فرزام: حرفهای نیست فدراسیون درباره مربی خارجی از من نظر بخواهد/ روئینگ به شدت نیاز به تجهیزات به روز دارد

افشین فرزام در گفتوگو با میزان، در واکنش به اظهارات اخیر محسن شادی، سرپرست فدراسیون روئینگ مبنی بر افزایش نفرات در اردوهای تیم ملی اظهار داشت: تعداد نفرات حاضر در اردوها نسبت به قبل و زمانی که روئینگ زیرمجموعه فدراسیون قایقرانی بود، بیشتر شده و برخی از نفرات تیم ملی جوانان و زیر ۲۳ سال به اردوهای ملیپوشان بزرگسال اضافه شدهاند. البته قایقرانان اضافه شده و جوانتر باتوجه به تجربه و سبقه کم در استانهای محل تمرینشان تقریباً مبتدی هستند و با ملیپوشان باسابقه فاصله دارند و زمان بیشتری لازم است تا نفرات جدیدتر را به سطح معقول و مورد انتظار در روئینگ ایران برسانیم تا در حد و اندازه ملیپوشان اصلی به تمریناتشان ادامه دهند.
وی با تاکید دوباره بر لزوم تزریق امکانات و تجهیزات به روز افزود: اینکه بتوانیم از نظر کیفی و کمی در رکوردها رو به جلو حرکت کنیم و کار درست پیش برود به شدت نیازمند زیرساخت مناسب و بروزرسانی تجهیزات از جمله قایق و پارو هستیم. تجهیزاتی که در حال حاضر در اختیارمان قرار دارد در واقع همان تجهیزات محدودی است که از گذشته بوده و از زمانی که روئینگ به صورت فدراسیون مستقل کارش را آغاز کرده امکانات و تجهیزات جدیدی اضافه نشده.
خرید و واردات تجهیزات روئینگ زمانبر است
سرمربی تیم ملی روئینگ گفت: باتوجه به اینکه هم اکنون کمپهای تیم ملی به دو بخش در شهرهای ارومیه و مهاباد تقسیم شده به شدت نیازمند یک سری تجهیزات هم در بخش هدایت قایقرانان در آب و هم قایقهای مختلف یک، ۲ و ۵ نفره هستیم. طبق سنوات قبلی و شرایط مربوط به تحریمها قطعاً خرید و واردات تجهیزات روئینگ به کشورمان زمانبر است، اما واقعاً نیازمند امکانات جدید هستیم و مسلماً با تزریق تجهیزات به روز به ملیپوشان روئینگ شاهد تحول و جهشی دوباره در این رشته خواهیم بود.
فرزام درخصوص رقابتهای پیشرو افزود: باتوجه به اینکه نفرات جدید و حتی قدیمی مدت نسبتاً زیادی دور از اردوها و تمرینات پرفشار بودهاند، نزدیکترین مسابقهای که پیشبینی کردهایم رقابتهای قهرمانی آسیاست که پاییز امسال برگزار خواهد شد. فعلاً اردوها در شهرهای ارومیه و مهاباد پیگیری خواهد شد و امیدوارم در روزهای گرم تابستان بتوانیم از آب پشت سدهای این دو شهر برای پیگیری تمرینات استفاده کنیم. برای اولین بار است خودم هم در سد مهاباد حضور دارم و باید ببینیم در هفتههای آینده شرایط برای پیگیری تمرینات در تابستان چگونه پیش خواهد رفت.
آمدن مربی سرشناس خارجی بیشتر از همه به سود من است
وی در واکنش به قول سرپرست فدراسیون روئینگ درمورد جذب مربی سرشناس خارجی اظهار کرد: اگر نگاهمان ملی و دلسوزانه باشد مسلماً حضور یک مربی خارجی و صاحب نام که بتواند کمک بیشتری برای پیشرفت روئینگ انجام دهد مورد قبول من و اهالی دلسوز قایقرانی است. مطمئن باشید بیشترین سود از حضور مربی خارجی در روئینگ را من خواهم برد و قطعاً در درازمدت متوجه این حرف من خواهید شد. ۷۰ درصد مربیان سرشناس دنیا در روئینگ از دوستانم هستند و به واسطه ۱۵ سال حضورم در مسابقات مختلف ارتباط نزدیکی با مربیان سرشناس جهان دارم.
سرمربی تیم ملی روئینگ در پاسخ به اینکه آیا از او درخصوص مربیان خارجی نظری خواسته شده گفت: فدراسیون روئینگ درباره استخدام مربی خارجی نظر یا پیشنهادی از من نخواسته و به نظرم درست و حرفهای هم آنست که فدراسیون به صورت مستقل برای استخدام مربی خارجی اقدام کند، زیرا اگر از من نظری بخواهند شاید بعدها برای فدراسیون شائبه پیش بیاید و از طرف دیگر اگر در آینده مشکلاتی پیش بیاید از چشم من خواهند دید. به همین دلایل بهتر است فدراسیون روئینگ مستقلاً با مربیان مدنظرش مذاکره کند.
اینگونه نیست که با آمدن مربی خارجی ناگهان به مدال جهانی فکر کنیم
فرزام در ادامه صحبتهایش اضافه کرد: در سالیان اخیر با همین امکاناتی که داشتیم و تمرین در پیست غیراستاندارد آزادی با حداقل امکانات توانستیم تا سطح فینال B المپیک و در بخش بانوان تا هشتمی جهان پیش برویم. قطعاً باید با حضور مربی خارجی بتوانیم به فینال A المپیک و جهانی برسیم. کشوری مانند ژاپن که هم سابقه بیشتر و هم تجهیزات فراتر از انتظاری در مقایسه با روئینگ ایران دارد، سالها از مربیان انگلیسی استفاده کرده و با تمام این شرایط ژاپنیها هم تا فینال B المپیک رسیدند. هدفم از این مثال این بود که یادآوری کنم چقدر حضور آسیاییها در فینال A المپیک و کسب مدال جهانی دشوار است و اینگونه نیست که با آمدن یک مربی سرشناس خارجی ناگهان به مدال جهانی فکر کنیم.
وی در پایان یادآور شد: امیدوارم هرچه زودتر با حضور یک مربی باکیفیت خارجی در المپیکهای بعدی به فینال A المپیک برسیم. روئینگ آسیا هنوز با کشورهای صاحب سبکی مانند آمریکا، نیوزیلند و استرالیا و برخی کشورهای اروپایی فاصله دارد. حتی چینیها هم که سابقه مدالهای المپیک و جهانی را دارند در المپیک پاریس دستشان از کسب مدال کوتاه ماند. در بخش روئینگ بانوان سطح ملیپوشان را به جایی رساندیم که در بازیهای آسیایی فقط به چین باختیم و بهتر از بقیه رقبا از جمله ویتنام و کرهجنوبی نتیجه گرفتیم.
انتهای پیام/