اندیشکده کره‌جنوبی: کره شمالی با مداخله در جنگ اوکراین ۲۰ میلیارد دلار به دست آورده‌است

تهران- ایرنا- یک اندیشکده کره جنوبی در ارزیابی از همکاری کره شمالی و روسیه، مدعی شد که دخالت پیونگ یانگ در جنگ اوکراین به نفع مسکو، تاکنون بیش از ۲۰ میلیارد دلار برای اقتصاد این کشور شرق آسیا آورده داشته است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از نشریه نیوزویک، اندیشکده موسسه تحلیل‌های دفاعی کره جنوبی (KIDA) گزارشی را منتشر کرد که در آن ارزش بالقوه همکاری نظامی کره شمالی با روسیه را تشریح کرد.

تاثیر تحریم‌ها علیه روسیه و کمک‌های نظامی غرب به اوکراین در طولانی مدت مسکو را مجبور کرده است که در جنگ کمک‌هایی را دریافت کند.

در گزارش این اندیشکده ادعا شده است که عمده منافع اقتصادی برای کره شمالی از طریق تامین مهمات برای روسیه بوده است، اما این کشور همچنین از اعزام هزاران نیرو برای جنگ علیه اوکراین و ارائه پشتیبانی فنی سود برده است.

بر اساس این گزارش، پیونگ یانگ ۶۳۰ میلیون دلار دیگر (۹۰۰ میلیارد وون) از انتقال فناوری و ۲۸۰ میلیون دلار (۴۰۰ میلیارد وون) از کمک‌های نیروی انسانی به دست آورده است.

نیوزویک نوشت: با این حال، تلفات سربازان کره شمالی سنگین بوده است و گمان می‌رود حدود ۴ هزار نفر از ۱۱ هزار نفری که کره شمالی فرستاده است، جان باخته‌ باشند. آنها بیشتر در منطقه کورسک روسیه می‌جنگیدند تا از تهاجم فرامرزی نیروهای اوکراینی جلوگیری کنند.

اندیشکده کره‌ای اضافه کرد که کره شمالی احتمالاً «کمک غیرنقدی و فنی» روسیه از جمله تسلیحات با فناوری پیشرفته را در ازای حمایت خود ترجیح می‌دهد، که به تقویت قابلیت‌های نظامی و پیشبرد اهداف راهبردی آن کمک می‌کند.

در بخش دیگری از گزارش این اندیشکده کره‌ای، این ادعا مطرح شده است که همکاری نظامی روسیه و کره شمالی در صورت بروز شرایط اضطراری، احتمال دخالت مسکو در شبه جزیره کره را افزایش می‌دهد.

در همین خصوص خبرگزاری رویترز دیروز با استناد به گزارش‌های فنی داخلی وزارت دفاع روسیه که توسط بازرسان به دست آمده است، خبر داد که در برخی از واحدهای نظامی روسیه، بین ۷۵ تا ۱۰۰ درصد گلوله‌های توپخانه ساخت کره شمالی است. به گفته آژانس اطلاعات نظامی اوکراین (HUR)، به طور کلی، کره شمالی تقریباً نیمی از گلوله‌های توپخانه‌ای که توسط نیروهای روسی استفاده می‌شود، فراهم می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، محموله‌های تسلیحاتی از کره شمالی به روسیه حداکثر تا سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) و پس از سفر ژوئیه (تیر ماه ۱۴۰۳) سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به پیونگ‌یانگ آغاز شد. بین سپتامبر ۲۰۲۳ تا ۱۷ مارس ۲۰۲۵ (۲۷ اسفند ۱۴۰۳)، کشتی‌های باری روسی «آنگارا»، «ماریا»، «مایا-۱» و «لیدی آر» ۶۴ بار محموله‌های نظامی را از بندر راجین کره شمالی به بنادر دانوب و وستوچنی روسیه منتقل کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha