زاکانی: راه عبور از مشکلات میداندار شدن مردم است

علیرضا زاکانی، در مراسم تجلیل از دستاندرکاران ویژه برنامههای شهرداری تهران در ماه مبارک رمضان با عنوان «شکر خدمت» که امروز دوشنبه ۲۵ فروردینماه ۱۴۰۴ برگزار شد، با بیان اینکه انقلاب اسلامی مسیر رشد و پویایی خود را طی میکند و به برکت این جغرافیای مبارک، این نظام توانسته است مسیر جدیدی برای جامعه جهانی و مردم دنیا از هر رنگ و نژادی فراهم کند، گفت: ایران اسلامی با نوع مواجهه خود با موضوعات مختلف، درسهایی ارزشمند به دنیا ارائه داده است. آثار پایتخت اسلامی به عنوان نمادی از کارآمدی در جامعه ما مطرح است و در کنار آن باید هنری را ایجاد کنیم که منجر به تشکیل یک هنر جمعی برای کشور شود.
وی ضمن اشاره به اینکه هنر فراخ کردن میدان برای حضور مردم نیاز به شکر دارد، ادامه داد: هر زمان که مردم میدان دار شدند، در کار تفاوت جدی ایجاد شده است. کشور ما مشکلات متعددی دارد، اما راه عبور از این مشکلات میدان دار شدن مردم است.
شهردار تهران افزود: هنگامی که چنین بستری فراهم شود و همه مردم به آن بپیوندند، ما به عنوان مسئول این فرصت را گرامی میداریم و این امکان به ما داده میشود تا خدمات درستی را به مردم ارائه دهیم و در نتیجه، انسجام ملی و اجتماعی در تهران و سراسر کشور هر روز پررنگتر میشود، هرچه این انسجام بیشتر شود، راه ورود دشمنان به جامعه مسدود میشود.
زاکانی با اشاره به اینکه برگزاری مراسمهای مرتبط با عید نوروز و ماه مبارک رمضان محدود به یک جغرافیای خاص و منطقه مشخص نمیشد و در برخی نقاط مانند منطقه ۱۷ و ۱۸ و باغراه حضرت زهرا(س) برجستهتر برگزار شد، گفت: در سال ابتدایی اجرای شدن طرح افطارخونه در بلوار کشاورز، مشارکت مردم چندان جالب نبود. اما امسال این شرایط با میدانداری مردم کاملاً متفاوت شد و این اتفاق نشان میدهد اگر شما کاری را برای مردم انجام دهید، خدا به آن برکت میدهد و کار را ماندگار میکند. اتفاقات انجام شده برای گرامیداشت ایام ماه مبارک رمضان و نوروز در پایتخت، تجربه موفقی از یک کار گروهی موفق و تبدیل «من»ها به «ما» بود و باید تلاش کرد روحیه را و همین همکاری و کار گروهی را در دیگر عرصهها برای حل مشکلات شهروندان و ارتقای رضایت آنان به کار ببندیم.
مردمیسازی در حوزه فرهنگی محقق شده است
محمدامین توکلیزاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این مراسم بیان کرد: در سه سال گذشته، مجموعهای بزرگ از همکاران در مدیریت شهری و نهادهای فرهنگی مختلف شهر با یکدیگر همافزا و موفق به راهاندازی یک جریان فرهنگی تاثیرگذار شدند.
وی ضمن اشاره به اینکه امروز مجموعههای مردمی بزرگی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و بار اصلی بر دوش این گروههاست که با زحمت و اخلاص کار را پیش میبرند، ادامه داد: در قرارگاه اجتماعی با حضور ۱۸ دستگاه و همچنین مجموعه فرهنگی با مشارکت بیش از ۱۰ نهاد، هماهنگیها باعث شده مردمیسازی در حوزه فرهنگی محقق شود و اقدامات قابل توجهی به ثمر برسد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه این رویدادها طیف وسیعی از مخاطبان با سلیقههای مختلف را پوشش داده و توانسته حالوهوای شهر را دگرگون کند افزود: برنامه «مهمونیشهر» در مناطق مختلف از جمله منطقه ۱۷ و ۱۸ و جنوب شهر برگزار شده و گزارشهای شبانه از این برنامه نشان میداد که هر شب بر تراکم جمعیت و استقبال مردم افزوده میشد.
توکلی زاده توضیح داد: عید سعید فطر به طور سنتی در تمام کشورهای اسلامی با شکوه برگزار میشود و در ایران نیز جایگاه ویژهای دارد. در تهران تا پیش از این، برنامهها به برگزاری نماز عید محدود میشد، اما در ۲ سال اخیر، با تلاش جمعی، عید فطر در تهران به یک پاتوق شاد خانوادگی تبدیل شده است. به گونهای که پس از اقامه نماز عید در مصلای تهران، جشنها تا ساعتها در اطراف مصلای تهران برپا بودند و نه تنها نمازگزاران بلکه دیگر شهروندان نیز در این فضای شاد شرکت کردند.
باید نگاه تحولی و مدیر تحولی بودن را با خود مرور کنیم
داود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه سال در ۱۴۰۳ برای به ثمر رسیدن تمام اتفاقات فرهنگی و اجتماعی، تلاش جمعی همکاران به ویژه نیروهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران نقش تعیینکنندهای داشت، به برنامههای گسترده عید فطر اشاره کرد و گفت: پایان این مسیر خدمت، با برگزاری با شکوه برنامههای ماه مبارک رمضان و عید فطر همراه شد؛ از جشنوارههای نو گرفته تا افطاریهای خیابانی، راهاندازی کاروانهای شادی و برنامههای فرهنگی که همگی با مشارکت فعال بخشهای مختلف شهرداری تهران اجرا شد.
وی ضمن تاکید بر اینکه باید نگاه تحولی در بین مدیران شهری تقویت شود، ادامه داد: باید نگاه تحولی و مدیر تحولی بودن را با خود مرور کنیم و بررسی کنیم خود چه مقدار اهل تحول هستیم، در برنامههای مناسبتی باید خلاقیت، نوآوری و هماهنگیهای بیشتری را رعایت کنیم.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران با اشاره به اینکه پس از پایان نماز، بیشتر افراد از کیفیت برگزاری مراسم امسال تشکر کردند و معتقد بودند که سطح برگزاری نسبت به سالهای گذشته ارتقا پیدا کرده است. به اهمیت تداوم مشارکت جمعی و هم افزایی تاکید کرد.
انتهای پیام/