دوران گوشیهای مجهز به ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی به پایان رسید
درحالحاضر، بهترین گوشیهای اندروید حداقل ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارند؛ اما بسیاری از گوشیهای اقتصادی فضای ذخیرهسازی کمتری ارائه میدهند و برخی از دستگاههای اندرویدی با تنها ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی عرضه میشوند که بخش زیادی از آن را سیستمعامل اشغال میکند.
حتی با وجود تلاشهای گوگل برای سبککردن اندروید و اپلیکیشنهای موبایل برای سختافزارهای ضعیف، بازهم ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی برای نصب اپلیکیشنها کافی نیست و تجربهی کاربری ضعیفی فراهم میکند. به همین دلیل، گوگل اخیراً حداقل الزامات فضای ذخیرهسازی برای دستگاههای اندرویدی را افزایش داده است.
به گزارش Android Authority، دستگاههای اندرویدی برای اجرای اندروید ۱۵ باید حداقل ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی داشته باشند. گوگل میگوید که ۷۵ درصد از این فضای ۳۲ گیگابایتی باید به قسمت Data Partition اختصاص یابد که شامل اپلیکیشنهای سیستمی پیشفرض، دیتای اپلیکیشنها، برخی از فایلهای سیستمی خاص و بهطور ویژه تمام اپلیکیشنها و فایلهای کاربر میشود.
این تغییرات شرط حداقل فضای ذخیرهسازی قبلی که ۱۶ گیگابایت بود و با اندروید ۱۳ در سال ۲۰۲۲ معرفی شد، دو برابر کرده است. در نتیجه، دوران گوشیهای مجهز به ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی به پایان رسید و چنین گوشیهایی نمیتوانند اندروید ۱۵ را دریافت کنند.
گوگل نمیتواند بهطور قانونی از تولید گوشیهایی با کمتر از ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی جلوگیری کند؛ البته بهشرطی که آن گوشیها از نسخهی متنباز اندروید (AOSP) استفاده کنند؛ زیرا شرایط مجوزدهی AOSP چنین محدودیتهایی ندارد. گوگل میتواند الزامات جدید را بر شرکتهایی تحمیل کند که میخواهند گوشیهایی با سرویسهای موبایل گوگل (GMS) عرضه کنند؛ چون GMS مالکیت انحصاری گوگل را دارد.
این الزامات در مستندات محرمانهی GMS Requirements قید شدهاند که قوانین مورد نیاز برای بهدستآوردن گواهینامهی GMS را توضیح میدهند. اکثر سازندگان گوشیها و تبلتها به قوانین پایبند هستند؛ چراکه داشتن گواهینامه GMS برای موفقیتشان ضروری است. بدون سرویسهای گوگل، دستگاههای اندرویدی نمیتوانند با اپلیکیشنهای اصلی گوگل مانند پلی استور عرضه شوند.
گوگل امیدوار است که افزایش حداقل فضای ذخیرهسازی به ۳۲ گیگابایت تجربهی کاربری گوشی اندرویدی اقتصادی را بهبود ببخشد؛ دستگاههایی که سیستمعامل اندروید بیشتر محبوبیتش را مدیون آنها است. ناگفته نماند که افزایش ظرفیت ذخیرهسازی نمیتواند افزایش سرعت را تضمین کند و احتمالاً اکثر گوشیهای ارزانقیمت همچنان از نوع کندتر eMMC استفاده خواهند کرد؛ زیرا بهرهمندی گوشیها از فضای ذخیرهسازی نوع UFS هزینههای زیادی بهدنبال دارد.
علاوهبر افزایش حداقل فضای ذخیرهسازی، دستگاههای مجهز به اندروید ۱۵ باید الزامات جدید دیگری را نیز برای گذراندن گواهینامهی GMS طی کنند. بیشتر این الزامات تحت کنترل سازندگان تراشهها خواهند بود. در ضمن، گوگل اعلام کرد که دستگاههای سلولار مجهز به اندروید ۱۵ و جدیدتر باید گزینهای برای اشتراکگذاری مخاطبان اضطراری با سرویسهای مکانیابی اضطراری داشته باشند.
یکی دیگر از الزامات مهم اندروید ۱۵ این است که پردازندههای جدید باید از Vulkan 1.3 یا جدیدتر پشتیبانی کنند. دستگاههایی که با اندروید ۱۵ یا نسخههای بعدی اجرا میشوند (بهجز دستگاههایی که از نسخه Go Edition اندروید استفاده میکنند)، باید لایهی ANGLE را شامل شوند. لایهی ANGLE واسطی بین OpenGL ES و Vulkan به شمار میرود و به دستگاههای جدید اجازه میدهد از اپلیکیشنها و بازیهای قدیمی پشتیبانی کنند.
الزامات Vulkan و ANGLE در اندروید ۱۵ تعجبآور نیستند؛ بهخصوص با توجه به اعلام اخیر گوگل مبنیبر اینکه Vulkan اکنون API گرافیکی رسمی اندروید است. مانتینویوییها قصد دارند با چنین کاری اندروید را به سیستمعاملی پیشرو در صنعت بازی تبدیل کنند.
گوشیهایی با رم کمتر از ۴ گیگابایت هنوز میتوانند از سرویسهای موبایلی گوگل استفاده کنند؛ اما باید برای آنها از نسخهی Go Edition اندروید استفاده شود.