| کد مطلب: ۳۵۳۳۸

اولین گام هلدینگ خلیج فارس در سال«سرمایه‌گذاری در تولید»/ اختصاص ۲۴ همت به تکمیل پروژه‌های راهبردی

ناظران اقتصادی و کارشناسان حوزه انرژی، تصمیمات اخیر هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس برای اختصاص مبلغ ۲۴ هزار میلیاردی به تکمیل پروژه‌های کلیدی را نشانه‌ای از تحرک بخشی به حوزه تولید در آغاز سال جدید قلمداد کردند.

اولین گام هلدینگ خلیج فارس در سال«سرمایه‌گذاری در تولید»/ اختصاص 24 همت به تکمیل پروژه‌های راهبردی

هلدینگ خلیج‌فارس در اولین گام راهبردی در سال جدید، 24/6 همت [هزار میلیارد تومان] برای تأمین مالی پروژه‌های بزرگ و دارای اولویت خود از محل فروش شرکت «ارزش ماندگار» اختصاص داد.

این اقدام با هدف تسریع در اتمام پروژه‌های کلیدی این هلدینگ صورت گرفته است و انتظار می‌رود، دغدغه جدی سهامداران «فارس» در خصوص عدم‌النفع ناشی از تاخیر در تکمیل پروژه‌ها رفع شود و چرخه تولید و عرصه محصولات به طور بهینه ادامه یابد.

فروش شرکت «ارزش ماندگار» که از ابتدای تاسیس با هدف عرضه یک‌جای سرک‌های سهام هلدینگ خلیج فارس در چند شرکت پتروشیمی مانند؛ پتروشیمی‌ پارس، نوری، شیراز، بوعلی و کرمانشاه ایجاد شده بود، اکنون به عنوان یک پشتوانه بزرگ مالی در جهت تامین منابع لازم برای تکمیل پروژه‌های این هلدینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد، پروژه‌هایی که پیشرفت بالای ۹۰ درصد را ثبت کرده‌اند و اتمام آنها دارای آثار چشمگیر در معادلات اقتصادی و صنعتی کشور هست.

به گفته کارشناسان حوزه پتروشیمی، در وضعیت اقتصادی حساس امروز، تکمیل این پروژه‌های راهبردی کمک شایان به تکمیل زنجیره ارزش و زنجیره تأمین خوراک خواهد کرد و بر این اساس جزو مهم‌ترین دستورکارها و راهبرد اعلام شده مدیریت هلدینگ خلیج فارس در سال 1404 قرار گرفته است، سالی که انتظار می‌رود صنعت پتروشیمی و هلدینگ خلیج فارس پیشران اصلی تحقق اندیشه «سرمایه‌گذاری در تولید» شوند.

در همین راستا مدیران هلدینگ اظهار امیدواری می‌کنند که درآمد حاصل از فروش شرکت ارزش ماندگار بخش قابل توجهی از نیاز مبرم مراکز تولیدی نسبت به سرمایه‌گذاری را تأمین کند.

گفتنی است که شرکت ارزش ماندگار اخیراً به مبلغ 24/6 همت و به صورت نقد و اقساط با شرایط مندرج در آگهی مزایده، به آستان قدس رضوی واگذار شد.

مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس در نشست مهم خود با مدیران مراکز و مجتمع‌های تولیدی که در آستانه فروش شرکت ارزش ماندگار برگزار شد، راهبرد اصلی این مجموعه در سال 1404 را تأمین مالی پروژه‌های کلیدی پتروشیمی و سرمایه‌گذاری در حوزه‌«ساخت داخل»، تحقیق و توسعه و توسعه فناورانه به عنوان راه برون رفت از چالش ناترازی انرژی اعلام کرد.

پروژه‌های مورد تاکید مدیریت هلدینگ خلیج فارس برای سرمایه‌گذاری پروژه‌هایی هستند که هم‌اکنون در مراحل پیشرفت بالای ۹۰ درصد قرار دارند، تکمیل این پروژه‌ها به معنای بهره‌برداری بیشتر از ظرفیت‌های تولیدی و افزایش ارزش افزوده محصولات است. تکمیل و بهره برداری از این پروژه‌ها نه‌تنها باعث افزایش سهم درآمد ارزی پتروشیمی در سبد صادرات کشور می‌شود، بلکه به‌طور مستقیم بر ارزش افزوده تولیدات تأثیر خواهند گذاشت. ارزش افزوده به معنای ارتقای کیفیت و افزایش قابلیت فروش محصولات با ارزش مضاعف در بازارهای داخلی و خارجی است.

مدیران ارشد هلدینگ خلیج فارس تصریح کرده‌اند که تمامی الزامات قانونی و موازین قانونی در فرآیند این واگذاری رعایت شده است و این مجموعه  با رعایت کامل اصول و قوانین حاکم بر این نوع واگذاری‌ها، تمام مراحل را به دقت پیش برده است. این رویه تضمین‌کننده این است که منابع مالی حاصل از فروش شرکت «ارزش ماندگار» به‌طور کامل و بدون هیچ‌گونه انحرافی در پروژه‌های کلیدی و اولویت‌دار هزینه خواهد شد. طبق راهبرد مصوب هلدینگ، حتی یک ریال از این منابع در پروژه‌هایی که از اهمیت کمتری برخوردارند یا خارج از چارچوب پروژه‌های دارای اولویت قرار دارند، هزینه نخواهد شد.

به باور ناظران اقتصادی، در دورانی که اقتصاد ایران با چالشهایی نظیر؛ سخت تحریم و نیز تشدید ناترازی انرژی و کاهش درآمد ارزی، مواجه است، صنعت پتروشیمی به عنوان موتور محرک اصلی اقتصاد ایران ایفای نقش می‌کند. هلدینگ خلیج فارس با داشتن سرمایه 800 همتی در بازار سرمایه و وزن بیش از 30 درصدی در صادرات همچنان جایگاه نخست را در این چرخه ایفا می‌کند. به همین دلیل، ناظران اقتصادی و کارشناسان حوزه انرژی، تصمیمات اخیر هلدینگ خلیج فارس مبنی بر اختصاص مبلغ 24 هزار میلیاردی به تکمیل پروژه‌های کلیدی، نشانه‌ای از تحرک بخشی به حوزه تولید در آغاز سال جدید قلمداد کردند.

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

دیدگاه

ویژه اقتصاد
پربازدیدترین
آخرین اخبار