فشار ناشی از مقررات متناقض به بازرگانان بیشتر از فشار تحریم‌هاست

مشهد- ایرنا- رییس سازمان توسعه تجارت گفت: همه بازرگانان اعم از صادرکنندگان و واردکنندگان با مخمصه بسیار بزرگ و عجیب و غریب مقررات دست و پاگیر و موانع غیرضروری و گاه متناقض روبه رو هستند به طوری که حجم سختی‌هایی که از این محل به آنان وارد می شود از حجم فشارهای ناشی از تحریم‌ها بیشتر است.

به گزارش ایرنا، محمدعلی دهقان دهنوی چهارشنبه شب در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی در مشهد به رشد چشمگیر صادرات غیرنفتی در خراسان رضوی و برنامه‌های توسعه تجارت کشور اشاره کرد.

وی ادامه داد: خراسان رضوی در سال گذشته با ثبت رشد ۳۳ درصدی در ارزش کالاهای صادراتی رشدی بیش از ۲ برابر در صادرات را نسبت به میانگین رشد صادرات غیرنفتی کشور داشته است و این در حالی است که کل صادرات غیرنفتی کشور نیز با ۵۷.۸ میلیارد دلار و رشد ۱۵.۶ درصدی، یکی از سال‌های موفق خود را پشت سر گذاشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که سازمان توسعه تجارت سه هدف اصلی را برای پیشبرد برنامه‌های خود تعیین کرده است افزود: نخستین هدف، تسهیل فرآیندهای تجارت است و معتقدیم رفع موانع و مقررات دست و پاگیر صادرات و واردات از اولویت‌های اصلی است.

دهقان افزود: این موانع بیشتر از تحریم‌ها به صادرکنندگان و واردکنندگان آسیب می‌رساند و تسهیل این فرآیندها برای دستیابی به رشد صادراتی، اقتصاد پویا و جهش صادراتی ضروری است.

وی کشور افغانستان را یکی از مقاصد صادراتی کشور دانست و ادامه داد: عدد تجارت بین کشورمان با افغانستان عدد خوبی است و تراز تجاری نیز مثبت است، اما گاهی اوقات فراموش می کنیم که میلیونها نفر از مردم افغانستان در کشورمان زندگی می‌کنند و بخشی از نیروی کار ما را به صورت رسمی و غیررسمی اشغال کرده‌اند و خیلی از آنان منابع مالی ای که به دست می آورند را چه برای خانواده و چه برای سرمایه گذاری در کشورشان به افغانستان انتقال می‌دهند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: زمانی که به افغانستان کالا صادر و خدمات نیروی کار افغانستانی را در داخل کشورمان دریافت می کنیم، نوعی از تهاتر کالا در مقابل خدمات را انجام می‌دهیم، وقتی صادرکننده با ارقام ریالی، صادرات به افغانستان انجام می‌دهد چرا از او می‌خواهیم که ارز را به کشور بازگرداند؟ چرا نمی توانیم برای موضوعی که این قدر شفاف و مشخص است تصمیم بگیریم؟ مگر چه نوع از تبادل مالی بین ما و افغانستان انجام می‌شود که با مقررات سختگیرانه «رفع تعهد ارزی» دست و پای صادرکننده خود را می بندیم.

دهقان با تاکید بر لزوم اصلاح قانون و سیاستهای نادرست مربوط به رفع تعهد ارزی افزود: ما به عنوان دولت و دستگاه های اجرایی نباید وارد فرآیند تجارت شویم و بخواهیم همه چیز را کنترل کنیم، اگر صادرکننده صادراتی انجام می‌دهد و ارزی در اختیار دارد، همه می‌دانیم که آن ارز متعلق به کشور است و باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردد اما چرا دولت باید تصمیم بگیرد که ارز را کجا بیاورد و به چه قیمتی و در چه مقطعی بفروشد و به چه کسی واگذار کند؛ دخالتهای دولت است که جریان بازگشت ارز به اقتصاد کشور را مختل می کند.

وی ادامه داد: دخالت دولت در فرآیند بازگشت ارز به اقتصاد کشور باید کاهش یابد و صادرکنندگان باید آزادانه بتوانند ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی بازگردانند.

رییس سازمان توسعه تجارت محور دوم برنامه‌های این سازمان را توسعه تجارت آزاد دانست و گفت: در این راستا اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران با پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا در ۲۵ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و فرصت‌ها و تهدیدهای جدیدی را پیش روی فعالان اقتصادی قرار می‌دهد و در این راستا، مذاکراتی با بیش از ۱۰ کشور دیگر در حال انجام است.

دهقان تمرکز بر سرمایه‌گذاری برای تولید صادرات‌محور را سومین برنامه این سازمان ذکر کرد و افزود: برای ایجاد جهش صادراتی، باید از سرمایه‌گذاری به سمت صادرات حرکت کرد و این رویکرد در شورای عالی صادرات غیرنفتی و سایر نهادها در حال پیگیری است تا طرح‌های توسعه صادرات در اولویت قرار گیرند.

وی با اشاره به صادرات به افغانستان، ضرورت اصلاح مقررات ارزی را یادآوری کرد و ادامه داد: صادرات به افغانستان نوعی تهاتر کالا در مقابل خدمات است و مقررات سختگیرانه رفع تعهد ارزی، دست و پای صادرکنندگان را می‌بندد.

او اضافه کرد: با توجه به ظرفیت کارآفرینی خراسان رضوی، این استان می‌تواند نقش پیشرو را در زمینه سرمایه‌گذاری برای تولید و صادرات ایفا کند.

وی افزود: سازمان توسعه تجارت از راه‌اندازی هفت پایانه صادراتی در خراسان رضوی حمایت می‌کند و این اقدام گامی مهم در جهت توسعه صادرات این استان خواهد بود. سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های لجستیکی و پایانه‌های صادراتی از جمله اولویت‌های سازمان توسعه تجارت در خراسان رضوی است.

دهقان دهنوی گفت: سازمان توسعه تجارت از راه اندازی هفت پایانه صادراتی در خراسان رضوی حمایت می‌کند و کارگروه توسعه صادرات استان همه این هفت پایانه را مورد تایید قرار داده است و این سازمان بلافاصله آن را تصویب می‌کند و این مساله به خود استان تفویض می‌شود تا یک جبهه بزرگ برای صادرات در این استان باز شود.

به گزارش ایرنا، در پایان این نشست از ۴۴ صادرکننده نمونه خراسان رضوی با حضور رییس سازمان توسعه تجارت، استاندار خراسان رضوی و سایر مسوولان قدردانی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha