به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، در مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری مرکز که در روز ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ در مرکز همایشهایبرج میلاد برگزار شد،باقر شاملو، رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلا مرکز، پس از بیان اهمیت این مراسم و ارزش بالای سوگند وکالت درمورد تعداد قبولی کارآموزان و روند قبولی آنها توضیح داد: در این دوره کارآموزی تکالیف هزار و ۱۰۰ نفر از کارآموزان مورد بررسی قرار گرفت. از این تعداد ۹۸۵ نفر مجاز به شرکت در اختبارشدند. در اختبار کتبی در تواریخ ۲۷ و ۲۸ دی و اختبار شفاهی از ۱ تا ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد. پس از تصحیح اوراق و جمعبندی نمرات و رسیدگی به اعتراضات، ۹۱۸ نفر موفق به کسب پروانه کارآموزی شدند که در میان این افراد تعداد خانمها از آقایان بیشتر بوده. ۳۰۰ نفر در مرحله اعتراض، اعتراض زده بودند که مورد بررسی قرار گرفت و در این دوره بیش از ۱۰۰ استاد در مراحل مختلف به کار گرفته شدند.
در ادامه مراسم وحید قاسمی احد، نائب رئیس کانون وکلای مرکز، در مورد اهمیت مراسم تحلیف به وکلای جوان گفت: مراسم تحلیف مراسم تشریفاتی نیست، تحلیف سنگ بنای زندگی حرفه ای شما و مشعل راه آینده شما خواهد بود.
وی افزود: برخی با کج فهمی از مفاهیم نئولیبرال تلاش میکنند شغل وکالت را در حد یک کسب و کار صرف تنزل دهند و وکیل را تاجر و دفتر وکالت را حجره خدمات حقوقی تلقی کنند. اما اساتید به شما آموختند که وکالت تجارت نیست، بلکه یک رسالت است.
قاسمی احد درمورد شرایط خاص کارآموزان۱۴۰۰ گفت: کارآموزان ۱۴۰۰ به دلیل لغو مکرر آزمونها، تعداد آزمونهای زیاد در دوره کارآموزی و تکلیف بیشتر نسبت به دورههای گذشته بیش از بقیه سختی کشیدند. این دانشجویان با قبولی حداکثری توانستند انگ قانون تسهیلی بودن را به خوبی بیاعتبار کنند.
در ادامه حاجی رضا شاه کرمی، قائم مقام دادگستری تهران، ضمن اطلاع رسانی از اجرایی شدن تفاهمنامه امضا شده و موضوعات مطرح شده مربوط به ایجاد زیرساختهای لازم برای ورود وکلا به دادگستری تا آخر اردیبهشت، نکاتی را درباره حفاظت از اسرار مردم، احترام گذاشتن به ارباب رجوع، آوردن ادله و استدلال مرتبط و معتبر، حضور در جلسه با آمادگی قبلی، دقت نظر در تفسیر قوانین و رعایت صلح ذات البین به وکلای جوان گوشزد کرد.
بعد از آن بهنام حبیبزاده مومن، رئیس کانون وکلای مرکز، گفت: به این دلیل همیشه از استقلال کانون وکلای دادگستری و نهاد وکالت صحبت میکنیم که ما از مردمیم و وکیل ها را در تراز مردم تربیت میکنیم. اگر وکیل در تراز مردم تربیت شود، حاکمیت هم توسعه خواهد یافت.
وی افزود: ما شبانه روزی برای بهبود و ترمیم رابطه میان سه قوه و نهاد وکالت تلاش کردهایم. وقتی از تعامل میان این نهادها صحبت میکنیم منظورمان تعامل منفعتساز است. ما هیچگاه دنبال تقابل نبودهایم و انتظار داریم به جایگاه وکیل دادگستری و به طور کلی نهاد وکالت توجه ویژه شود.
حبیزاده مومن درمورد دستاورد کانون وکلا در این دورره کارآموزی گفت: در دوره سی و دوم، ماده۵۴ لایحه قانون استقلال که شرایط سختی را برای کارآموزان ایجاد کردهبود در این دوره اصلاح شد و کانون وکلا در این موضوع نقش بزرگی ایفا کرد.
وی در انتقاد از قانون تسهیل افزود: قانون تسهیل به قلب عدالت و دادرسی عادلانه در کشور لطمه زدهاست. اگر ما به قانون تسهیل اعتراض میکنیم، به این دلیل است که که وکیل باید شایسته و متخصص تربیت شود. بسیاری از وکلای جوان دفتر کار ندارند و یا با بیکاری و کم کاری مواجه هستند و این دغدغهای است که ما را درگیرکرده است.
امیدوارم اراده واقعی و عملی مجلس شورای اسلامی، قوه قضاییه و دولت را در اصلاح فوری قانون تسهیل را در سال جاری ببینیم.
در نهایت این مراسم با اعطای جوایز به رتبههای برتر و قرائت سوگندنامه وکالت توسط کارآموزان به پایان رسید.
خبرنگار: زینب خوانساری
انتهای پیام/
نظر شما