به گزارش ایرنا، خبرگزاری تاتاراینفورم روز دوشنبه ۲۵ فروردین نوشت: ایلسور متشین شهردار کازان، برداشتهای خود را از سفر به ایران، جایی که وی پیمان خواهرخواندگی با اصفهان به عنوان یکی از باستانیترین شهرهای جهان امضا کرد، به اشتراک گذاشت.
ایران، تمدنی منحصر به فرد
به نوشته این رسانه روس، شهردار کازان، ایران را تمدنی منحصر به فرد خواند و گفت: آخرین بار قبل از سال ۲۰۱۳ میلادی به ایران سفر کرده بودم.
تهران، شهری در حال توسعه
متشین با اشاره به سفر و مذاکرات خود با مقامهای شهری پایتخت ایران افزود: با وجود مشکلات زیستمحیطی و حمل و نقل، شهر تهران به طور فعال در حال توسعه است.
وی ادامه داد: در طول سه سال و نیم گذشته، ۲۰ ایستگاه مترو در تهران افتتاح شده و سه هزار دستگاه اتوبوس جدید خریداری شده است؛ این شهر به دنبال توسعه حمل و نقل عمومی است.
وی یادآور شد: در این سفر، شهرداریهای کازان و تهران توافق نامه ای برای گسترش روابط دوستانه امضا کردند.
اصفهان، شهری شگفتانگیز
شهردار کازان در ادامه به ارائه تصویری از شهر اصفهان پرداخت و اظهار داشت: این شهر با دو میلیون نفر جمعیت، میراثی غنی را در خود جای داده است.
وی از پاکیزگی شهر، فضای آرام و تعامل محترمانه مردم اصفهان به عنوان ویژگی شگفتانگیز این شهر یاد کرد.
حضور بانشاط مردم در کنار زایندهرود
متشین در ادامه گفت که در این سفر با دیدن حضور بانشاط مردم در کنار رودخانه (زایندهرود) تحت تأثیر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این رودخانه تنها دو هفته در سال، جاری است. مردم شهر اصفهان، از کودکان گرفته تا افراد کهنسال، به ساحل می آمدند، شاد بودند و از این فضا لذت میبردند، در حالی که هیچ زباله و سروصدای مزاحمی در اطراف آنها وجود نداشت.
زندگی مسالمتآمیز پیروان ادیان
شهردار کازان در ادامه به مخاطبان روس یادآور شد که پیروان ادیان الهی در ایران به صورت مسالمتآمیز زندگی میکنند، همچنانکه در اصفهان، کلیسای ارتدوکس، کنیسه و زیارتگاه زرتشتیان نیز وجود دارند.
ایران، کشوری متفاوت با مردمی صمیمی
متشین با اشاره به تفاوت برداشتهای شخصی خود با تبلیغات غرب درباره ایران افزود: این آنگلوساکسونها چقدر همه چیز را تحریف میکنند. وقتی به ایران رسیدم، آن را کشوری کاملاً متفاوت با تبلیغات غرب دیدم؛ این کشور، دنیای دیگری (از آنچه در غرب گفته شده) است.
شهردار کازان خاطرنشان کرد: مردم ایران مهماننواز، صلحجو، خندان و بسیار صمیمی هستند.
متشین در ادامه از حضور فعال شهرداری کازان در مجمع شهرها و شهرداری های کشورهای بریکسپلاس خبر داد؛ رویدادی که به میزبانی تهران برگزار شد.
وی افزود: در این نشست، درباره جایزه شهرسازی و برگزاری جشنواره کودکان بریکسپلاس در کازان به توافق رسیدیم و المپیادها و مسابقههای فرهنگی را برای کودکان شهرهای عضو مجمع برگزار خواهیم کرد.
شهردار کازان ابراز امیدواری کرد که چنین طرحهایی باعث تقویت دوستی بین کشورها برای سالهای طولانی شود.
وی اظهار داشت: با توافق صورت گرفته در نشست تهران، نشست بعدی این مجمع به میزبانی برزیل برگزار خواهد شد.
به گزارش ایرنا، ۲۰ فروردینماه ۱۴۰۴ تفاهمنامه عقد خواهرخواندگی میان شهرهای اصفهان و «کازان» روسیه در مراسمی به امضای شهرداران آنها رسید. در سفر متشین به ایران، همچنین شهرداران کازان و تهران، توافقنامه ایجاد روابط دوستانه امضا کردند.
شهر کازان مرکز جمهوری تاتارستان روسیه پیش از این با شیراز پیمان خواهرخواندگی امضا کرده بود.
بنا به برخی منابع تاریخی، سال ۹۲۲ میلادی ولگا بلغارستان ( جمهوری تاتارستان کنونی) اسلام را به عنوان دین اصلی پذیرفت و به این واسطه، تاتارستان دروازه ورود اسلام به سرزمینهای شمالی محسوب میشود. با توجه به این پیشینه، شهر کازان طی سالیان گذشته، میزبان مجمع بینالمللی اقتصادی روسیه – جهان اسلام بوده است.
این شهر همچنین اول تا سوم آبانماه ۱۴۰۳ میزبان نشست سران کشورهای عضو گروه بریکس و همچنین بریکسپلاس بود. رویدادی که نخستین حضور رسمی ایران در نشستهای سران بریکس با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهور رقم خورد.
نظر شما