Newsletter خبرنامه Events مناسبت ها پادکست ها ویدیو Africanews
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اکسیوس: دور بعدی مذاکرات‌ هسته‌ای در رم برگزار می‌شود؛ وزیر اسرائيلی: ترامپ زیر بار توافق بد نمی‌رود

سفارت عمان در رم، محل برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا
سفارت عمان در رم، محل برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا Copyright  AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi با استفاده از Axios, The Jerusalem Post
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلب نظرها
هم‌رسانی این مطلب Close Button

اکسیوس به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که دور چهارم مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و آمریکا قرار است روز شنبه سوم مه در رم پایتخت ایتالیا برگزار شود. به گفته یک مقام اسرائيلی، این کشور برآورد می‌کند که مذاکرات تهران و واشنگتن به توافق ختم شود.

آگهی

ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائيل روز دوشنبه ۲۷ آوریل در کنفرانس خبرگزاری «سندیکای خبری یهودی» در اورشلیم (بیت‌المقدس) گفت معتقد است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا زیر بار توافق هسته‌ای «بد» با جمهوری اسلامی ایران نمی‌رود.

آقای درمر گفت: «بسیار مطمئنم که آقای ترامپ امروز از رسیدن به توافق بد خودداری می‌کند.»

او همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا اسرائيل به تنهایی حاضر است به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند، گفت که درباره «مسائل عملیاتی» صحبت نمی‌کند، اما باید حرف نخست‌وزیر اسرائيل را که می‌گوید هرکاری می‌کند که نگذارد ایران به سلاح هسته‌ای دست‌ یابد، باور کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل شامگاه یکشنبه طی سخنرانی در همین کنفرانس گفت: «توافق کارا، توافقی است که ظرفیت غنی‌سازی ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را از بین ببرد. اگر آن‌ها ابزار پرتاب، موشک‌های بالستیک و موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را در اختیار داشته باشند، همه شهرهای ایالات متحده را تهدید می‌کنند.»

نخست‌وزیر اسرائيل بار دیگر مدل لیبی را «تنها توافق خوب» دانست و افزود: «یک توافق بد به مراتب بدتر از توافق نکردن است.»

جروزالم پست روز دوشنبه به نقل از یک مقام اسرائيلی گزارش داد که بنابر برآورد‌های این کشور مذاکرات میان ایالات متحده و آمریکا احتمالا به حصول توافق منجر خواهد شد.

این مقام اسرائيلی افزود که کشورش هنوز نمی‌داند آیا این توافق با خواسته‌های اسرائیلی یعنی «برچیدن کامل تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم» ایران مطابقت خواهد داشت یا شبیه به برجام خواهد بود. اسرائيل بارها حصول توافقی شبیه برجام را «توافق بد» خوانده است.

این مقام اسرائيلی همچنین افزود که فکر می‌کند ضرب‌الاجل ۶۰ روزه دونالد ترامپ برای رسیدن به توافق با ایران تمدید می‌شود.

به گزارش این روزنامه اسرائیلی به نقل از یک مقام دیگر، اسرائيل در خصوص مذاکرات هسته‌ای با آمریکا «به صورت مستمر» گفتگو می‌کند.

این مقام اسرائیلی گفت: «این گفتگو یک‌طرفه نیست و ما مواضع خود را بیان می‌کنیم. ارتباط مداوم در سطوح مختلف وجود دارد. توصیه می‌کنم که زود قضاوت نکنید. من اطمینان دارم که ایالات متحده متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.»

بنیامین نتانیاهو شامگاه یکشنبه با اشاره به تماس نزدیک اسرائيل و آمریکا درباره مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران گفت: «به هر طریق ممکن، ایران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.»

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در واکنش به سخنان آقای نتانیاهو در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که نخست‌وزیر اسرائیل «گستاخانه» می‌خواهد «باید‌ها و نباید‌های دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران را به رئیس‌جمهوری آمریکا دیکته کند.»

آقای عراقچی افزود: «نتانیاهو و متحدانش در تیم شکست‌خورده آقای بایدن، کسانی که در رسیدن به توافق با ایران ناکام ماندند، به طور نادرست مذاکرات غیرمستقیم ما با دولت آقای ترامپ را مشابه برجام جلوه می‌دهند.»

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: «ایران به اندازه‌ای قوی و مطمئن به توانایی‌های خود هست که بتواند هر تلاشی از سوی بازیگران بدخواه خارجی برای تخریب سیاست خارجی‌اش یا تحمیل مسیر بر آن را خنثی کند. ما تنها می‌توانیم امیدوار باشیم که همتایان آمریکایی ما نیز به همین میزان در مواضع خود استوار باشند.»

عباس عراقچی همچنین مجددا بر موضع خود مبنی بر این که «برجام» دیگر کارا نیست و باید توافق جدیدی صورت گیرد تاکید کرد و گفت: «هیچ‌چیز از آنچه متحدان نتانیاهو در تیم شکست‌خورده بایدن می‌گویند یا انجام می‌دهند، این واقعیت را تغییر نخواهد داد.»

آقای عراقچی همچنین گفت که هیچ گزینه یا راه‌حل نظامی وجود ندارد و تهدید کرد: «هرگونه حمله‌ای بلافاصله با پاسخ متقابل مواجه خواهد شد.»

از سوی دیگر، یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل روز دوشنبه در گفتگو با فرماندهی عالی ارتش این کشور تهدید کرد که اسرائیل آماده است تا برنامه هسته‌ای تهران را هدف حمله قرار دهد.

آقای کاتز گفت: «ماموریت اصلی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. اسرائیل اجازه نخواهد داد که ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد و ما البته در این راستا آماده‌ایم و گفت‌وگویی عمیق با آمریکا داریم.»

وزیر دفاع اسرائيل افزود که در جنگ‌های گسترده‌تر اسرائیل و در مبارزه با ایران، «ما می‌دانیم که در زمانی که لازم باشد تصمیماتی اتخاذ کنیم، کسانی را داریم که می‌توانیم روی آنها حساب کنیم. ما می‌دانیم که کسی هست که آن‌ها را اجرا کند و این در همه جا صدق می‌کند، از جمله با ایران؛ اگر نیاز به اقدام [حمله] باشد، کسی هست که آن را انجام دهد.»

رفتن به میانبرهای دسترسی
هم‌رسانی این مطلب نظرها

مطالب مرتبط

پیشنهاد ایران برای دیدار با اروپایی‌ها پیش از مذاکرات بعدی با آمریکا

رایزنی‌ هسته‌ای ایران؛ تماس عراقچی با همتای عربستانی و سفر هیات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران

واکنش تند ایران به اظهارات نتانیاهو: غنی‌سازی خط قرمز ماست، تهدیدات بی‌اثر است