دو تفاوت مهم مذاکرات فعلی با مذاکرات گذشته که احتمال توافق ایران و آمریکا را افزایش میدهد
روزنامه دنیای اقتصاد به دو تفاوت مهم مذاکرات هستهای فعلی با مذاکرات گذشته را روایت کرده است.

روزنامه دنیای اقتصاد به دو تفاوت مهم مذاکرات هستهای فعلی با مذاکرات گذشته را روایت کرده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، در بخشهایی از این مطلب میخوانید:
نکته مهمی که به نظر میرسد در نشست اول تثبیت شده، فرمت مذاکرات است. این فرمت یعنی انجام مذاکره به صورت دوجانبه و علنی بین ایران و آمریکا. واقعیت این است که آمریکا طرف اصلی در قضیه با فاصله زیاد نسبت به بقیه طرفهاست. تاکنون ایران همیشه در مورد محدود شدن مذاکره به ایران و آمریکا اکراه داشته است.
اکنون تصمیم به انجام مذاکره با آمریکا به صورت دوجانبه و علنی و رسمی را باید تحول مهمی در سیر تلاشها برای حل مساله هستهای به شمار آورد. این تحول حائز اهمیت بسیار زیادی است؛ چرا که کشورهایی که نمیتوانستند نقش مهمی در روند مذاکراتی داشته باشند و تنها موجب پیچیدگی کار و دشواری نیل به اجماع میشدند، از روند حذف شدهاند.
مقامات در گذشته نسبت به تبادلات تجاری با آمریکا اکراه بسیار داشتند. اگرچه در برجام به شعب خارجی شرکتهای آمریکایی و نیز شرکت بوئینگ مجوز لازم برای کار با ایران داده شده بود، اما عواملی مانند پیچیدگیهای مساله تحریم با توجه به تعلیق برخی تحریمها و باقیماندن برخی دیگر، اکراه مقامات ایرانی نسبت به اجرایی کردن مجوز، از جمله در مورد خرید خودرو از آمریکا و کار با شرکتهای تحت مالکیت یا تحت کنترل شرکتهای آمریکایی نیز موجب شد تا این مجوز عملیاتی نشود. نبود رابطه اقتصادی بین ایران و آمریکا یکی از شکایتهای ترامپ در دور اول ریاستجمهوریاش بود و آن را بهصراحت ابراز میکرد. اکنون این فرض وجود دارد که اعلام آمادگی برای استقبال از شرکتهای آمریکایی در ایران انگیزه نیرومندی برای ترامپ تاجرمسلک فراهم کرده باشد.
دیدگاه تان را بنویسید