ماشین زمان یورونیوز در پانزدهم آوریل شما را به سالهای دور میبرد. در صبحگاه چنین روزی کشتی لوکس تایتانیک در آبهای اقیانوس اطلس غرق شد و ۱۵۰۰ نفر از مسافرانش جان باختند. همچنین در این روز ژان پل سارتر، نویسنده و روشنفکر فرانسوی درگذشت. فیدل کاسترو نیز در سفری تاریخی وارد آمریکا میشود.
غرق شدن تایتانیک در اعماق اقیانوس
۱۲۹۱ / ۱۹۱۲
در این عکس [۱۰ آوریل ۱۹۱۲] تایتانیک از بندر ساوتهمپتون بریتانیا به نخستین سفر اقیانوسی خود میرود.
پنج روز بعد، در بامداد ۱۵ آوریل ۱۹۱۲، کشتی به کوه یخ برخورد کرده و غرق میشود. بیش از ۱۵۰۰ نفر در این فاجعه جان خود را از دست میدهند.
۷۰۵ سرنشین تایتانیک زنده ماندند
تایتانیک پس از برخورد کوه یخی در اقیانوس اطلس ظرف ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه غرق شد. از میان ۲۲۲۷ سرنشین آن تنها ۷۰۵ تن زنده ماندند.
در این تصویر نیز گروهی از مردم مقابل ساختمان روزنامه «نیویورک سان» در خیابان برادوی جمع شدهاند و مشغول خواندن تابلو اعلانات با آخرین اخبار درباره تایتانیک هستند.
تصویری از جورج برنارد شاو
۱۳۲۸ / ۱۹۴۹
جورج برنارد شاو، نویسنده و نمایشنامهنویس برجسته، در مراسمی در ایوت سنت لارنس بریتانیا حضور پیدا کرد.
این نویسنده ایرلندی بود بهعنوان یکی از بزرگترین شخصیتهای ادبیات انگلیسی قرن بیستم شناخته میشود. او بهویژه به خاطر نمایشنامههایی مانند «خانم واندربیلت»، «پگی و مکسیم»، و «مردی برای همه فصول» معروف است. او در آثارش به مسائل اجتماعی، سیاسی و انسانی پرداخته و نقدهایی تند و تیز به وضعیت جامعه و سیاستهای زمان خود وارد کرده است.
شاو علاوه بر نوشتن، در نظریات اجتماعی و فلسفی نیز فعال بود و بهطور خاص به حقوق زنان، آزادی فردی و اصلاحات اجتماعی علاقهمند بود. او در سال ۱۹۲۵ موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات شد و تاثیر زیادی بر تئاتر و ادبیات مدرن گذاشت.
سفر غیر رسمی و تاریخی فیدل کاسترو به ایالات متحده
۱۳۳۸ / ۱۹۵۹
فیدل کاسترو، نخستوزیر کوبا، پس از استقبال پرشور در فرودگاه ملی واشنگتن، به سفارت کوبا در این شهر وارد میشود. او در یک سفر غیررسمی به ایالات متحده آمده است.
این سفر یکی از لحظات مهم و بحثبرانگیز تاریخ روابط کوبا و آمریکا بود. سفر کاسترو که بهطور غیررسمی و پس از انقلاب کوبا صورت گرفت، با استقبال گستردهای از سوی حامیان کاسترو در فرودگاه ملی واشنگتن همراه بود.
هدف این سفر تقویت روابط میان دو کشور پس از پیروزی انقلاب کوبا و بهویژه دیدار با مقامهای آمریکایی برای گفتگو درباره مسائل مختلف سیاسی و اقتصادی بود.
با این حال، این سفر در رسانهها و میان افکار عمومی ایالات متحده واکنشهای متفاوتی را برانگیخت؛ برخی از آمریکاییها از این اقدام حمایت کردند، در حالیکه دیگران نگرانیهایی درباره تغییرات سیاسی و اقتصادی کوبا در پی انقلاب داشتند.
درگذشت ژان پل سارتر و سوگواری سیمون دوبووار
آوریل ۱۹۸۰
ژانپل سارتر، فیلسوف و نویسنده برجسته فرانسوی در چنین روزی در ۷۴ سالگی درگذشت.
چند روز بعد سیمون دوبووار، نویسنده بزرگ فرانسوی و همراه همیشگی او برای آخرین ادای احترام در مراسم وداع با پیکر سارتر در پاریس حضور یافت. مراسم سوزاندن پیکر سارتر چند روز بعد بهصورت خصوصی در گورستان پرلاشز برگزار شد.
رابطه سارتر و دوبووار که بیش از پنج دهه به طول انجامید، یکی از تاثیرگذارترین پیوندهای فکری و انسانی قرن بیستم بود؛ رابطهای که نهتنها زندگی شخصی آنها، بلکه جریان روشنفکری اروپا را نیز عمیقا تحتتاثیر قرار داد.
هرچند که این دو هیچگاه ازدواج نکردند، اما روابطی عمیق و پیچیده داشتند. هر دو تاثیرات قابل توجهی در فلسفه و ادبیات قرن بیستم گذاشتند.
دو بووار یکی از مهمترین فیلسوفان و نویسندگان قرن بیستم فرانسه بود. او بیشتر به خاطر اثرش «جنس دوم» (Le Deuxième Sexe) شناخته میشود که به تحلیل وضعیت اجتماعی، فرهنگی و فلسفی زنان پرداخته و نقش بزرگی در شکلگیری جنبش فمینیستی مدرن داشته است.