کد خبر: 707376
|
۱۴۰۴/۰۱/۲۳ ۱۱:۴۰:۰۰
| |

ابوالفتح:

مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند به عنوان یک روش اولیه برای ارزیابی عزم جدی طرفین در رسیدن به توافق قلمداد شود

یک کارشناس گفت: در ابتدا، طرفین ممکن است به یکدیگر اعتماد نکنند و به قول معروف تلاش داشته باشند تا یکدیگر را «محک بزنند»؛ بنابراین، مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند به عنوان یک روش اولیه برای ارزیابی عزم جدی طرفین در رسیدن به توافق قلمداد شود.

مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند به عنوان یک روش اولیه برای ارزیابی عزم جدی طرفین در رسیدن به توافق قلمداد شود
کد خبر: 707376
|
۱۴۰۴/۰۱/۲۳ ۱۱:۴۰:۰۰

روزنامه اعتماد با هدف واکاوی نتایج احتمالی دور نخست رایزنی‌ها میان ایران و امریکا با امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل امریکا گفت‌وگو کرده است.

به گزارش اعتماد، بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌‌خوانید:

  •  در ابتدا، طرفین ممکن است به یکدیگر اعتماد نکنند و به قول معروف تلاش داشته باشند تا یکدیگر را «محک بزنند»؛ بنابراین، مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند به عنوان یک روش اولیه برای ارزیابی عزم جدی طرفین در رسیدن به توافق قلمداد شود. اگر مشخص شود که هر دو طرف واقعا خواهان توافق هستند، مذاکرات غیرمستقیم می‌تواند به مذاکرات مستقیم تبدیل شود.
  • ایران هرگز اعلام نکرده که قصد دارد رایزنی‌ها را به شکلی غیرمستقیم ادامه بدهد. تهران بارها با ایالات‌متحده مذاکره مستقیم داشته است. اکنون، تاکید ایران بر برگزاری چند جلسه یک یا دو ساعته برای مذاکره غیرمستقیم جهت درک مواضع طرفین است. اگر طرف امریکایی واقعا مصمم باشد که به توافق برسد و خواسته‌های منطقی ارائه بدهد، این امکان وجود دارد که مذاکرات به شکلی مستقیم برگزار شود. 
  •  مشخص نیست که آیا امریکا صرفا روی موضوع هسته‌ای تمرکز خواهد کرد یا تلاش می‌کند فراتر از مسائل هسته‌ای موضوعات دیگری را در دستور کارش قرار بدهد. از همین رو نیل به توافق در کوتاه‌مدت منوط به رویکرد واشنگتن است. شاید آنها بخواهند توافق موقتی داشته باشند و سپس بستر برای توافق در بلندمدت هموار شود.
  • انتخاب ویتکاف به عنوان نماینده امریکا در خاورمیانه صرفا یک پیام به ایران نیست. انتخاب او به عنوان نماینده ویژه امریکا، به این دلیل است که او بخشی از بدنه ساختار سیاسی امریکا نیست و بیشتر به عنوان یک تاجرمسلک در حوزه کسب و کار و املاک شناخته می‌شود. ویتکاف سابقه دیپلماتیک ندارد و از دوستان نزدیک و مورد اعتماد دونالد ترامپ است. این ویژگی‌ها به او قدرت مانور بیشتری می‌دهد و می‌تواند به عنوان یک عامل مثبت در مذاکرات قلمداد شود. 
  •  موفقیت مذاکرات به دستور کار ویتکاف در عمان منوط است و همچنین به نظرات و فشارهای مختلف درون ساختار سیاسی امریکا.
  • تهدیدهای لفظی می‌تواند به عنوان بخشی از استراتژی مذاکره محسوب شود، به این معنا که با ایجاد فضای قوی‌تر، ایران می‌تواند شانس خود را برای رسیدن به توافق مناسب‌تر افزایش بدهد. 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها