وزیر علوم: فعلا جایگزین برای کنکور نداریم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست روسای ستادهای استانی برگزارکنندگان آزمون نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ افزود: کنکور ابزاری برای رسیدن به آموزش عالی است و فعلا جایگزینی برای روش پذیرش در دانشگاهها وجود ندارد. سیمایی صراف گفت: باید این آزمون با ایمنی و سلامت کامل برگزار شود. به گفته سیمایی صراف، ثبات در قوانین و مقررات کنکور باید ایجاد شود.
وی افزود: باید کیفیت آموزش دانشگاهها به گونهای باشد که دانشجویان کشورمان بتوانند با دانشجویان خارجی رقابت کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کنکور برای بیش از یک میلیون داوطلب و خانوادههای قشر متوسط جامعه امری حیاتی است.
سیمایی صراف به نظام مقررات عادلانه، شفاف و باثبات در بخش آموزش کشور اشاره کرد و افزود: آزمون باید پیش بینی پذیر باشد تا داوطلبان بتوانند با خیال آسوده و راحت به آموزش بپردازند.
وزیر علوم درباره نوع آموزش، کاربردی و مهارتی بودن آن گفت: آموزش عالی در دانشگاهها باید به روز باشد تا قابل رقابت با دانشگاههای سرآمد دنیا باشد.
سیمایی صراف به نقش خانوادهها در برگزاری هرچه بهتر آزمون اشاره کرد و گفت: بار اصلی و حمایتی آزمون بر دوش خانوادهها است و حضور آنها در اطراف محل آزمون نشان از نگرانی و اضطراب آنهاست که باید با تکریم آنها، چهره مناسبی از دانشگاه و برگزار کنندگان بر جای گذاشت.
رضا محمدی در این نشست گفت: معتقدیم نظام سنجش و ارزشیابی به کمک همه مسئولان و برگزارکنندگان و خانوادههای داوطلبان قابل ارتقاء است و میتوان به بهترین شکل اجرا کرد.
وی با مقایسه سنجش و ارزیابی آزمونهای ملی در برخی کشورها، گفت: در صدد هستیم تا برگزاری آزمونها به مراکز استانی واگذار شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به آخرین تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و افزود: در آزمون امسال ۶۰ درصد سابقه تحصیلی پایه دوازدهم تاثیر قطعی دارد.
وی به حضور ۶۳ درصدی حضور خانمها در ثبت نام کنکور ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: همزمان با برگزاری نوبت اول آزمون سراسری، آزمون دانشگاه فرهنگیان هم برگزار میشود.
محمدی با اعلام اینکه نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ در بیش از ۴۵۰ شهر محل برگزار میشود، افزود: دانشگاههای فردوسی مشهد و امیرکبیر تهران بیشترین مشارکت در برگزاری آزمون سراسری را دارند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور برگزاری آزمون سراسری را جشن ملی اعلام کرد و افزود: باید کاری کرد تا بهترین استادان در ارتقاء بانک سوالات سازمان سنجش همکاری و مشارکت داشته باشند.
معاون اجرایی پلیس فتا هم در این نشست از دستگیری ۸۴ متهم به کلاهبرداری در زمینه کنکور سال گذشته خبر داد.
به گفته سرهنگ حسین ابراهیمی، این متهمان با سوءاستفاده از داوطلبان کنکور، از طریق شبکههای اجتماعی و سایتها اقدام به فروش سوالات، کلیدهای کنکور و خدمات تقلب در آزمون سراسری میکردند.
سرهنگ ابراهیمی افزود: بیشتر این سوءاستفادهها در پلتفرمهای تلگرام (۴۵ درصد) و اینستاگرام (۴۴ درصد) رخ داده است و مابقی در سایر سایتها انجام میشده است، همچنین، ۹۳ درصد از کاربران کلاهبرداریها در تلگرام عضو بودند.
معاون آزمونهای سازمان سنجش کشور نیز در این نشست از ثبت نام بیش از ۹۰۰ هزار نفری در نوبت اول و ۸۰۰ هزار نفر در نوبت دوم آزمون سراسری خبر داد و گفت: دختران با اکثریت ۶۳درصدی بیشترین ثبت نام کنندگان در آزمونهای نوبت اول و دوم را به خود اختصاص دادند.
علی صدر همچنین از هماهنگی و اقدامات لازم بین برگزار کنندگان آزمون سراسری ۱۴۰۴ خبر داد.
انتهای پیام/