معاون وزیر ارتباطات: دولت به دنبال برقراری "حکمرانی داده" است

کرمان - ایرنا - رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: دولت به دنبال برقراری "حکمرانی داده" است و شرکت‌های بزرگ به واسطه داشتن منابع در حوزه فناوری اطلاعات سرمایه گذاری کنند تا درآمد بیشتری به دست آورند.

به گزارش ایرنا، محمد محسن صدر روز پنجشنبه در نشست مشترک معاون حقوقی، امور دولت، مجلس و استان‌های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران و رییس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی با شرکت‌های فناور و نوآور استان کرمان افزود: انتظار داریم که در این حوزه اتفاقات خوبی در کشور بیفتد زیرا رییس جمهور به شدت دنبال حکمرانی داده هستند و مجلس شورای اسلامی نیز آن را پیگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به درستی امسال را سرمایه گذاری برای تولید نام گذاری کردند گفت: شرکت‌های بزرگ معدنی با وجود اینکه مشغول ساخت سرمایه در استان کرمان هستند اما در بخش ICT (فناوری اطلاعات و ارتباطات) سرمایه گذاری نمی‌کنند که این موضوع فاجعه است؛ مگر کل سرمایه و بودجه در اختیار ICT این استان چقدر است که بتواند توسعه ای اتفاق بیفتد؟

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: مس، گل گهر و گهر زمین شرکت‌های با دارایی بسیار زیاد هستند که در حوزه معدن کارهای بزرگی انجام می‌دهند اما برخی پروژه‌های حوزه IT (فناوری اطلاعات) در استان کرمان امکان اجرا ندارد.

وی افزود: در حالی که در ان. ای. وی سرمایه گذاری حوزه آی تی به منابع تجدیدپذیر دست نمی‌زنیم، می‌توانیم ارزش افزوده بالاتری نسبت به فعالیت‌های منبع محور ایجاد می‌کنیم و مسیر دنیا نیز در این بخش مشخص است.

نرم افزار کاربردی «ایران من» رونمایی می‌شود

صدر گفت: بیش از ۶۲ میلیون نفر کاربر پشت پنجره هوشمند دولت داریم و درگاهی در کشور وجود ندارد که این میزان کاربر را مدیریت کند، در حالی که این افراد باید برای گرفتن خدمات به این درگاه مراجعه کنند.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران عنوان کرد: در این زمینه سوپر اپلیکیشن (نرم افزار کاربردی) ایران من در حال ایجاد است که فاز نخست آن در هفته ارتباطات رونمایی می‌شود و همه ایرانی‌ها می‌توانند خدمات دولت را از این نرم افزار جامع دریافت کنند و در ادامه بخش غیر دولتی را نیز به آن اضافه می‌کنیم.

وی یادآور شد: شهروندان با یک بار احراز هویت توسط کد ملی می‌توانند به خدمات موجود در این نرم افزار دسترسی داشته باشند، منابع داده در این بخش به صورت دانش بنیان و زمینه ساز هوش مصنوعی، زیرساخت و داده‌های پردازشی است.

صدر در ادامه به عمق راهبردی هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: شتاب بیش از اندازه برای استفاده از منابع، بخشی از منابع موجود ما را هدر می‌دهد و امیدوارم با اتفاقات در حال انجام، شاهد خلق کسب و کارهای جدیدی در استان‌ها باشیم.

وی با بیان اینکه باید آورده ای برای استان کرمان داشته باشیم تصریح کرد: مخابرات مشکلات عدیده ای در کشور دارد، شاید جایگاه آن در استان کرمان پایین‌تر باشد اما کارهای بزرگی گذشتگان انجام دادند که اوضاع آن بد نیست و برنامه توسعه ای برای آن دیده شده که این برنامه را به صورت جد پیگیری می‌کنیم و در این حوزه استان کرمان مورد توجه است.

محدودیتی برای راه اندازی پارک فاوا در کرمان نداریم

معاون وزیر ارتباطات با طرح این پرسش که کرمان چرا در حوزه آی تی (فناوری اطلاعات) به جایگاه واقعی خود نرسیده است؟ گفت: زیرا زمینه آن را فراهم نکردیم و برای توسعه، شعبه پارک فاوا در استان را آماده ایم و هیچ مشکلی برای راه اندازی آن نداریم.

