجات از سقوط به لیگ یک برای دومین بار با سرمربیگری الهامی، لیگ بیست‌وچهارم را نیز با ساکت آغاز کرد. اما بر خلاف انتظارات نتایجی ضعیف کسب کرد و از ابتدای فصل قعرنشین شد. تا این‌که سوم بهمن ۱۴۰۳ در پایان نخستین بازی نیم‌فصل دوم ساکت الهامی به دلیل حاشیه‌های جنجالی دیدار فولاد خوزستان و نساجی مازندران، ابتدا استعفا کرد و سپس محروم شد.

کارنامه مردود خارجی‌ها در سرمربیگری نساجی

مدیران نساجی بلافاصله برای انتخاب یک سرمربی خارجی دست به کار شدند و یک هفته بعد یعنی در روز ۱۰ بهمن، ساوو میلوشویچ ۵۱ ساله صربستانی هدایت نساجی را بر عهده گرفت.

میلوشویچ در شرایطی هدایت نساجی را تحویل گرفت که تیم با ۱۵ امتیاز از ۱۷ مسابقه در رتبه پانزدهم جدول قرار داشت. ورود او به نساجی تغییرات محسوسی در سبک بازی تیم ایجاد کرد، اما مشکل گلزنی نساجی همچنان پابرجا بود و اجازه نمی‌داد که بهتر شدن بازی‌های نساجی در زمین به کسب نتیجه برای این تیم منجر شود.

دیدار هفته بیست‌وششم این تیم مقابل پرسپولیس و شکست نساجی از تیم مهمان با وجود ارائه بازی خوب، موج اعتراضات هواداران را برجسته‌تر کرد و یک روز بعد یعنی در ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، دوره سرمربیگری او نیز پس از ۷۳ روز با کناره‌گیری‌اش به پایان رسید و سرمربی صربستانی در حالی که نساجی همچنان روی پله پانزدهم جدول قرار داشت، دوباره جای خود را به ساکت الهامی داد.

میلوشویچ در ۱۰ مسابقه به عنوان سرمربی نساجی روی نیمکت این تیم حضور داشت که نساجی در این ۱۰ مسابقه شامل ۹ بازی لیگ برتری و یک بازی در جام حذفی، ۲ برد و سه مساوی کسب کرد و در پنج مسابقه نیز شکست خورد تا میانگین امتیازگیری ۰.۹ امتیاز در هر مسابقه برای او نساجی ثبت شود.

چهار برد، هشت تساوی، ۱۴ شکست

در مجموع نساجی با سرمربیان خارجی‌اش در ۲۶ بازی رسمی چهار برد، هشت تساوی و ۱۴ شکست ثبت کرد. این تیم با سرمربیان خارجی‌اش ۲ بازی از سه بازی جام حذفی را با برد پشت‌سر گذاشت و در ۲۳ مسابقه لیگ دسته یک و لیگ برتر نیز با ۲ برد، هشت تساوی و ۱۳ شکست از ۶۹ امتیاز ممکن فقط ۱۴ امتیاز را کسب کرد و میانگین امتیازگیری ۰.۶۰ درصد برای این تیم با سرمربیان خارجی ثبت شد.

کارنامه مردود خارجی‌ها در سرمربیگری نساجی

البته با احتساب سه بازی جام حذفی که در مسابقات امتیاز ندارند، میانگین امتیازگیری نساجی با سرمربیان خارجی در ۲۶ مسابقه به ۰.۷۶ درصد می‌رسد.

این حضورهای بی‌نتیجه در نساجی طی یک دهه اخیر می‌تواند به دلیل انتخاب نادرست یا ناآشنایی سرمربیان خارجی با فوتبال ایران و موقعیت و شرایط اجتماعی تیم فوتبال نساجی باشد. در عین حال نمی‌توان زمان روی کار آمدن سرمربیان خارجی در نساجی را نیز نادیده گرفت.

به جز پائولو آلوز که از ابتدای فصل هدایت نساجی را به عهده رفته بود، کارلوس هرناندز، لوکاس آلکاراز و ساوو میلشویچ در شرایطی هدایت نساجی را بر عهده گرفتند که از یک سو هیچ تجربه‌ای از حضور در فوتبال ایران نداشتند و از سوی دیگر تیم دچار بحران جدی در کسب نتیجه بود و برای بقا در لیگ برتر می‌جنگید. البته به این نکات باید کوتاه بودن مدت حضور سرمربیان به دلیل شرایط حاد تیم و ضرورت نیاز به امتیازگیری برای بقا در لیگ و نقش نداشتن آن‌ها در جذب بازیکنانی که در اختیار داشتند را نیز افزود.

در هر حال، هواداران نساجی تا کنون تجربه خوشایندی از حضور سرمربیان خارجی روی نیمکت تیم محبوب‌شان نداشتند و این تجربه‌ها و داده‌های ثبت شده از آن‌ها باید در انتخاب‌های بعدی برای فصل‌ها و سال‌های آتی مورد توجه مدیران این باشگاه قرار بگیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha