به گزارش گروه علمی ایرنا، سهشنبه شب ۱۹ فروردینماه، نهصد و پنجمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست مسعود پزشکیان رئیسجمهور و با حضور روسای قوای قضاییه و مقننه و اعضای این شورا تشکیل شد و اعضای حاضر درباره تعیین تکلیف نهایی نحوه تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور سال ۱۴۰۴ تصمیمگیری کردند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نتایج این جلسه گفت: با توجه به اختلافنظر پیشآمده میان شورای عالی آموزش و پرورش و سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص میزان تأثیر معدل پایه یازدهم، شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشتر جزئیات این موضوع را به این دو نهاد واگذار کرده بود، اما به دلیل اختلافنظر، مجدداً موضوع برای تصمیمگیری نهایی در صحن شورا مطرح شد.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه افزود: بر اساس مصوبهای که شورا در بهمنماه سال گذشته داشت، قرار بود همه دروس نهایی پایههای یازدهم و دوازدهم در کنکور امسال دارای تأثیر قطعی باشند. اما با توجه به عدم آمادگی دانشآموزان، مقرر شد که اجرای کامل این مصوبه از سال ۱۴۰۵ آغاز شود.
وی توضیح داد: بر این اساس، برای کنکور سال ۱۴۰۴ تنها دروس نهایی پایه دوازدهم با تأثیر قطعی ۶۰ درصد لحاظ میشود و برای پایه یازدهم، صرفاً تأثیر مثبت اعمال خواهد شد. یعنی داوطلبانی که دروس نهایی پایه یازدهم را گذرانده و در امتحانات شرکت کردهاند، در صورت کسب نمرات خوب، از تأثیر مثبت آن بهرهمند میشوند و دیگر داوطلبان، هیچگونه تأثیر منفی برایشان منظور نخواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تاکید کرد که از سال ۱۴۰۵ به بعد، تمامی دروس پایههای یازدهم و دوازدهم با تأثیر قطعی در نتایج کنکور اعمال خواهد شد و دیگر تفاوتی میان داوطلبان جدید و پشت کنکوری وجود نخواهد داشت.
این مصوبه، علاوه بر اینکه به خاطر حذف تاثیر قطعی و جایگزینی آن با تاثیر مثبت سوابق تحصیلی پایه یازدهم در پذیرش آزمون سراسری، موجب آرامش خاطر داوطلبان کنکور امسال شد، اعتراضاتی را از سوی دانشآموزان پایه یازدهم که قرار است در کنکور سال آینده شرکت کنند به همراه داشته است.
معترضان که بیشتر در فضای مجازی، درخواست های خود را مطرح میکنند از مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سازمان سنجش آموزش کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست دارند که برای سال آینده نیز، تاثیر سوابق تحصیلی فقط برای همان ۶ درس اعلامشده قبلی باشد و همه درس های پایه یازدهم را شامل نشود.
این افراد در اعتراضات مجازی خود عنوان کردهاند که ما دانشآموزان پایه یازدهم در سراسر کشور، بر اساس مصوبات رسمی اعلامشده از سوی وزارت آموزش و پرورش و سازمان سنجش، از ابتدا آگاه بودیم که تنها ۶ درس از این پایه در کنکور سراسری تأثیر قطعی خواهد داشت. این موضوع نهتنها بهصورت عمومی اطلاعرسانی شده، بلکه مبنای مطالعاتی، برنامهریزی تحصیلی و روانی ما قرار گرفته است.
این گروه از دانش آموزان مدعی شدهاند که اکنون در فاصله کمتر از یک ماه تا برگزاری امتحانات نهایی، تصمیم ناگهانی برای نهایی شدن همه دروس پایه یازدهم، آنهم بدون اطلاعرسانی کافی و زیر پا گذاشتن مصوبات پیشین، موجی از اضطراب، سردرگمی و نارضایتی را در میان دانشآموزان سراسر کشور به وجود آورده است، بنابراین درخواست دارند تا تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی به تاثیر همان ۶ درس و طبق مصوبه اسفندماه ۱۴۰۳، بازگردد.
جزئیات مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در اسفند ۱۴۰۳
با توجه به اینکه تعیین جزئیات تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به شورای عالی آموزش و پرورش و سازمان سنجش آموزش کشور واگذار شده بود، اوایل اسفندماه سال گذشته شورای عالی آموزش و پرورش جزئیات مصوبه شورا در این رابطه را منتشر کرد.
بر اساس این مصوبه مقرر شد آزمون نهایی برای پایه دهم برگزار نشود و در پایه یازدهم برای ۶ عنوان درسی (جدول زیر) امتحان نهایی برگزار شود و دروس پایه دوازدهم بر اساس مصوبه قبلی شورای عالی آموزش و پرورش بدون تغییر باقی بماند.
همچنین مقرر شد برای متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره به دو روش عمل شود: اول اینکه برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ ترمیم نمره برای اولین مرتبه، به صورت تکدرس و یا تمامی دروس مجاز است و طبق روش دوم، متقاضیان ترمیم مجدد نمرات دروس آزمون نهایی پایه دوازدهم در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ و متقاضیان ترمیم نمرات دروس پایههای یازدهم و دوازدهم از سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ به شرط شرکت در آزمون تمامی دروس نهایی پایه مورد نظر، میتوانند بدون محدودیت دفعات نسبت به ترمیم نمرات آن پایه اقدام کنند و نمرات اخذ شده در این آزمون ملاک محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی خواهد بود.
جمع بندی
دغدغه کنونی خانواده ها و دانش آموزان پایه یازدهم در سال تحصیلی جاری این است که خود را تنها برای ۶ درس که به صورت نهایی برگزار می شود آماده کرده اند و ۵ درس دیگر را صرفا به دید امتحان نگاه کرده و برای شرکت در امتحانات به صورت نهایی آماده نشده اند.
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که تنها دانش آموزان پایه یازدهم تنها یک بار آن هم در خردادماه سال آینده می توانند در آزمون ترمیمی شرکت کنند، برای رفع نگرانی این گروه از دانش آموزان، لازم است این وزارتخانه تدبیر دیگری بیندیشد.
از جمله پیشنهاداتی که دانش آموزان پایه یازدهم برای شرکت در کنکور ۱۴۰۴ ارائه کرده اند به ۲ مورد می توان اشاره کرد اول اینکه آنها هم، مانند دانش آموزان پایه دوازدهم که امسال در آزمون سراسری شرکت می کنند تنها ۶ درس امتحان نهایی داشته باشند و همین تعداد از دروس به عنوان سوابق تحصیلی در نظر گرفته شود و مورد دیگر این است که از آنجا که سه بار در سال یعنی خرداد، شهریور و دی امتحانات نهایی برگزار می شود، همه این زمان ها، فرصتی برای ترمیم دروس نیز در نظر گرفته شود.
اکنون با توجه به این نگرانی ها و مواردی که دانش آموزان پایه یازدهم مطرح کرده اند باید منتظر تصمیمات احتمالی شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی آموزش و پرورش و سازمان سنجش آموزش کشور بمانیم.
نظر شما