NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست هاویدیوAfricanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

رونق در حومه‌ و رکود در شهرها؛ در کدام کشورهای اروپایی قیمت خانه و اجاره بها افزایش یافته؟

طبق آخرین ارقام یوروستات، اتحادیه اروپا با روند صعودی مداوم در هزینه های مسکن روبرو است.
طبق آخرین ارقام یوروستات، اتحادیه اروپا با روند صعودی مداوم در هزینه های مسکن روبرو است. Copyright Euronews
Copyright Euronews
نگارش از Inês Trindade Pereiravideo by Mert Can Yilmaz، یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

بر اساس تازه‌ترین آمار یورواستات، هزینه مسکن در اتحادیه اروپا همچنان در حال افزایش است. در سه‌ماهه پایانی سال ۲۰۲۴، قیمت خانه در اتحادیه اروپا به‌طور میانگین ۴.۹ درصد نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و اجاره‌خانه‌ها نیز ۳.۲ درصد گران‌تر شدند.

آگهی

آمار‌ها نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۴ در هفت کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ، اتریش، رومانی، فنلاند و سوئد افزایش قیمت مسکن کمتر از نرخ تورم بوده اما در سایر کشورهای عضو، قیمت مسکن از نرخ تورم پیشی گرفته است.

همچنین بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ در ۲۱ کشور عضو اتحادیه اروپا رشد قیمت مسکن از افزایش اجاره‌بها پیشی گرفته است. در این میان، قیمت خانه در مجارستان با جهشی ۲۳۴ درصدی و در استونی با ۲۲۸ درصد رشد، بیش از سه برابر شده است.

براساس این آمار قیمت مسکن در لیتوانی۱۸۷ درصد، لتونی ۱۵۳ درصد، جمهوری چک ۱۴۲ درصد، پرتغال ۱۲۰ درصد، بلغارستان ۱۱۵ درصد، اتریش ۱۱۲ درصد و لوکزامبورگ نیز ۱۰۵ درصد رشد کرده است.  

ایتالیا تنها کشور اتحادیه اروپا بود که در این بازه زمانی با کاهش قیمت مسکن مواجه شد؛ قیمت خانه در این کشور طی این سال‌ها ۴ درصد کاهش یافته است.

در همین بازه زمانی اجاره‌خانه‌ها در ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپا با افزایش همراه بوده‌اند. بیشترین جهش در استونی ثبت شده که اجاره‌ها در آن طی این سال‌ها ۲۱۲ درصد بالا رفته‌اند. پس از آن، لیتوانی با ۱۷۵ درصد و مجارستان با ۱۱۴ درصد افزایش، در رتبه‌های بعدی قرار دارند.  در مقابل یونان تنها کشوری بوده که اجاره‌خانه در آن کاهش یافته و با افتی ۱۳ درصدی مواجه شده است.

تفاوت‌های منطقه‌ای

با وجود روند کلی افزایش قیمت مسکن، بررسی‌ها نشان می‌دهد که اختلاف چشمگیری میان مناطق مختلف وجود دارد. برای مثال، در آلمان کاهش قیمت در مرکز شهرها بیشتر از مناطق حاشیه‌ای بوده است. 

بررسی هفت شهر بزرگ آلمان از جمله برلین، دوسلدورف، فرانکفورت، هامبورگ، کلن، مونیخ و اشتوتگارت نشان می‌دهد که بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴، قیمت آپارتمان‌ در مناطق مرکزی و حاشیه‌ای این شهرها مسیرهای متفاوتی را طی کرده‌اند.

از سال ۲۰۲۲ تاکنون قیمت مسکن در مرکز شهر هامبورگ ۱۷.۸ درصد کاهش یافته در حالی که این کاهش قیمت در حاشیه این شهر تنها ۱۱.۸ درصد بوده است. در دوسلدورف نیز مناطق مرکزی ۱۷.۵ درصد افت قیمت داشته‌اند در حالی که این رقم در مناطق حاشیه‌ای ۱۲.۴ درصد گزارش شده است.

کارشناسان می‌گویند تغییر سلیقه در انتخاب محل سکونت و گسترش دورکاری می‌تواند از دلایل این تحولات باشد.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

یوناس زدژالک، کارشناس املاک در مؤسسه اقتصاد جهانی کیل می‌گوید: «افزایش نرخ بهره از سال ۲۰۲۲ ممکن است خریداران را به سمت املاکی با ریسک بیشتر اما سود بالاتر در حاشیه شهرها سوق داده باشد.»

او اضافه می‌کند: «علاوه بر این با افزایش تورم و کاهش قدرت خرید، تعداد کمتری از خریداران توانایی خرید آپارتمان‌های گران‌قیمت در مرکز شهر را دارند.»

ویرایشگر ویدئو • Mert Can Yilmaz

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اتحادیه اروپا چگونه دسترسی شهروندان به مسکن مقرون‌ به‌ صرفه را تضمین می‌کند؟

زندگی در اروپا: هزینه‌ مسکن از کرایه و وام گرفته تا قبوض آب و برق و گاز در کدام کشورها ارزان‌تر است؟

افزایش ۲۰ درصدی فروش مسکن در ترکیه طی سال ۲۰۲۴؛ ایرانی‌ها در میان خریداران خارجی دوم شدند