وی ادامه داد: منابع لازم را برای راه اندازی پارک فاوا در حد خود در اختیار داریم اما از منابع استانی با مشارکت صاحبان سرمایه نیز می‌توان استفاده کرد، خاستگاهی فراهم می‌کنیم که شرکت‌ها در این پارک جمع شوند و به کسب و کار بپردازند.

صدر گفت: کمک می‌کنیم پارک فاوا شعبه استان کرمان را به سرعت ایجاد کنیم و این موضوع مهم با کمک استاندار و مجمع نمایندگان زودتر تعیین تکلیف می‌شود.

وی تصریح کرد: بخش عمده ای از چرخه و اکوسیستم آی تی از طریق پارک فاوا است و در این زمینه بخشودگی مالیاتی، بیمه ای وجود دارد و اینکه شرکت‌ها در این پارک با طرح تشریفات می‌توانند پروژه بگیرند.

تامین اعتبار تسهیلات تا سقف ۳۰۰ میلیارد تومان

صدر گفت: خارج از پرداخت سقف تسهیلات تبصره ۱۸، هر میزان پرونده شرکت‌های دانش بنیان و فناور که طی یک ماه آینده بتوانید جمع آوری کنید، منابع آن را تا ۳۰۰ میلیارد تومان به سرعت تامین می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در این زمینه منابع مصرف نشده را در اختیار استان‌ها قرار می‌دهیم.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی را طی سال‌های گذشته گسترش ندادیم اما افزایش سرمایه می‌دهیم، گفت: مدارک ۱۰ شرکت با زمینه فعالیت حوزه آی تی و هوش مصنوعی را ارائه کنید تا سقف پنج میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق تامین اعتبار می‌شود.

وی با بیان اینکه دنبال این نیستیم از توسعه پول درآوریم گفت: برنامه ریلی رفع ناترازی انرژی در ۶ زمینه کاری خیلی بزرگ به ارزش ۲۰ همت در حال اجرا است که این طرح ۲ میلیارد دلار به کیک اقتصاد دیجیتال کشور اضافه می‌کند و شرکت‌های کرمانی می‌توانند در این حوزه ورود کنند.

صدر تصریح کرد: Dataset (مجموعه داده) یکی از رکن‌ها در حوزه هوش مصنوعی است که آن را نداریم و اجازه نمی‌دهیم که این طرح به بهانه امنیت انجام نشود زیرا در این حوزه باید داده‌های خود را به ثروت تبدیل کنیم.

وی با اشاره به انتشار فراخوان برای شرکت‌های فعال حوزه هوش مصنوعی در کشور در اواخر اسفند سال گذشته گفت: ۴۸۰ شرکت فعال حوزه هوش مصنوعی در ۹ حوزه از جمله حمل و نقل، لجستیک نانوایی و صنایع بزرگ معدنی در این فراخوان امکان استفاده از داده را فراهم می‌کنند.

رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در واکنش به اینکه منابع توسعه این بخش در استان کرمان وجود ندارد عنوان کرد: شرکت‌های معدنی از سود سرمایه خود می‌توانستند، شرکت‌های مشترکی با دانش بنیان‌ها راه اندازی کنند.

برون سپاری خدمات عمومی

وی اضافه کرد: وزارت ارتباطات دستور ویژه داده که خدمات عمومی را به ۱۰ تا ۱۵ اپراتور خدمت بسپاریم تا منابع داده‌ای را تامین و بخش خصوصی در این حوزه بتواند به مردم خدمت ارائه کند؛ فراخوان‌هایی برای اپراتور خدمت هوشمند آماده شده و شرکت‌های استان کرمان می‌توانند به این حوزه ورود کنند.

صدر با بیان اینکه مرکز داده سازمان فناوری اطلاعات در کرمان فعال نشده است ابراز داشت: آماده هستیم که خدمات این مرکز داده را به بخش خصوصی واگذار کنیم و تسهیلات برای راه اندازی آن را پرداخت کنیم به شرط اینکه استان صنایع را مکلف کند که به این حوزه ورود کرده تا هرکس خود قد علم نکند؛ این پروژه از بعد اقتصادی سودآور است.

همچنین نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان و فناور استان کرمان در این نشست به بیان مشکلات و چالش‌های این حوزه به ویژه تامین مالی و همکاری نکردن شرکت‌های معدنی و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در حوزه دانش بنیان استان پرداختند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha