رونمایی از جدیدترین دستاوردهای صنعت هستهای

همزمان با ۲۰ فروردین، سالروز ملی فناوری هستهای با حضور رییسجمهور و جمعی از مقامات عالیرتبه کشور از کرم پوستی «رنیوم-۱۸۸» به عنوان یکی از جدیدترین دستاوردهای صنعت هستهای رونمایی شد.
کرم پوستی «رنیوم-۱۸۸» در درمان سرطانهای شایع پوستی کابرد دارد و دانشمندان ایرانی توانستهاند این محصول را با موفقیت به مرحله تولید برسانند.
در حال حاضر از روشهای متفاوتی برای درمان سرطانهای پوستی مانند جراحی، کرایوتراپی با نیتروژن مایع، جراحی میکروگرافی Mohs، لیزر درمانی، استفاده از پرتوهای ایکس سطحی یا اورتوولتاژ و پرتوهای الکترون حاصل از شتابدهندههای خطی درمانی، استفاده میشود.
یکی از جدیدترین روشهای درمانی، استفاده از رادیوایزوتوپها به صورت پچ و کرم است که با توجه به کارهای تحقیقاتی فراوان در سالهای گذشته، محققان کشور موفق به تولید کرم پوستی «رنیوم-۱۸۸» شدهاند. با توجه به شیوع انواع سرطانها، این محصول از اهمیت فوق العادهای در حوزه درمان برخوردار است.
- بیشتر بخوانید:
- اسلامی: تحریمهای هستهای وجاهت قانونی ندارد
- نیروگاه اتمی بوشهر یکی از ظرفیتهای مهم تامین برق پایدار کشور است
این محصول بهصورت انحصاری از طرف یک شرکت آلمانی به نام اونکوبتا (Oncobeta) و با نام تجاری Re-SCT تولید میشد و در بسیاری از کشورهای اروپایی، آفریقای جنوبی، استرالیا برای درمان سرطانهای پوستی غیر ملانوما مورد استفاده قرار میگیرد که با تلاش متخصصان شرکت پارس ایزوتوپ، ایران نیز از قابلیت این داروی مهم برخوردار شده است.
با توجه به وجود زیرساختهای ضروری و همچنین تولید ژنراتور تنگستن/ رنیوم در شرکت پارس ایزوتوپ، هزینه درمان با این رادیودارو برای بیماران داخل کشور نسبت به کشورهای مجاور بسیار کاهش مییابد.
همچنین تولید کرم پوستی «رنیوم-۱۸۸» فرصت اقتصادی مناسبی برای کشورمان بهوجود میآورد تا از پتانسیل ایجاد شده برای صادرات به سایر نقاط دنیا استفاده کنند.
همزمان با روز ملی فناوری هستهای از «چشمه کبالت ۵۷» چاهپیمایی با حضور دکتر مسعود پزشکیان رییسجمهور، محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی و نیز جمعی از مسوولان عالیرتبه کشور بهرهبرداری شد.
رونمایی از چشمه کبالت ۵۷
«چشمه کبالت ۵۷» در ابزارهای چاهپیمایی شرکت نفت کاربرد دارد و در سیستم Gas Hold-up برای شناسایی گاز در Casing استفاده میشود.
انحصار تولید این محصول تاکنون در اختیار کشورهای آلمان، آمریکا و شرکتهای مرتبط با این دو کشور بود و با توجه به نیاز شرکتهای حفاری به این چشمه در تجهیزات چاهپیمایی، نبود آن بهدلیل تحریمها؛ عملکرد سیستمهای چاهپیمایی با اختلال مواجه شده بود.
اکنون ایران به جمع کشورهای دارنده این فناوری پیوسته است. با توجه به وجود ماده اولیه کبالت ۵۷، دانش فنی در شرکت پارس ایزوتوپ، نیروی انسانی متخصص و امکانات اولیه اصلی؛ تولید چشمههای کبالت ۵۷ ویژه چاهپیمایی با قیمت تمام شده بسیار پایین امکانپذیر شده است.
با اخذ مجوزهای لازم؛ امکان صادرات این محصول به سایر کشورها وجود خواهد داشت.
انتهای پیام/