۲۷ فروردین ۱۴۰۴، ۸:۴۸

«بوستان سعدی» برگزیده جایزه بهترین اثر ترجمه شده ادبیات جهان شد

«بوستان سعدی» برگزیده جایزه بهترین اثر ترجمه شده ادبیات جهان شد

«بوستان سعدی» برنده جایزه بهترین اثر ترجمه شده ادبیات جهان به زبان بوسنیایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه سالروز بزرگداشت سعدی و همزمان با آخرین روز برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب سارایوو، آثار برگزیده این دوره از نمایشگاه در ۱۸ بخش مشخص و معرفی شدند که جایزه بهترین اثر ترجمه شده ادبیات جهان به زبان بوسنیایی، صربی، کرواتی و بالعکس در سی‌وششمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب سارایوو به کتاب ترجمه «بوستان سعدی» اختصاص پیدا کرد.

این کتاب که با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در بوسنی و هرزگوین و انتشارات دوبراکنیگا این کشور و با حمایت مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سال ۱۴۰۳ به زبان بوسنیایی ترجمه و در قالب طرح تاپ این سازمان منتشر شده بود، در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب سارایوو برای نخستین بار عرضه شد. این اثر فاخر ادبیات کشورمان توسط معمر کودریچ ترجمه شده است.

این اثر، نخستین ترجمه از بوستان به زبان بوسنیایی است. ترجمه اخیر مستقیماً از زبان فارسی و به صورت کامل در قالب نظم و تا حد ممکن با رعایت ویژگی‌های شکلی و صنایع ادبی اثر انجام شده است. این ترجمه بر اساس تصحیح محمد علی فروغی صورت گرفته است.

معمر کودریچ، مترجم بوسنیایی «بوستان سعدی» در مقدمه آورده است؛

درباره محبوبیت و نفوذ سعدی در جهان اسلام مطالعات مفصلی انجام شده است. نتیجه گیری آن‌ها عمدتاً به این خلاصه می‌شود که بوستان و گلستان از مشهورترین، محبوب ترین و منتشر شده ترین آثار ادبیات کلاسیک فارسی هستند. شمارش ترجمه‌های آثار سعدی به زبان‌های ترکی، عربی، اردو و سایر زبان‌های جهان اسلام دشوار خواهد بود و در نظر داشته باشیم که احتمالاً هر عاشق جدی شعر در آن زمان فارسی می‌دانست. تکرار کنیم، صرف وجود هزاران نسخه خطی از بوستان (و البته گلستان) در کتابخانه ها و آرشیوها از چین و هند، ترکیه و جهان عرب تا بوسنی و هرزگوین، گویای وضعیت محبوبیت آثار سعدی در سراسر جهان است.

قریب به ۴۰۰ سال پیش احمد سودی، ادیب نامی بوسنیایی شروحی بر بوستان و گلستان سعدی نگاشته که مرجع تدریس این دو اثر شاخص در مدارس بوسنی و هرزگوین برای چند قرن بوده است.

کد خبر 6435958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ایرانی JP ۲۰:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
      3 0
      دنیا از دیرباز با فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی راه پیشرفت و بهره وری از آن منابع غنی رو به نفع خودشون استفاده کرده و می‌کنند، ما در داخل وطن و زندگی خودمون بیشتر «آفتابه لگن هفت دست، شام و نهار هیچی»! از خود بجای گذاشته و می‌گذاریم. فارغ التحصیلان دانشگاهیمون [بقول «دکتر شریعتی»(به مضمون): بجای شمایل بوعلی سیناها، و فارابی هایمان، کلاه و شنل مشکی به سبک آمریکای بی فرهنگ و ریشه و اروپای دزد فرهنگ لباس میپوشند و جشن فارغ‌التحصیلی می‌گیرند!/.] برای کوچک و بزرگمون
      • علی IR ۰۷:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
        0 0
        البته و الحمدلله در سایه و به برکت دین مبین اسلام مردان بزرگی پرورش یافتند که یکی از آنان شیخ سعدی میباشد و درست است زادگاهش ایران و شیرازه اما ایشان مسلمان و و متعلق به کل جامعه مسلمین است.
    • ایرانی JP ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
      7 0
      ... برای کوچک و بزرگمون در جشن تولدها! ، کلاه مسخره‌ی مخروطی فرنگی بر سر گذاشته و فشفشه بازی و کف سفید فواره می‌کنیم!؟! بجای تولد تولد تولدت مبارک ...، به سبک سرود تولد آمریکایی که میگن: Happy birthday سرود تولد سر می‌دیم!!!! جدیداً هم که خربزه گرمک خودمون هم میگیم: «مِلون/ Melon »! به وقت و زمان، میگیم «تایم/Time»!!! و ... اون وقت تو دنیا از فرهنگ و تمدن ایران ما، الگو گرفته یا به نیکی یاد می‌کنند. چقدر باید مسخ و مسخره و بی هویت شده باشیم؟!؟!
    • IR ۰۲:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۸
      1 0
      بسمه تعالی.خداوند مهربان،ان‌شاءالله شیخ اجلّ سعدی علیه الرحمه را با محمد و آل محمد (صلوات الله و سلامه علیهما اجمعین)محشور فرماید.این مرد بزرگ یک انسان به تمام معناست و در بوستان و گلستان عظیم القدر،انسان را انسانیت را بخوبی معنا کرده و حقیقتا ترجمان اخلاق محمدی(ص)را با زبانی شیرین و در اوج لطافت و ذوق و شوق تشریح نموده است.و با الگو و اسوه قرار دادن پیامبر گرامی اسلام(ص)و آل طاهرینش علیهم السلام،پندها و حکمت های فراوان را و توحید را و عدالت را و روش زندگی یک انسان باایمان را به همه ابناء بشر آم
    • مرتضی" اغبر دیوګلی" AF ۲۰:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۹
      0 0
      خیلې دلچسپ بوده