نجات جنین‌های در معرض سقط با تسهیل «فرزند خواندگی»

اصفهان-ایرنا- مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان، تسهیل فرزند خواندگی جنین‌های در معرض سقط را در حفظ حیات و بقای آن‌ها موثر دانست.

بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، به خروج جنین قبل از هفته بیستم بارداری «سقط جنین» می‌گویند که می‌تواند بصورت عمدی یا خود به خود اتفاق بیفتد.

مریم فاتحی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این طرح از مادرانی که مصمم به سقط جنین خود هستند درخواست می شود فرایند بارداری را تا لحظه تولد جنین ادامه دهند و سپس در صورت استمرار عدم تمایل به مراقبت از نوزاد خویش، او را به واسطه نهادهای متولی به زوج های نابارور بسپارند.

وی با بیان اینکه این اتفاق اکنون بطور زیرپوستی در حال وقوع است، افزود: با اجرای این طرح بدنبال حذف دلال بازی و ایجاد ساز و کار مناسب فرزند خواندگی جنین بر مبنای اعتماد دوسویه هستیم.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان گفت: مطالعات این طرح نشان داده الزام به حفظ حیات جنین تا لحظه تولد در این طرح علاوه بر اینکه مادر را از تصمیم اولیه خود منصرف می کند ممکن است بر تمایل او به نگهداری و پرورش نوزاد نیز تاثیرگذار بوده و با شکل گیری پیوندهای عاطفی، نیازی هم به فرایند فرزندخواندگی نباشد.

فاتحی زاده افزود: در این طرح سرپرستی فرزند مادرانی که تصمیم به سقط جنین دارند در قالب ساز و کارهای مشخص و قانونی به زوج هایی که پس از مدت پنج سال از دریافت درمان های لازم همچنان نابارور هستند سپرده می شود.

وی افزود: در این فرایند خانواده های هر دو طرف بطور کامل ناشناس می مانند و مراحل مختلف فرزند خواندگی با نظارت دقیق سازمان های مسوول دنبال می شود.

فاتحی زاده ادامه داد: بررسی ها نشان داده بیشتر مادرانی که تصمیم به سقط جنین خود می گیرند بسیار زود پشیمان می شوند، از طرفی در نگاه برخی مادران واگذاری سرپرستی فرزندشان به دیگران بهتر از گرفتن حق زندگی اوست.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری اصفهان افزود: در رخدادهای مشابه دیده شده مادرانی که به شرط سپردن فرزندشان به یک خانواده دیگر بارداری را ادامه داده اند پس از تولد فرزندشان و شکل گرفتن پیوندهای عاطفی از تصمیم خود منصرف می شوند.

فاتحی زاده اضافه کرد: از طرفی بررسی ها نشان می دهد تنها یک چهارم زوج های نابارور به درمان پاسخ می دهند و بقیه هرگز نمی توانند فرزندآوری داشته باشند.

وی افزود: نتایج پایش ها نشان داده بیشتر زوج های نابارور علاقه‌مندند یک نوزاد را به سرپرستی قبول کنند، از این رو اجرای این طرح می تواند به این بخش از جامعه هدف نیز کمک کند.

فاتحی زاده خاطر نشان کرد: پیشنهاد این طرح به تازگی در شورای فرهنگ عمومی استان مطرح شده که در صورت موافقت با اجرای آن، زمینه فرزند خواندگی جنین هایی که در معرض سقط قرار دارند فراهم می شود.

به گزارش ایرنا آنطور که مسوولان می‌گویند آمار دقیقی از سقط جنین غیرقانونی در استان اصفهان و سطح کشور در دسترس نیست.

صاحبنظران حوزه خانواده بر این باورند که اوضاع سقط جنین نگران کننده و در این میان انصراف مادران از این تصمیم، مستلزم راهکارهای خلاقانه و برنامه‌ریزی موثر است.

مطالعات نشان می‌دهد ۹۳ درصد سقط جنین‌ها در شاکله خانواده و با تصمیم همسران رُخ می‌دهد و تنها هفت درصد مربوط به روابط نامشروع است.

اصفهان اکنون با بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از لحاظ شاخص جمعیتی روند کاهشی دارد. حدود ۱۲ درصد از جمعیت این استان سالمند و بالای ۶۰ سال هستند و شیب سالمندی در این خطه تندتر از میانگین کشور است.

در تدوین بوم جمعیتی استان اصفهان ازدواج، سقط جنین و ناباروری به عنوان سه چالش مهم جوانی جمعیت بر مبنای آمار و بررسی های انجام شده به دست آمده است.

به گفته مسوولان، در استان اصفهان بیش از سه هزار متقاضی فرزند خواندگی وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha